LASSAN MONDOM: nézd meg a topik címét!
Ez a topik fotózással, fényképezőgépekkel, optikákkal, fotós trükkökkel, kütyükkel, tanácsokkal foglalkozik. Nem pedig vizsga vs. repedt lámpa kérdésekkel.
Végre találtam egy jó kis fotós fórumot :D Lenne egy kérdésem . Szerintetek merjem használni a Canon eos 1000D-t egy Hanimex tz2500 as külső vakuval ? Mert olvasgattam a használati útmutatóban h tönkre vághatja a gépet.. a nem hozzá való vaku..de nincs még pénzem gyárira ... csak ez meg maradt az előző gépemről és nem tudom hogy merjem e használni :)
Köszi. Megpróbálom ezeket. Arra már rájöttem hogy ha nem tolom teljesen el a aksi fedelét (ezen is vannak érintkezők) akkor működik. Tehát biztos valamilyen kontakt hiba lehet
Megnézed, hogy mi okozhatja, vszinűleg az érintkezők elhajlottak, vagy oxidáltak. Ez egyszerűen javítható, ha szerencséd van, még szét se kell szedni hozzá, csak kell egy csipesz, meg némi tisztítóanyag. Vannak speciális kontaktus tisztító ecsetek is, esetleg azzal is meg lehet próbálni.
Vagy hajtogass papírt az akku mellé/alá/fölé, hogy befeszüljön a helyére, ha esetleg ez a baja.
Segítséget kérnék! Van egy Sony DSC-600 típusú fényképezőgépem ami valami oknál fogva nem érintkezik tökéletesen az elemekkel. Márkaszervizbe mennyit kérhetnének el? Milyen más szervizbe jöhet szóba még?
Sziasztok! Esetleg ha valakit érdekel van olcsón egy Canon EF 100-300 F 5,6 teleobjektívem . Ez egy régebbi típus ,de újszerű állapotban ,karc és pormentes lencsével. Tolózoom. Első hátsó sapkával. 27 000 ft.
Üdv,hát nem bírtam magammal és megvettem bejött tetszik,egyébként,elég sok mindenre szeretném használni,ha csak haverokkal gurulunk egyet,vagy majd áprilisba is megyek pályamotoros nyíltnapra,máriapócson,na majd ott is fotózgatni,vidizni is akár mert Hd vidit csinál szerintem aránylag jó minőségben is,vagy csak úgy motorzás közben ha megállunk lőni pár "művészi" fotót
Tudom nem egy felsőkategóriás gép,de nekem megtetszett a tudása
Attól függ, mire akarod használni. Tudom, elsőre hülye kérdés, mert fotózni akarsz vele nyilván. De nem mindegy, hogy milyen alkalmakat, témákat szeretnél vele megörökíteni.
Srácok!
Szeretnék onboard felvételt készíteni sima digitális fényképezővel. A videoja nagyon szép, csak nem tudom hogy rögzítsem a sisakon vagy a páncélomon. Van ötletetek?
Sziasztok,ezt a készüléket szeretném megvenni: http://www.aqua.hu/panasonic-d...
Ár érték arányban nekem megtetszett,és amugy is úgy 30 ezret szánok rá.
Kinek mi a véleménye róla,esetleg ha van valakinek ilyen az mondhatna róla ezt azt
chywa engedd meg hogy először gratuláljak .Nagyon jók lettek a képeid.De meg tennéd nekem hogy egy 3-as bitet közelről makró módban. És kié az a szép Honda Dominator nx 650?
Sajnos az előttem szólóknak igazat kell adjak! Egy használt DSLR már jó alap lehet. Azonban ez még kevés mondjuk egy 70-200 2.8 obi kell (ez lehet Nikon Canon stb ki melyik gyártót favorizálja) Ez még használtan is jóval 150.000Ft felett van. A vaku más tészta használtan 50-70 körül már megkapod (ezek mind használt árak!)
A DSLR azért kell mert ott az iso érzékenységet fel tudod tekerni hogy megfelelő zársebességed legyen (ezt már a bridge gépeken is meg tudod csinálni csakhogy ott már brutálisan jelentkezik a képzaj)
a másik probléma ezeknél a gépeknél hogy amikor exponálsz (megnyomod a gombot) akkor ezek a gépek késleltetve készítik el a képet! A DSLR az pedig azonnal! Ezért van az hogy ezekkel a gépekkel a megfelelő pillanatot el tudják kapni ( meg persze az is számít hogy 1 másodperc alatt mondjuk 5-8 képet készítenek (ezt egy bridge gép sem tudja) és akkor még a követő fókuszról és a svenkelésről nem beszéltünk!
Sajna a fotózás is egy baromi drága hobbi. Itt nem benzinre és gumira költesz, hanem nagyon drága objektívekre, vakura, állványra stb........
Véleményem szerint a legjobb megoldás kezdetnek egy alap DSLR mondjuk 300 vagy 350D (én Canont használok volt mindegyik) használtan (ha érdekel melyik topicban foglalkoznak eladással priviben átküldöm) ez lesz az olcsóbb fele a projectnek! aztán használtan egy 70-200 4L ez ugyan csak 4 fényerejű de sztem kezdetnek ez jó lesz ez az obi kb 110-120.000Ft körül van.
Ha van amcsiba ismerős aki behozza neked újonnan ennyiből.
Vakuból ha ezek már megvannak jó a 430EX ez kb 40-45 ért megy használtan.
Én is végigjártam ez a projectet volt kompaktom 3 db, aztán vettem egy bridge gépet 1 hét után eladtam mert rájöttem hogy nem tudom lefotózni azokat a dolgokat amiket szeretnék, úgyhogy jött a DSLR és a vigyor az arcomra :)
Szóval ha komoly képeket szeretnél kezdj el lassan gyűjtögetni!
Igazság szerint, nem akarok én "profi" fotókat csinálni, de lényegesen jobbakat akarok,mint egy egyszerű, 20eft-os digit. fényképezőgép. Ahogy nézgettem a gépeket, és a velük készített fotókat, lehet kapni olyat, ami bőven megéri az árát (ami ugye kb 50eft), mert a mozgó képeket is jó ellehet csípni.
Bár, mint írtátok, a fényképező személy is sokat segít, esetleg ront a dolgon, de egyszer el kell ezt is kezdeni valahol...
"a legtöbb hobbifotósnak kitobjektívei vannak, gyenge fényerővel"
Na igen, a kutya/macska itt van ám elásva igazán. Jó fényerős telét (100mm feletti tartomány, az alatt olyan közel kell menni egy használható képért, ami versenyen nem mindig megoldható) még fixben sem kapsz 100ezer alatt, zoom-ban meg inkább a duplája alatt (persze használtan).
A jó vakuk is 100e körül vannak, használtan is 70-80. Ha még vakutávkioldó is kell, az noname-ből is 20-30e, márkásból 100e.
Kb. félmillótól felfelé kezdődnek azok a gépek, amikkel valamirevaló képeket lehet készíteni sporteseményen.
Hidd el, én is próbálkoztam, de lehetetlen dolog, pedig nem olcsó gépem van. (egy verőfényes napsütéses Kunmadarasi gyorsulás még so-so megoldható, ISO 100, 1/800s-en már lehet gyönyörű képeket kihozni, de ha pl. azt mondom, hogy teremcross Nyíregyháza, akkor a legtöbb alkalmi fotós rájön, hogy bizony egy ilyen helyen elmehet a pcsába a 100-200 ezres masinájával. Nem ám a váz kevés ide, ami egy mai átlag DSLR-nek van, tehát egy használtan 50 ezer alatt megkapható EOS300Dis jó alap lehet, de a legtöbb hobbifotósnak kitobjektívei vannak, gyenge fényerővel. Ennek pedig úgy kell nekiindulni, hogy az 50 ezres fényképezőre kell egy 150 ezres vaku, valamint egy legalább ugyanennyibe kerülő nagy fényerejű fix objektív.
Sajnos egy motorverseny fotózása pont az a témakör, ami 70%-ban a géptől és 30%-ban a fotóstól függ, de mindkettőnek nagyon a topon kell lennie.
az hogy nagyon rövid záridő...hmmmm
1/8000 elég?
egyébként elárulom neked: egy sétáló embert tökéletesen lelehet kapni 1/200al is,motocross versenyen 1/1000 kb... de akkor már a küllőket is látod.a gépek nagytöbbsége már mind tud ilyet.ha nekiállsz fotózni,meglátod hogy nem az a lényeg h minél rövidebb záridő!sokkal de sokkal többről szól ez az egész... eléggé új vagyok én is,kb 4-5 hónapja fotózgatok hobbiból.de egyre többet tapasztalok látok hallok stb
Végre 1 válasz
Leginkább motocross versenyekről készítenék képeket, szóval a lényeg az lenne, hogy az un. "záridő" nagyon rövid legyen, hogy ne mosódjon el a kép.
Egy ismerősömnek van egy Fuji Finepix s9000-je, és az nem igazán birja a mozgó képeket szépen lekapni... pedig az már nem 50-60ezres kategória.
Ez a topik fotózással, fényképezőgépekkel, optikákkal, fotós trükkökkel, kütyükkel, tanácsokkal foglalkozik. Nem pedig vizsga vs. repedt lámpa kérdésekkel.