Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Magas labda volt!!!!!
De amúgy egy lányról volt szó.....
Attól még jogos a pont!
Hát azért igazad van....
Bár sztem a kawasaki (meg a többi gyártó is) az idei évre csúnyán elcseszte a design-t. Én még ilyen ronda megoldásokat nem láttam. Se praktikum, se szépség...
Egyedül is fel lehet állítani
Attól függ, hogy ki mire akarja használni. Nekem pl. valószínűleg jobban bejönne, mert szeretek hoszab utat megtenni csomaggal(netán utassal), és a város körül rohangálni nap mint nap. Erre egy fazer egyértelműen jobb, mint egy új zx10. Szerintem. De ha pl. a pálya ördöge kívánnék lenni, és csúnyán tele lennék lével, akkor sem egy zx10r-t vennék, hanem egy 600-ast. Én sem vagyok szaki, ez csak az én véleményem!
Hát ezt elkúrtam. Háttal nem kezdünk mondatot. Hát de ilyet...
Hát az új Z750 (kiputól eltekinte) gyönyörűűűűűű.
Bár az S változat jobban érdekelne.
Nem vok szaki, de a Kawasaki az igazi
Akkor ezt most értelmezhetem úgy, hogy a Fazer jobb mint az új ZX10?
Hát evvan. Van egy haverunk. Neki zx636-osa van. Hiába mondtuk neki, h sok lesz (nem az első motorja amúgy), vegyen naked bike-ot. Asszem edig 3x, vagy 4x dőlt el, mert nem ért le a lába, csak a lábujjhegye. Ezért minek??Most motorozás közben stresszelni akarok, vagy élvezkedni???Ha nem ér le a lábam, akkor válogatok azok közül, ami szóba jöhet. Nekem pl. az életben nem lesz sztem új sportmotorom, mert nem férek el rajta. Minek szívassam magam??És néha a jól kiforrott max. 600-as naked bike-ok jobbak, mint egy újonan kidobott 1000-es gép. Gondolunk csak arra, hogy pl. a hornet blokkja már bizonyított a cbr600-ban előtte vagy 15 éve.....
Én 160 cm vagyok, nekem a gépemről tökéletesen leér a lábam.
Az álmaim netovábbjáról, egy zx6-ról viszont nem Ahhoz pici vagyok.

Ha itthon is lenne olyan, hogy felállítani a gépet az oldaláról, akkor nem mennék át. A parkolóban való oldalra borulás után csak segítséggel tudtam talpra állítania vasat...
Erről beszélek.
Valahol olvastam, hogy Japánban úgy indul a rutinvizsga, hogy a motor fekszik az oldalán, és fel kell állítani...
Egyébként nem tudom, hogy itt hogy van most, de nálunk is úgy volt még, h rutin alatt fel kellet tenni középállványra, és le kellett tolni róla a vasat. az embernek meg kell találni méreteihez, egyéniségéhez illő motort. Se több, se kevesebb. Ha 20 centivel kisebb lennék, akkor pl. a max egy cb600 hornet(a régi!!) lenne mondjuk. Bőven jó mindenre.
Az ilyenen mindig felcseszem az agyam picit. Mert szerintem ez a kereskedők felelőssége is (tisztelet a kivételnek). Hogyan lehet pl. eladni egy motort olyannak, akinek nincs még jogsija se???!!Továbbmegyek. Egy általam ismert szalonban olyan srác az eladó, akinek nincs jogsija, és soha nem volt még saját motorja. Na az ő vásárlási tanácsaitól mentese meg az ég a kezdő motorost. Én úgy fél éve inkább lebeszéltem haverom a motorom megvételéről, mert az elmondásából úgy éreztem, hogy nem érett meg rá. Pedig ha megveszi, akkor lehet, hogy már én is az új gépemen vigyoroghatnék....
És a zx-et nem is fogom olyannak odaadni, aki nem megfelelő.
Még gonoszabb leszek: legyen az ő dolga.
Ezért jó az én icipici, kopottas, kicsike gépecském. Meg tudom tartani, meg minden. Lásd a kifogy a benzinem a kútra aló kanyarodás közben, és hirtelen leáll a motor, a gép meg elkezd befelé dőlni.... Megtartottam
Az, hogy leér a lába az egy dolog. Alap: mi van, ha nedves talajon letámasztja, és mire visszaér, eldőlt? Egyedül hogyan fogja felállítani?
Plusz: Komolyan gondolkodom egy ETZ251-es, vagy egy oldalkocsis Jawa megvételén is, mert még él bennem az emlék, hogy milyeneket "kentünk" az MZ-vel....
És, ha mégis eldőlt, akkor index 500 Ft, tükör 350 Ft...
A 250-es elvisz a világ végére is 90-110-es tempóval. A hétvégi túrán olyan úton keveregtünk, amin a nagy ezres vasakkal max. 120-al tudtunk menni úgy, hogy még elviselhető legyen a motorozás. Jól ki tudtuk használni őket....
Najó, Csilla (oszt-társam) magasabb nálam, neki álló helyzetben is leér egy lába egy "normális" ülésmagasságú gépről, nem úgy mint nekem, de ez édes kevés lesz.
Gonosz leszek: egy hónap alatt összetöri magát, ahogy én ismerem, de ezt meg is mondtam neki...
Ja nekem is volt egy ismerősöm, aki kezdőként megvette, aztán 3 naposan totálkárra törte.....
Miért nem elég az embereknek (főleg kistermetűeknek, lányoknak, stb.) egy 125-ös vagy 250-es olcsó motor tanulni????Mi ez a minimum 600-as?
Én a zx10 után majd valószínű végső motornak egy 660-as supermotyót vagy egy lc4-et, vagy egy dukeII-t akarok. Mert asszem mindennapi használatra, élvezetes motorozásra az is elég lehet....
Ja, és ezt is csak a magasságom miatt vettem, mert ugye a zx4-esen úgy éreztem magam, mint egy bmx-en....
kinek kell manapság az egyturbós ??
de csak azért mert lehűlt a gumija nem ? egyébként meg nem értem miért zsenáns akárkinek egy kis motoron kezdeni és azon megtanulni , igy még az is lehet hogy élve vagy komolyabb balhé nélkül megússza..mert mit szól a szomszéd ?
Régen nem volt gond, mert aki kezdő volt az Simsonozni vagy babettázni tudott. A haladóknak jutott az MZ és a Jawa.
Most meg mindenki, aki kezdő, azt hiszi, hogy 150 lóerő alatt el sem lehet indulni egy motorral.
Persze az összes újság ezt erőlteti, hogy az egy éves modell már régi és elavult és ahhoz, hogy közlekedni lehessen egy motorral a minimum a 300 lóerő és ha lehet egy kompresszor vagy turbó is legyen a motoron a Nitro mellett.
Na, én is ezt mondtam neki....
Ezért is ültettem fel az enyémre (Cbr250), de nem...
Az a gáz, hogy már lebeszélni sem tudom, mrt pénteken hozza el....
Klasszikus!
Aki még sosem motorozott, az mindíg a legerősebb motorral akar kezdeni és ha arról sikerül lebeszélni, akkor sem adja 500-600 köbcenti alá.
Volt egy ügyfelem, akit sehogyan sem lehetett eltántorítani egy ezres sportmotortól.
Szokásos szöveg, hogy ő már megfontolt és ezzel is lehet lassan menni.
Az átadást követő egy hét múlva már a kórházból hívott.
Szerintem nem.kezdö motornak:-Kawasaki ZZR 250
-Suzuki Bandit 250
-Honda Cb 250
Kár, hogy most hiányos lesz a gp mezőny, mert állítólag sokan eladták a motorjukat, mert a boxutcában lehült a gumijuk 50 fok alá és az itt olvasottak szerint már csak gyalog járhatnak
Szerintetek kezdőmotornak egy Sv650es megfelel?????
Volt oszt.társam (lány) ilyet akar venni, de úgy, hogy eddig semmi motoros tapasztalata nem volt...
A gixxerről le tudtam beszélni, de 600 ccm-nél kisebb gépt nem akar...