Inkább azt mondanám, hogy a levegős blokk alapból 5sebis, a vizes meg alapból 6-os.
Az már más kérdés, hogy volt esetleg belőle butított 4sebis változat,hogy az idiótább országokban (svájc) is megfeleljen
hát elvileg van 6 sebbis az vmi japán importos lehet de nem vagyok benne biztos hogy 80 asba tettek 6 os váltót lehet hogy csak vmi miatt nem kapcsol rendesen.Ha bele teszed az mbx váltót akkor fórdítva fogsz tudni váltani,mert annak hátra áll a váltó karja és fórdítva működik szerintem ne kínlódj vele.:
egy elvileg 1987-es honda mb 80-am van! találtam neten egy nagyon jó áron lévő mbx80 blokkot,és csak ezért kérdeztem!
amúgy semmi gond a mocimmal,csak a váltót nem értem!nem tudom pontosan,hogy 5 vagy 6 sebességesnek kell lennie!
azt mondták amikor vettem,hogy 6 sebis csak hiányzik belőle az 5.sebi,annak a helyén üres van,így kettőt kell váltani,hogy ötösbe kerüljön!
szóval így néz ki most: 1,üres,2,3,üres,4,5!
ezért szerettem volna másik váltót,ami elvileg 6 sebis!
Váltón kívűl mást nem tudsz bele tennni,ja még a kuplungot teljesen más a löket is meg a henger felfogatás is az mb é el van tolva ,gyujtást szerintem azt át lehet tenni.
Helló!
Valaki megtudná mondani,hogy az mb80 és a mbx80 blokkja belülről miben különbözik? Az mbx-nek az alkatrészeit bele lehet e rakni mb8-ba? pl.:váltó,gyújtás,blokkház,henger stb..
köszi előre az okos válaszokat!
honda mb kipufogót vennék