Nem is tudom... nekem a digit technika is a fényképezést jelenti, nem a számolhatatlan képgyártást.
Az S9500-zal is nagyságrendileg kb. annyi kép készült egy év alatt, mint annak előtte a filmes gépemmel. Ez átlag napi 5-15 képet jelent.
1.5 crop az nem rossz. A Canon egy kategóriával lejebb 1.6.
CMOS vs CCD: a CCD-s képék olyan "egysíkúak", mintha lenne rajtuk egy filter, az egész kép elég egyszínű: ez a képfeldolgozás hibája, a CMOS-ból már a pixelenként egyedileg konvertált bitek potyognak ki.
A CMOS ráadásul olcsóbb, és kevesebbet eszik.
Ez eggyel nagyobb kategória. ~EOS30D, amit most elkúrt a Canon. Nem kicsit, nagyon. Gyakorlatilag egy EOS20 Mk II lett belőle. Semmi jelentős újítás... Az EOS400D több újítást hozott a kategóriájában, mint a 30-as.
Persze felsőbb kategóriákban is Canon (EOS5D, 1D Mk II etc).
Viszont ezt az obit nem értem: panorámát akarsz fényképezni???
Most értem haza Szalókról, meg voltam Bogácson is, megnézni a szállást.
Nem is tudom... nekem a digit technika is a fényképezést jelenti, nem a számolhatatlan képgyártást.
Az S9500-zal is nagyságrendileg kb. annyi kép készült egy év alatt, mint annak előtte a filmes gépemmel. Ez átlag napi 5-15 képet jelent.
Jó éjt.
Gyerekkoromban sporóltam a filmre, ma meg szemrebbenés nélkül sorozatfelvételt csinálok egy álló témáról...
CMOS vs CCD: a CCD-s képék olyan "egysíkúak", mintha lenne rajtuk egy filter, az egész kép elég egyszínű: ez a képfeldolgozás hibája, a CMOS-ból már a pixelenként egyedileg konvertált bitek potyognak ki.
A CMOS ráadásul olcsóbb, és kevesebbet eszik.
Mi a problémád a CCD-vel??? Nekem csak annyi, hogy nem tudom keretezni és átvilágítani!
Persze felsőbb kategóriákban is Canon (EOS5D, 1D Mk II etc).
Viszont ezt az obit nem értem: panorámát akarsz fényképezni???
váz
obi
Mellesleg egy SLR miatt válok meg az S9500-tól.
obi