A KULÁK orosz eredetû szó, jelentése eredetileg „ököl(be szorított kéz)”, „zsugori”, illetve „nagygazda”; a Szovjetunióban a bolsevikok által egyértelmûen pejoratív tartalommal megtöltött kommunista mozgalmár kifejezés, mellyel parasztok széles rétegeit bélyegezték meg, akik néhányszor tíz holdnyi földjükön növénytermesztéssel, állattartással foglalkoztak. A kemény munkával, okosan családi gazdálkodást folytató, ebbõl jól megélõ, gyermekeit gazdálkodásra taníttató, önálló gondolkodású kulák természetes gátja volt a kolhozosításnak (téeszesítésnek). Rákosi, mint Sztálin „legjobb magyar tanítványa”, a bolsevik ideológiát egy az egyben átvette és alkalmazta. Magyarországon huszonöt hold feletti földdel a paraszt kuláknak számított, de ha egy szegényparaszt a párt útjában volt, szintén könnyen megkaphatta a kulák minõsítést. A Rákosi-rendszer perekkel, rendõri, ÁVH-s zaklatással, internálással, megfélemlítéssel mindent elkövetett a „kulákság” felszámolására. A gazdákat kötelezõ terménybeszolgáltatásokkal és szándékosan betarthatatlan rendeletekkel állandóan nyomorgatták (például pénz- vagy börtönbüntetést kaphattak, ha a padláson nem volt víz, ha a rendszeresen kiküldött ávósok hernyót találtak a fán, és így tovább). A börtönben a legsúlyosabb kínzásoknak vetették alá õket. A kulákok javait, például házát eltulajdonították.
hali all lehet csatlakozom a boldog zx 9r tulajok közé kiszemeltem egy 96 os évjáratot csak még meg kell nézni és itt léptek ti a képbe! Mire kell figyelnem a motornál hogy tényleg boldog legyek a tulaja ként? Előre is köszönöm az építő hozzászólásokat!
Bovden kimosva,befújva,könnyen jár.
Fém lamella is jó,szerintünk.
Előbb egy olajcsere lesz,aztán meglátjuk.
Ami viszont aggaszt,hogy haverral gyorsultunk a múltkor az egyik kivezető út lámpasoránál,vagy tízszer elrajtoltunk.De nem mintha az életem múlott volna rajta,csak úgy,mint máskor is.És utána hazafele vettem észre,hogy megcsúszik,de minden fokozatba úgy 9000 körül.Ma a rugócsere után nem csúszott meg ,majd vagy 50 kilométer megtétele után egyszer harmadikban,majd 4.-ben.Aztán hazajöttem,mert elment a kedvem ettől a moslék zöldtől!(Pipi hagy örüljön kicsit!)
Esetleg ha közeli, valaki elmegy megnézi, én pest környékén vállalom.
Nemsoká megy motorra.
Akkó jutott eszembe mikó ott vótam...
Fém lamella is jó,szerintünk.
Előbb egy olajcsere lesz,aztán meglátjuk.
Ami viszont aggaszt,hogy haverral gyorsultunk a múltkor az egyik kivezető út lámpasoránál,vagy tízszer elrajtoltunk.De nem mintha az életem múlott volna rajta,csak úgy,mint máskor is.És utána hazafele vettem észre,hogy megcsúszik,de minden fokozatba úgy 9000 körül.Ma a rugócsere után nem csúszott meg ,majd vagy 50 kilométer megtétele után egyszer harmadikban,majd 4.-ben.Aztán hazajöttem,mert elment a kedvem ettől a moslék zöldtől!(Pipi hagy örüljön kicsit!)
Szerinted tevének is kell?
Nekem ma a szemem csúszott befelé a gyorsulástól.
Ettől tartok én is,hogy kuka,pedig csak kb. 4000 km van benne,és racing,papír alapú szar!