Máskor meg a VB cím számít (9 mindent üt téma) és én mondom hiába, hogy kinek milyen a győzelmi rátája....
Mondhatnám én is, hogy VB-t kell nyerni nem csatát. Rossinak az már 5 éve nem sikerül. Ez alatt másik háromnak már sikerült.
A tavalyi érdekes, maradjunk annyiban, az idei nincs lefutva. Egyszer volt valami sérülés is, egyszer pedig megverte. Klasszikus csatákban pedig, biztos vagyok benne, hogy Rossi többször jött ki győztesen JLO-vall szemben, persze a végén a címnél ez nem számított.
Nem azt mondtam, hogy úgy kell gondolkodnod mint nekem. Hanem éppen azt, hogy akkor nem kell egymást győzködnünk.
Rossi nem MENT semmire. Marquez nem MENNE semmire. Az egyik egy tény, a másik egy hipotézis a részedről.
Amit arra alapozol ahogy MM jelenleg megy. Jelenleg MM 32 ponttal vezet csapattársa és VB 2. helyen áll. Amikor szerinted gyengén megy. Amikor Rossi gyengén ment, akkor 7 pontot vert egy év alatt Haydenre és a végén 7. lett. Nem érzem a harmóniát a két helyzet között, nem értem milyen logika köti össze a két eredményt. Rossi nagyon boldog lett volna 2011-ben ha annyira gyenge tudott volna lenni, mint most Marquez.
Mint írtam nem esik nehezemre elismerni, hogy jobbak mint a mostani Rossi. Nem értettél? ? ? De ettől még pont Rossinak fogok szurkolni. És letojom a számomra unszimpatikus buzigyerekeket. Azt is letojom ha valakinek jobban tetszik az ahogyan ülnek a motoron, vagy szebben kanyarodnak. És kibaszottul jól esik és kibaszottul tudok örülni, ha a vén kecskebéka sokak által leírt Rossi, néha odapirongat a pökhendi gyerekek orra alá. Mert abban a pillanatban ahogyan szögre akasztja a kalapot, egy percig sem aggódom majd ha nem érek haza a rajtra.
Marquez még nem ment Rossz motorral. De még nem is égett olyat, mint Rossi. Még nem maradt alul csapattársával szemben VB címért, mint Rossi. Nem muzsikál úgy mostanában, mint az első két évben (legyen a motor miatt - bár ugyanez Rossinál az előbb még a stílus összeférhetetlensége volt), de a csapattársát így is bőven veri. Rossi nem veri bőven a csapattársát. Stonert ilyen összehasonlításban inkább ne is említsük, mert Ő a rossz motorral is jól ment és nagyon megverte rajta az összes csapattársát.
Miért kellene nekem azért MM-nek szurkolnom vagy kedvelnem őt, mert neked tetszik a stílusa? Miért kellene Stonert is ezért kedvelnem Cápa? Az én szememben pont nulla annak az értéke ha valakit nem kedvelek, hogy mennyire szép stílusban motorozik. Én meg a Te szemszögedet nem tartom érvnek. Én máshogy választok "kedvencet". Nem fáj elismernem, hogy MM és Jorge jó motorosok és most jobbak mint a mostani Rossi. Ettől nem dőlök a kardomba.
Na és mire ment Rossi a rossz motorral? Semmire! De MM se menne vele semmire. Mint azt a jelenlegi példa mutatja. Ha nem fekszik a pálya a Hondának csodára Ő sem képes.
Úgy, hogy a Yamaha rossz volt, amiből kihozta a maximumot. A Ducati is, de az nem feküdt a stílusához, így az fekete folt... MM is ment már rossz motorral, olyankor nem fickándozik úgy, ezt láttuk tavaly és idén is. Viszont rossz motorral MM nem volt még világbajnok. Amúgy kit érdekel? Nehéz ezt megmondani nekünk mi a rossz vagy szar motor. Szerintem például a Suzuki jobb, mint a Ducati. Az Aprilia pedig..hagyjuk.
Ezzel nem akarok vitatkozni, mert két mondat után már nem a pilóták képességeiről beszélsz. A szememben pontosan nulla értéke van annak, hogy valakinek sokan szurkolnak. És nem igazán tekintem érvnek.
De a nem ült még rossz motoron kijelentés azért megütötte a szemem. Rossi mire is ment a rossz motorral?
Na majd nézzük meg MM srácét mondjuk 10-12 év múlva. Meglássstyjuk mennyin fog állni. Mert ha így folytatja, akkor hamar lemegy Rossi %-a alá. Nem kétséges, hogy jól megy a kis görény. De nem is ült még rossz motoron. És nem is ott kezdett.
MM-ből már sosem lesz Rossi. Azt tavaly ellőtte.
Olyan lesz mint Jorge gyerek. Pár ezren elintegetnek neki azt annyi.
Ha Rossi kiszáll a GP-ből, még két év múlva is többen lesznek 46-os ruhában mint akármi másban.
Megengedhető ez a csúsztatás, mert a jelenlegi pilóták közül csak Marquez jobb nála ebben az összevetésben. Ami Rossinál 49%, az Marqueznél majdnem 62%. Semmiség.
De valaha Rossinak is ennyi volt, csak egy ideje folyamatosan romlik.
A MM az új Rossi, meg stb., szóval a néhány évvel ezelőtti kijelentések bizony jogosak voltak. Akkor még kevesebb embernek fájt, mint ma.
Mondhatnám én is, hogy VB-t kell nyerni nem csatát. Rossinak az már 5 éve nem sikerül. Ez alatt másik háromnak már sikerült.