Mint szintén rendszeres Omw Maxmotion95 "felhasználó" utoljára én is az Avia-nal tankoltam, de én a gold 95 raktam bele... Nem éreztem különbséget! De ha tehetem én is csak omw-nél tankolok, én abba még nem csalodtam
Mai tapasztalat üzemanyag témában... Mikor legutóbb leraktam a motort, már villogott a benzinóra, így ma indulás után a legközelebbi kútnál, egy AVIA-nál tankoltam tele 95-össel. Életemben először tankoltam AVIA-nál, valszeg utoljára is. Egyrészt a motor nem járt olyan finoman/egyenletesen, mint a megszokott ÖMV Maxxmotion-el (95-ös), másrészt főleg 6.-ban érezhetően kevésbé indult meg. Kb. 130 km-rel később telenyomtam a megszokott ÖMV naftával (10-11 liter ment bele) és helyreállt a rend. Soha többet AVIA, maradok az ÖMV Maxxmotion-nél... Amúgy ma kb. 280 km-rel pörgettem előre az órát, egy pár perces zivatartól eltekintve megúsztam időjárásilag... Hihetetlen, hogy mennyi bogarat begyűjtöttem, szerintem soha korábban ennyi nem kenődött el a ruhán és a motoron korábban.
Én is 3 éve vettem, az enyém sajna nem volt szervizkönyves, de tudom ki volt az első két tulaj, bízok bennük.
Semmi sem szól a teló olaj csere ellen :))) Amikor álló helyzetben lenyomod a kormányt, akkor szépen csúszik lefelé a villaszár vagy hirtelen benyomódik pár centit? Ha utóbbi, akkor egyértelműen cserés.
Szia! Porvédőket nem. Vagy legalábbis külön nem volt szó róla... Nem tudom.
A szimmeringek, az olaj és az olajtisztító szer együtt kb. 30 e Ft volt, ehhez jött még a munkadíj. 5 évente kibírható...
A tied milyen évjáratú? Volt már cserélve benne?
Csak egy kis tapasztalat megosztás: januárban kicseréltettem a teleszkópolajakat. A motor 2009-es évjáratú, szóval ráfért már... Amit észrevettem, hogy kanyarban sokkal stabilabb lett a gép, élvezetesebben irányítható. (Gyári szimeringeket vettem, és öhlins olajat.)
Aki esetleg még halogatja a cserét, az ne tegye. Én szerintem 5 évente le fogom cseréltetni.
Üdv.
17-18 ezer azt hiszem, de lehet olcsóbb....
tud valaki segíteni?
Köszönöm
Köszi
Írtam privátban.
Már megvan az időpont a szervizben, szimering és olaj cserére.
Semmi sem szól a teló olaj csere ellen :))) Amikor álló helyzetben lenyomod a kormányt, akkor szépen csúszik lefelé a villaszár vagy hirtelen benyomódik pár centit? Ha utóbbi, akkor egyértelműen cserés.
Bár itthoni, szervízkönyves.
A szimmeringek, az olaj és az olajtisztító szer együtt kb. 30 e Ft volt, ehhez jött még a munkadíj. 5 évente kibírható...
A tied milyen évjáratú? Volt már cserélve benne?
Épp most készülök erre én is. Csak szimeringet cseréltettél, vagy porvédőket is? Kb mennyi volt az egész alkatrésszel , munkadíjjal cakk-pakk?
Aki esetleg még halogatja a cserét, az ne tegye. Én szerintem 5 évente le fogom cseréltetni.
Ha valakit érdekel, eladó. Kevés km van benne. Első-hátsó gumi. Pilot Road 2 2017-es.