Már "széjjelneteztem" magam, hogy megtaláljam az okot és a javítás módját a fekete Honda cbr 125 (2007) paripám bajának.
Az utóbbi időben valami nem az igazi a sebességváltómmal, ha lefelé váltok, akkor kerreg először és utána veszi be a sebességet. Nem dobálja ki utána, fel és lefelé is lehet váltani, de visszaváltásnál a kerregés gyakran előfordul. Ha a lábammal nyomom a kart váltás után, érezhetően mintha ugrana valamiért a kar, de aztán sebességben marad.
Volt már valakinek ilyen tapasztalata?
A cbr 125 sebességváltójáról sok mindent olvastam már, de jót nem igazán.
Amúgy szeretem, az enyém injektoros, pöcc-röff, kb 100km/h-t megy egyenesben, hiába húznám tovább a gázt, nem történik semmi, sőt jobban megy, ha visszaengedem.
Sziasztok szeretnék venni egy Honda cbr 125 öt . Eddig aprilia rs 50 en volt de ezzel az volt a baj hogy olyan 35000 km t bír a henger dugó ... A kérdés az az hogy egy cbr 125 nél hány km ként kell hengert , dugót cserélni ?
Sziasztok! Ma jöttek megnézni az eladó kis cbr-em, és a vevőt az érdekelte, hogy a küllőkbe bele van-e ütve a gyártási év/valamilyen szám, tüzetesen keresgélte, ezzel bebizonyosodva hogy nem-e volt törve.
Évszámot nem, de valamilyen szám sort találtak. Nektek bele van ütve?
Nagyon meglepne ha törve lett volna, igaz 2. gazdája vagyok.
Egyébként 2006-os karburátoros a moci.
Köszi! Üdv:Attila
Köszönöm a válaszod, de időközben jobban utána néztem a kategóriának és rászántam magam, hogy többet gyűjtök és megajándékozom magam egy 2008-as YZF-el.:)
Szia!
Nem nagyon tudok típushibáról beszámolni, két éve használom az enyémet és minden rendben vele. Most gondolkozom a 4 kerékre váltáson, ezért eladó a mocim, ha érdekel. Még nem hirdetem sehol, ha érdekel, szólj. 2005-ös karbis, 27 ezer km, rendszeresen karbantartott. E-mailt írj, ha érdekel. peti.dobri kukac gmail pont com
Beállnék a sorba, és felpattannék egy CBR 125-re majd a következő jó idő közeledtével. :)
Kérdésem lenne, hogy vásárláskor mire figyeljek ennél a típusnál. Mind az alapvető problémák érdekelnek, amik sokaknál felbukkan esetleg, mind a típus rejtett hibái (ha vannak) amiket csak egy használó szúrna ki a motoron.
Sziasztok!
2007-es CBR 125-höz keresek vezérműtengelyt csapággyal vagy házzal. A lényeg, hogy a csapágy jó legyen. Minden ötletet szívesen fogadok ahhoz, hogy találjak egyet. :-)
Köszi! Viki
Én is újonnan kaptam, 26 vagy 27ezer kilométerrel adtuk el. Itt van olyan srác aki a 100-at átlépte vele. Jó kis motor, annyi baja van, hogy nem előznék ki vele a 4-esen. Viszont az árát jól tartja, 4 éve ment el az enyém 400-ért. Most is itt körül mozognak, az én volt motorom konkrétan most eladó és 380-ért van fent, azt hiszem.
Ha utana nezel rajossz, hogy vannak olyan cbr-ek amelyek nem mennek 80 fole, es a felso fordulatokat sem igazan lehet hasznalni. Ha jol tudom egy limitator nelkuli cbr 120-130at is megy. Nem a szaguldozas kell csak annyi, hogy varoson kivul lehessen tartani a tempot a tobbiekkel, maskepp lenyomnak az utrol
Olvasgattam mar a neten es volt aki ellenorizte ezeket is es valaki mondta is, hogy regebben cserelt cdi-t egy cbr-ben csak mar nem emlekszik a reszletekre. Koszi
Eladó lett a motorom!
hirdetés