Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ráadásul olcsobb a javítás is, ha a bowden elszakad az utcasarki kisiparos csinál bele betétet a hidrosnál minden sz.r sok költséggel jár, ha folyik, csurog-csepeg...
Nehogy azt hidd, hogy attól lágy egy kuplung, mert hidraulikus. Az enyém hidraulikus, de kemény mint egy fasz, főleg hogy erősített 9R rugók vannak a kuplungban. Ha a kiemelőkart megtoldod, vagy hosszabbat raksz be, akkor egyből könnyebben fog működni.
A 9-eseké is bowdenwes kivéve az én korabeli modellemet az hidrós még...
na nem szidom,találtam olcsóbban ,mostmáá szeretem .
a magura meg 80ropi .
Mi a faszé ilyen kemény a kuplung . Köcsög japánok meg,miért tettek bele bowdenes kuplungot .amikor a legtöbb modelljükön hidrós van,de az a megbaszott 12es ebbe is különleges .mint minden másban . .
végre találtam hydraulikus kuplungot amit fel lehet tenni a bowdenes helyére . . csak az benne a jó h 50ropper .
találtam tankbűűrt 15ezeréé feketét írországban .e-bay-n van ha kell szólsz.
Húúú, bakker...
Ehez hozzá se tudnék kezdeni... Inkább maradok a sajátomnál!
Végülis nem titok:

http://sites.google.com/site/k...

Még nem vettem meg, csak tervezgetek.....
Mutisd már a linkjét ki árulja!
Honda, Kawasaki, Suzuki, Harley és Triumph típusokhoz diagnosztikai elven működő fokozatkijelzőt fejlesztettünk.

A modul ára: 18 000 Ft.+ postaköltség

A fokozatkijelző a kábelkötegbe csatlakoztatva mutatja az aktuális fokozatot. Működéséhez nem kell forrasztás, veztékvágás.

Itt megtalálod.
22 lepedőm nincs erre a mutatványra....
4 ropiból szeretném megoldani...
Talán sikerül!
Bonyolult? Egy csatlakozót szét kellett húzni, közéilleszetni a szerkenytűt, összedugosni mindent, meg adni neki egy fordulatszám jelet. Ha kell, hozd el, és megcsinálom.
Olyan rém egyszerű, hogy akár papír nélkül is meg tudná akárki csinálni.
A 10-es számú a fokozatkijelző (Gangstellungsshalter).
A másik képen pedig az egyes fokozatokhoz tartozó
vezetékek színjelölései.
Elég bonyolult volt bekötnöd.....
A szervízkönyvben azt olvasom, hogy a váltóból minden
egyes fokozattól külön jel érkezik. Na ennek a kábelkötegnek
a 8-as csatlakozóját kell megkeresnem és összepárosítani
a kijelzőelektronika megfelelő bevezetéseivel.
Vagy tévedek?
Megjött a motyó, királyság lassan rakhatom óssze a vasat. köszi,holnap irok mekkora nói poló kell.
Meg kaptuk, de porcukor volt benne.
Nekem nagyon bejött. Ajánlom mindenkinek! Bármost már kicsit bánom, hogy nem kéket vettem, de ez is megfelel. Viszont ha a nap úgy süt rá, nem nagyon látni hanyadikban vagy. De természetesen olyankor a sebességmérőt sem látod.
Ja, és hátra is kellene kormány.
Ez a fokozatkijelzősdi nem hülyeség Laikus ember számára úgy tünhet, hogy még egy felesleges kütyü a sok bisz-basz között, pedig nem. Én állandóan kavargatom a sebességet, sosem tudom hanyasba vagyok 5-6-ost a fordulatszámnál látom, de nekem is van soxor, hogy raknám a 7-et Egyébként a fenének van ennyi sebesség rajta Nekem elég lenne kettő egy előre, egy hátra...
Igen, működik. Én kipengettem érte a 22.000,- et, de végülis nem bántam meg. Néha még így is megfeledkezem magamról.
Lehet bele váltófényt is programozni ha úgy akarod.
Beépítése ZX12-be (amennyiben megvan a csomagban mindenféle csatlakozó):
baloldalon a sztendernél van egy 3 utas csatlakozó, azt szét kell húzni, bekitatsz közé egy kábelt, ami felmegy a kijelzőhöz. A kijelzőből jön le mégegy tyúkbélkábel amit el kell vezetni a motor mögött a jobb oldalra, ott van a fordulatszám jeladó az oldaldekli tetejéből jön ki a kábelja. Arra rácsatlakoztatod a roppantóval amit a csomagban kaptál, és indíthatod is. (jó erősen össze kell nyomni fogóval a roppantót, mert csak úgy fog működni,kézzel lehetetlen vállalkozás) A kütyü ezután magától meg fogja tanulni a sebességeket a próbakörön. Villogtatni fogja a következő sebességfokozatot ha végzett az aktuálissal. Elváltogatsz neki 6-ig, oszt csá. De mindez le lessz írva még egy külön használati utasításra is. Nekem a legnehezebb dolog az egészben az volt, hogy hova tegyem a kijelzőt.

Sok szerencsét hozzá!
Na mizújs urak? Megkaptátok a csomagokat?
Hali!

Adryatya, látom műxik a fokozatkijelződ.
Nekem is kellene egy, mert sokszor akarok 7.-be
kapcsolni, mert annyira megy 6.-ban, hogy azt
hiszem még csak 5.-ben vagyok!
Hova kell bekötni a kütyüt?
Egy emberke 4000-ért készíti darabját postával, csak
a kijelzőnek kellene egy pici doboz.....
Nem tud valaki ilyesféle dobozt?
Néztem máshol horror összegekért (20 lepedő) olyat,
amit a diagnosztikai csatlakozóra kell csak kötni és kész.
Hol van ilyen a mocin?

Amúgy az akksim meggyógyult, csak tölteni kellett....
Mégsem tolom szakadékba!