Egy érdekes és furcsa témában szeretném a segítségeteket kérni. Szükségem lenne egy szépen a helyére fekvő nyereg hosszára, a csatolt képen látható módon. A motor 97-es évjáratú.
Kedvesemé a paripa -aki az idén kezdett el eme csodálatos hobbinak élni:)- eldöntötte, hogy teljesen felújítja. Már darabokra szedtem, az idomok a fényezőnél,a tank a lakatosnál...stb.
A nyereg huzata több helyen el volt szakadva, ezért újra húzattam. Felszerelés után derült ki, hogy sajnos így magas az ülés, ezért visszavittem a kárpitoshoz és kiszedettem a szivacsból. A kárpitos elkövette azt a hibát, hogy a huzatot nem alakította át, hanem jól megfeszítette, hogy ne legyen ráncos. Amikor az átalakított nyereg a helyére került tapasztaltam, hogy az ülés eleje rendesen eláll a tanktól a megfeszített huzat miatt. Visszamentem a kárpitoshoz, aki nagy esztétikummal rendelkező megoldásként egy kis közdarabot gyártott a rés kitöltésére. Ma szétszedtem a nyerget és hossz irányba kb. 1-1.5 cm engedett, de nem tudom, hogy ez elegendő-e. A helyére rakni nem tudom, mert csak a váz van itthon és nincs mihez viszonyítanom... Ezért kérlek benneteket, hogy aki tudja az ülés hosszát, az ossza meg velem, hogy tovább haladhassak a motor "felújításával"
Nagyon köszönöm!
Sziasztok!
Nincs mit, ha elakadnál valahol biztosan tudunk tippet írni. Ha esetleg nincs meg véletlenül a Haynes manual a géphez, torrenten tutira megtalálod, jó szolgálatot tesz.
De ha amúgy tisztának látszik a karburátor belseje akkkor elég az úszóházat kitakarítani (ha van benne üledék). Persze ha valami nem volt rendben a működéssel akkor át kell nézni rendesen (pl. tűszelepek zárása, tömítettségek, miegyéb).
Ülés 5e, idom 10e
köszi!