Én általában olyanoktól tanulok szívesen, akik számomra használható információkat tudnak átadni számomra értelmezhető formában. Ebből látszik, hogy tényleg megvan a tudás és még át is tudja adni.
A szakszöveg ontása szerintem nem feltétlenül tükröz profizmust... max. rutinos ctrl+c / ctrl+v használatot.
Vigyázz! A kocsma és a fotózás együtt veszélyes és általában drága mulatság. Ha fotózol, inkább ne igyál, ha inni mész, akkor meg hagyd otthon a gépedet!
Én is valami hasonlóra gondoltam. Köszönöm! Felkértek egy ilyen fotózásra...pénteken megyek..igaz egyenlőre még csak sörben fizetnek, de első "melónak" nem is rossz Na meg hívtak, hogy csináljak partyfotókat és egész este ingyen ihatok.
A háttérmosás nem csupán a nyitott rekesszel érhető el. A legszebb háttérmosást a teleobjektívek tudnak csinálni. A másik lehetőség, hogy vidd messze a háttértől, akkor közepes rekeszen is lehet életlen, hiszen a nagyobb mélységélességet okozó rekesz sem tart a végtelenségig (valahol hallottam/olvastam, hogy az éles tartomány úgy oszlik meg, hogy az éles síktól az optika felé esik az 1/3-a, a másik 2/3 meg az élességsík mögé).
Régebbi optikákon, ahol még van rekeszgyűrű látható is a jelölés, hogy az élességponthoz képest jobbra-balra mekkora rekesznél, mennyivel nagyobb az éles terület. (mellékelt képen is látható a két piros csík között)
Jut eszembe...az, hogy lehet megvalósítani, hogy elmosódott legyen a háttér a képen..ugye ehhez nagy rekesznyílás kellene, mivel mozgó dolgot szeretnék lefényképezni (jelen esetben egy kosárlabdával zsákoló embert) ezért rövid záridő kéne...viszont akkor meg nem jó a kép...sötét
A szakszöveg ontása szerintem nem feltétlenül tükröz profizmust... max. rutinos ctrl+c / ctrl+v használatot.
Régebbi optikákon, ahol még van rekeszgyűrű látható is a jelölés, hogy az élességponthoz képest jobbra-balra mekkora rekesznél, mennyivel nagyobb az éles terület. (mellékelt képen is látható a két piros csík között)
Minden nap ajándék...
"csak valami jó kompozíciót kell kitalálnom"