A hivatalos neve Brachypelma Smithi(Mexikói vörös térdű tarantula).Az egyik legismertebb madárpók mivel ilyenek estek Indiána János vállára valamelyik filmjében.2007-ben vettem akkor 5eft volt és akkora volt mint egy húszforintos.Most olyan 15cm lehet ha teljesen kifeszíti magát.Azt írják a szakemberek,hogy minden pók mérgező(még a különféle legártalmatlanabb házi pókok is) de persze a nagy részük emberre teljesen ártalmatlan.Ez egy békés fajta,nem nagyon szokott támadni,max.a potrohaszőreit szokta bombázni ami maximum csalánkiütést okoz.A komolyabb fajok előszeretettel támadnak és ha megmarnak talán lesz egy kevés időd az ellenanyagot beadni magadnak..
Hééééé oszt meséj már erről azért.
Mikór vetted? Mennyit él egy ilyen? Mekkora most és mekkora lesz?Mi márkálya? Mérgező? erre kéne állattartási engedély nem?
Áhhh baszod én nem tudnék még egy házbasem nem hogy egyszobába megélni vele!
Volt egy két extrém esete a kis huncutnak Kellemes nyári éjszaka volt,vedlés előtt pár nappal.(Ilyenkor már nem fogadnak el táplálékot illetve nem esznek meg semmit)Azért bedobtam neki egy tücsköt hátha...Villany leolt,gatya letol,beugrok az asszony mellé egy numerára.10 perc eltelik és éktelen tücsökciripelés..ki az ágyból,bele a gatyába majd pár perc kotorászás után elhallgat a tücsök.Le a gatyát,vissza az ágyba az asszony mellé..Eltelik 5 perc és megint tücsökciripelés szintén ágyból ki,gatya fel kotorászás után megint elhallgat a tücsök(Persze kivenni nem tudtam mert fürge volt a kis rohadék)Visszabújok az ágyba majd 5 perc után elkezdett megint ciripelni..Megfogtam végre a tücsköt és kidobtam az ablakon,szabad lett mert megérdemli
Csendes kis állat a pók de a kaja az kibaszott hangos
Volt ékszerteknőstől kezdve,hörcsögön át az akváriumi halakig minden. De ilyet nem !