Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

tudom.. csak azt nem, hogy miért vetted ennyire magadra (azzal kezdtem, hogy "általában" )
Amit írtam, nem ctrlC+ctrlV-vel készült, saját írásom...
Én általában olyanoktól tanulok szívesen, akik számomra használható információkat tudnak átadni számomra értelmezhető formában. Ebből látszik, hogy tényleg megvan a tudás és még át is tudja adni.
A szakszöveg ontása szerintem nem feltétlenül tükröz profizmust... max. rutinos ctrl+c / ctrl+v használatot.
Iszogatok, de cska mértékkel
Bocs, tudod, ez a profizmus...
Vigyázz! A kocsma és a fotózás együtt veszélyes és általában drága mulatság. Ha fotózol, inkább ne igyál, ha inni mész, akkor meg hagyd otthon a gépedet!
Nem kell ez a szakbarbárság, állíccsá tágabb rekesztet, vagy mennyé messzebb, oszt telével lőjjed nekije.
Én is valami hasonlóra gondoltam. Köszönöm! Felkértek egy ilyen fotózásra...pénteken megyek..igaz egyenlőre még csak sörben fizetnek, de első "melónak" nem is rossz Na meg hívtak, hogy csináljak partyfotókat és egész este ingyen ihatok.
Főleg régebbi, tolózoom optikákon látható ehhez hasonló csíkhalmaz, na az ezt jelenti, csak még egy változó, a gyújtótávolság bekalkulálásával.
A háttérmosás nem csupán a nyitott rekesszel érhető el. A legszebb háttérmosást a teleobjektívek tudnak csinálni. A másik lehetőség, hogy vidd messze a háttértől, akkor közepes rekeszen is lehet életlen, hiszen a nagyobb mélységélességet okozó rekesz sem tart a végtelenségig (valahol hallottam/olvastam, hogy az éles tartomány úgy oszlik meg, hogy az éles síktól az optika felé esik az 1/3-a, a másik 2/3 meg az élességsík mögé).
Régebbi optikákon, ahol még van rekeszgyűrű látható is a jelölés, hogy az élességponthoz képest jobbra-balra mekkora rekesznél, mennyivel nagyobb az éles terület. (mellékelt képen is látható a két piros csík között)
Lehet, de nem hiszem.
Jut eszembe...az, hogy lehet megvalósítani, hogy elmosódott legyen a háttér a képen..ugye ehhez nagy rekesznyílás kellene, mivel mozgó dolgot szeretnék lefényképezni (jelen esetben egy kosárlabdával zsákoló embert) ezért rövid záridő kéne...viszont akkor meg nem jó a kép...sötét
és ha én már régebben regisztráltam?
Ettől még lehet meleg is.
Éljenek soká az új regisztrálók 500px-en!
Végre valaki, aki nem meleg!
Vmi kretén.
Ki keresett olyan oldalt?
Nézd, 40 felett nincs már ideje az embernek heteket várni a semmire...
Minden nap ajándék...
Jaaa, erre nem is gondoltam.......
a fene azt a kapkodós mindenedet.. egy-két hét még belefér.. a kreativitás nem csak úgy jön ám...
Nem, hanem hogy gondolkodni kell...

"csak valami jó kompozíciót kell kitalálnom"
a cipő az...?