Majd ha normális fogású vázakat fognak kihozni és nem pocketgépekre szerelt teleobjektívekkel kell harcolni, akkor majd elgondolkodom én is ezeken. Addig marad a DSLR.
Most DSLR.ben a D800, meg az 5DmkIII jelenti a csúcsot. Hiába van papíron jobb gép náluk, de azok sokkal régebbi fejleszések, és ez a kettő a legfejlettebb. Az árukon is látszik, ugyanoda vannak pozícionálva, mint, pl. egy 1D.
Amit utoljára beraktam képet az egy S2-vel készült, és erősen kicsinyítve.
Oda raktam a fókuszt ahova akartam (a Canon kijelzőjén van a fókusz), beállítottam a rekeszértéket (ilyet is tud), és kézből lőttem, föléexponálva, és egészen jó kép lett. Ez is meg az S3 is nagyon jó képeket csinál, én maximálisan meg vagyok elégedve vele. Persze ha van elég fény.
szarabb minőségbe
volt hogy fikázták a fényképezőmet mert csak 6Mp, a telefon meg tud 15-öt
az lehet de mosott képeket csinál meg homályost
most már akadnak ojan telefonok amik egész normális képet tudnak csinálni nagy felbontásba is, már gondolkoztam rajta hogy ha veszek másik telefont akkor ojant veszek aminek jó fényképezője van aztán az mindíg kéznél van
csak nekem a munkát is ki kell bírni a telefonnak, tapogatós szar meg nem kell
gondolom az sem véletlen, hogy egyre több az új MILC gép, mint DSLR.
Lehet még most lenne érdemes elgondolkodni egy gyors cserén.
Bár a MILC.ek még drágák. A különbség még elég nagy... Mire lejjebb megy az ára... meglátjuk, hogyan alakul a DSLR használt ára
olyan ez mint az informatika...lassan...követhetetlen.
oda biztos nem mert sokszor belóg a képbe a bukó
néha fontről kanyarokba meg oldalról
szerintem a tankon lehet valami álvány csak azt nemtudom hogyan áll ellen a centrifugális erőnek
lehet hogy bagoly vagy tyúk?
És ezek már most is megvannak, igaz még nem egy gépben, de innentől az mennyi idő lehet? 1 év? És biztos vagyok benne, hogy a kis koreaiak / japánok a gyárakban már tesztelik ezeket a gépeket...
Ahogy kijön olyan tükör nélküli cucc , ami zárnélküli global shutteres (mint.pl az új Pana GH sorozat), kapacitív AMOLED-es (NX Samsung), képes hosszú záridőkre (relatív hosszúra, 30 mp. meg BULB), Full Frame-es (Sony már bejelentette) akkor én azonnal váltok. Persze ha megfelelően sok keresztszenzora van, legalább 5-ös expósorozat, legalább 3 olyan obi, ami végig 2,8-as (min.), vagy f4-es, stabilizátoros, kevés lencsetagos, és a fókuszsebesség olyan szintű akár már mint most, akkor azonnal váltok. Ezek egy része 60 fps-ben videózik 1080-ban. Nem tudom, hogy a MILC-e a jövő nagy durranása, valósznű, hogy igen, de az biztos, hogy technológiailag a DSLR-t fényévekkel előzi meg.
Még jobb a DSLR. Még. Munkára. Amatőröknek, és hobbira már most jobb a MILC.
Sztem még 1 év. Aztán ahogy az első komolyabb fotós rákattan, és elkezdenek pl. az 500px-re özönleni a MILC-es képek, úgy egyre inkább fognak jönni a jobbnál jobbak. Én nagyon várom.
Ez a tükrös, záras technológia mennyi idős? 20 éves?
Oda raktam a fókuszt ahova akartam (a Canon kijelzőjén van a fókusz), beállítottam a rekeszértéket (ilyet is tud), és kézből lőttem, föléexponálva, és egészen jó kép lett. Ez is meg az S3 is nagyon jó képeket csinál, én maximálisan meg vagyok elégedve vele. Persze ha van elég fény.
volt hogy fikázták a fényképezőmet mert csak 6Mp, a telefon meg tud 15-öt
az lehet de mosott képeket csinál meg homályost
most már akadnak ojan telefonok amik egész normális képet tudnak csinálni nagy felbontásba is, már gondolkoztam rajta hogy ha veszek másik telefont akkor ojant veszek aminek jó fényképezője van aztán az mindíg kéznél van
csak nekem a munkát is ki kell bírni a telefonnak, tapogatós szar meg nem kell
Azt hiszem én is kivárok 1 évet, aztán veszek egy MkIV-et szaré-hugyé
Lehet még most lenne érdemes elgondolkodni egy gyors cserén.
Bár a MILC.ek még drágák. A különbség még elég nagy... Mire lejjebb megy az ára... meglátjuk, hogyan alakul a DSLR használt ára
olyan ez mint az informatika...lassan...követhetetlen.
néha fontről kanyarokba meg oldalról
szerintem a tankon lehet valami álvány csak azt nemtudom hogyan áll ellen a centrifugális erőnek
lehet hogy bagoly vagy tyúk?
Sztem még 1 év. Aztán ahogy az első komolyabb fotós rákattan, és elkezdenek pl. az 500px-re özönleni a MILC-es képek, úgy egyre inkább fognak jönni a jobbnál jobbak. Én nagyon várom.
Ez a tükrös, záras technológia mennyi idős? 20 éves?