Most végre átnevezték a topikot.Most meg senki nem ír bele. Na fiatalok!!!!!
Hát,én is csak ennyire futottam ma,de remélem a próbálkozásaimat értékelitek majd
Szép napot!
hát ezért nem találtam én a téged kereslek topicot?
komolyan mondom, már kivoltam:)))
és vége ennek a szemét vizsagidőszaknak is, ma volt az utsó UV-m és akkora 5-t kaptam ,mint a nemistudommi:)) pedig kétszer meghúztak előtte...
és már baromira elegem van...annyira, de annyira szeretnék végre motorra pattani, legalább mint utas, hogy itt és most felhívom minden kedves srác figyelmét (lányt mégse írhatok:)), hogy akinek van kedve, és egy kis szabadideje és még nemtommije, ha éppen rájön a motorozhatnék, vigyen el egy baráti körre, mert már nem bírom tovább...jó, tudom hogy most mindenki kígyót békát fog rám hordani, hogy ki a fene akar vinni, meg van kit, meg jobb egyedül, meg stb, de annyira vágyom rá szipp...
Én a köv. héten kezdem el ismét, mert nekem is sok gondom volt az elmúlt hónapokban
Alig várom, hogy a lehetőségeimhez képest egy kérkerekűn bénázzak...
A kereskedelmi bankok az általuk minden nap közzétett külkereskedelmi deviza eur/huf eladási árfolyamon számolnak(egyébként ez egy elég kedvező árfolyam a többihez képest). Eltérő devizanem esetén a Mastercard, vagy Visa, vagy a kártyaszolgáltató közzétesz egy ún. deviza fixing árfolyamot ( szintén naponta) és a két árfolyam hányadosa/szorzata lesz a Te árfolyamod. Pl. Otp eurhuf külker eladási árfolyam 247,50, de Te szlovák koronában fizettél. A Mastercard EUR/SKK fixingje adott napon 38,310. Az árfolyam így 247,50/38,310 = 6,4605 lesz. Az érdekesség az az, hogy Te csak utólag fogod megtudni, hogy pontosan mi volt az árfolyamod, mivel a Matercard stb csak nap végén közli fixinget, és a kereskedelmi bankok is csak 12.00-kor teszik közzé az úgynevezett külker árfolyamot. A külker árfolyam egyébkent tényleg egy kedvező árfolyam. Amíg egy normál deviza árfolyamnál a marge(vételi - eladási árfolyam közötti különbség) kb. 2%, ugyanez a külkereskedelmi árfolyamok esetén 0,5% körül mozog.
Nagyjából ennyi..
Hát,én is csak ennyire futottam ma,de remélem a próbálkozásaimat értékelitek majd
Szép napot!