Ez a kép nekem is tetszik.
Jók a színek és nem zavaró az sem, hogy nem tű éles. Minek?
Ugyan egy valamit nem értek benne, hogy miért döntötted meg a képet.
Illetve... sejtem.
Hidd el nem ettől lesz különleges a kép.
Ügyes munka, gratulálok!
Nem vetted el a kedvem egyszer sem..inkább inspirált, hogy azért is megmutatom, hogy tudok olyat csinálni ami tetszik..na itt volt a baj..rágörcsöltem..ma tiszta fejjel kimentem és mindjárt jobb képek születtek
Senkinek a kedvét ne vegye el a kritika!
Akit a jogos, és segítő szándékú kritika eltávolít a fényképezéstől, vagy egyéb hobbijától, az akkor nem is volt igazi elkötelezettség. És akkor jobb is úgy. Próbálok csak abban kritizálni ami alapja a fényképezésnek. Stílusban nem, mert az szubjektív. Ezért írtam, hogy csak az én ízlésem szerint szerkesztettem volna máshogy a silós képet, de mivel te voltál ott, ez a te képed, a te meglátásod, a te érzéseid amit ott kiváltott, így ezt nem szeretném befolyásolni.
Az a baj, hogy választhatok, hogy motorozok, vagy fotózok...így, hogy kicsi pénzből veszek gépet így még motorozni is tudok ez a bridge haverom faterjának van babaszva egy éve a táskába.nem használja..megpróbálom kicsipízé' elkunyerálni
Miért húznád a topicot? Erre van!
Ne legyél sértődős kislány!
A kompakt gépekkel szerintem szenvedés az ilyen jellegű képek készítése. De a szerkesztett kép jobb, mint az eredeti.
A crop nem rossz, de ha majdnem négyzet, akkor már legyen négyzetes, az most úgyis nagy divat. Én szeretem a textúra kiemelést, és a rozsdát is.
Próbálkozzál csak tovább!
Ez igaz, de azért azt ne felejtsd el, hogy expósorozatot összerakni raw-ból érdemes, mert az veszteségmentes formátum. Tömörített jpeg-ekkel nem lesz igazi a hatás. Én expósorozatfüggő vagyok, de azért mindenhol nem kell. Bár itt valszeg én is azt lőttem volna, de igazából nem tudom eldönteni. A képen nagy a fényátfogás, sok sötét, és a világos rész is, de annyira talán fényértékben nincs nagy különbség. De ezt te jobban látod, te voltál ott. Sztem érdemes lenne egy bridge-re váltanod, ahol vannak manuális módok, és raw-ot is tud.
Jah és a második képen durván nagy a kromatikus aberráció.
Ahol a fák között besüt a nap, meg a kép közepén a távlatpontnál.
Kompakt gép itt már elvérzik.
El lehet baszni az élességet, de ez nem az.
Megnéztem az exif adatokat.
F3,3?
Automatán lőtted? Vagy az iso100 miatt akartál tágabb blendét? Állványról?
Szerintem az irány jó, végre elindult valamerre. Ne sokkold le a szín-szaturáció-stb állítgatásokkal, egyelőre maradjon meg kompozíciós gyakorlatnak.
A "képfestészet" majd jöhet ezután.
Az első és legfontosabb, hogy legyen végre mit módosítani majd.
Nem lehet, hogy az élességet a szerkesztgetéssel baszom el? mert csak húzogatom a csúszkákat, és ahogy tetszik a kép ott hagyom mindjárt berakom az eredetit, a 0 expósat, mert mindkettő expó sorozattal készült
Jók a színek és nem zavaró az sem, hogy nem tű éles. Minek?
Ugyan egy valamit nem értek benne, hogy miért döntötted meg a képet.
Illetve... sejtem.
Hidd el nem ettől lesz különleges a kép.
Ügyes munka, gratulálok!