azért az 5ös felnin a 165 -170 gumi egyel nagyobbat tapad....
és érdemes kiszámolni, egy pálya hány százalékát adja az egyenes,szemben a kanyarok kigyorsítások és féktávval ahol erőteljesen jelentkezik a tapadásbeli különbség... ár az is tizedekbe vagy fél másodpercbe kerül ha kopott vagy öregebb a gumi...
Kanyarba akkor is jobb az 5ös felni és ha már 10-20K a különbség köztük miért ne vehetném a nagyobbat.Az meg hülyeség hogy megfogja a 450et a 160as gumma
szerintem se szép dolog le gyerekmotorozni a 450eseket!
Érdemes megnézni a pályanapokon a köridőket, nem feltétlen a nagyfiús motorok a leggyorsabbak sőt! azzal kigyorsítani is tudni kell
Nem is megy félgáz alatt egyik sem. Utána jön a tuningdob, a tuning tengely, a Big Bore kit, és így költik rá az életüket. Zóka Attila 2002-ben 4,25 ráffal is kormányütközőig csúszott a 650-nel keresztbe, azt se tudták akkor még itthon mi az 5 collos felni. Véleményem szerint 95%-ban divat és megalománia az egész. Ami tény:4,25-n 150/60, 5 -n 160/60 áll a legjobban, és a kisebb tehetetlenségi nyomatékkal rendelkező kerékkel dinamikusabb a motor, és jobban fog a fék. (hamarabb lassul a kerék)
Szeva Pali!Pályán akkor elég sok a GYEREK motor mert ott szinte mindenki 5 vagy 5,5 el nyomja és 450-es rmz,crf,ktm vagy akármi.Mondjuk biztos ők a hülyék mert GYEREK motorral pájázni.áááááááááááá
A 450-es GYEREKmotorokba elég a 4,25 is 150/60-s gumival. Azt legalább meg bírja vhogy forgatni. 5 collal 165/63-l olyan mint a lassított felvétel, vagy rövidebb áttétel és kb. 110 a vége... Pont ezért 2 féle van belőle, gyári mind a 2.
te az életbe nem fogsz eljutni pályázni....elég a 4,25ös..lásd az én volt WR-emben milyen fasza volt..meg a DRZ-ben is
és érdemes kiszámolni, egy pálya hány százalékát adja az egyenes,szemben a kanyarok kigyorsítások és féktávval ahol erőteljesen jelentkezik a tapadásbeli különbség... ár az is tizedekbe vagy fél másodpercbe kerül ha kopott vagy öregebb a gumi...
Érdemes megnézni a pályanapokon a köridőket, nem feltétlen a nagyfiús motorok a leggyorsabbak sőt! azzal kigyorsítani is tudni kell
mikor jársz errefelé?
szombaton olyan szinten másnapos voltam alig éltem túl...
havernak gyári husaberg felnije van és az 4,25-ös hátul, mondjuk nem tudni miből van...