Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Beoltottak már mindenkit vagy még hezitáltok? 😅 mennyetek ótakozni, de legalább vegyétek fel 🙂
Bogyónak meg mindegyikből kettőt adjatok hátha megvédi a következő még nem.betűzött dögvésztől 😂
Te nagyonhülye,az a nép aki ujra és ujra fertőződik rendszeresen az többször is szerepel.De még mindig ugyanez az ember.
Te nagyon hülye vagy. Fussunk neki mégegyszer, aktív fertőzött, vagyis adott napon fertőzött(teljesen mindegy hogy hányadszor az) és mint ahogy ez a grafikon is mutatja kétszer annyi az aktív fertőzött most mint egy éve. Tehát az oltás a kollektív védekezésben szart sem ér.
A szakemberek kábították a népet ezzel, nem is olyan rég. Mikor az az állítás megdőlt hogy az oltott nem kaphatja el, nem fertőzhet utána jött hogy" jó jó, elkaphatja fertőzhet is, de kórházba nem kerül"aztán ez is megdőlt.
Mé,aki átesett és ujra beteg az már visszavonult vagy aktív fertőzött te szerencsétlen?
Az aktív fertőzöttet nézd te szerencsétlen!
És ezt ki mondta? Értelmezd légyszi a szöveget! Annyira nem bonyolult...
NINCS egyforma immunrendszer... Immunrendszere mindenkinek van, jobb, rosszabb, sokat számít mit örököl... Ha lehetne befolyásolni, és erősíteni, akkor túlműködik, és lesz egy immunbetegséged! Lehet egészségesen étkezni, sportolni, és akkor karbantartottad!
Főni,ebbe benne vannak az átesettek ujra és ujra és ujra fertőződései is? 😆
De hiszen az oltottak nem is szorulnak, szorulhatnak ellátásra. Vagy mégis létezik ilyen?
Hát lehetne, de az nem fedné a valóságot! Sajnos az emberi hiszékenység/butaság/kivagyiság sokat ront a helyzeten!
Bár szerintem abban egyetérthetünk hogy a kormányzati kommunikáció nem volt a helyzet magaslatán...
Rövidíthetnéd ezt ha hosszú szöveget egy egyszerű Orbán tehet mindenről-re. 😂
Mondanál pár adatot most és tavaly ilyenkor?
Ja és van még 30% oltatlan.
Nem olvastam el minden cikket, sőt, nem sokat olvastam, de józan paraszti ésszel sosem gondoltam volna ilyenre hogy az oltás a továbbfertőzéstől IS véd! Egy dologtól biztosan! Minél kevesebb legyen az egyszerre kórházba kerülők száma, lehetőleg ne omoljon össze az amúgy is "stabil" eü rendszer! Mert ha a beoltatlanok közül pl. 100-ból 10 lélegeztetőgépre kerül addig a beoltottak közül mondjuk 5. Akkor ezt nagyságrendileg felszorozva kevesebb betegre kell figyelni egyszerre...
És erre IS való az oltás: de nem véd a fertőzéstől, nem véd a fertőzés továbbadásától, maximum gyengíti ezen képességeket stb.
Viszont mivel nincs egyforma immunrendszer, így valaki oltás nélkül is náthaként éli meg, valaki pedig 3 oltással is másodszor kapja el...
De pl. lehet örültem volna ha időben normálisan kommunikálták volna az eredményeket, esetleg komolyan vették volna a dolgokat! És nem sunnyog a kormány az adatokkal... Lehet 2 kolléga még ma is élne, vagy egyikük! Nem biztos de lehet! Nekik, családtagjaiknak már sosem fog kiderülni hogy oltakozni kellett volna vagy sem...
De az sem lenne baj hogy ha az iskolákban egységes álláspont lenne... Fertőzött egyik gyerek? "Határozatra várnak" de az sem nagyon van... Mert ha nem engedi vissza 3 napra rá a gyereket - amikor kiderül hogy fertőzött van - akkor talán 8 éves unokahugom nem lélegeztetőn lenne...
Ebben a vitában nincs senkinek sem igaza! Az oltás van akinek jó, van akinek rossz, vagy nem ér semmit! Egyénileg kellene tudni eldönteni hogy teszek-e ezért valamit(esetleg oltakozom, és ha még is elkapom otthon maradok ), vagy sem(de akkor is a legkisebb rá utaló jelnél karanténba vonulna a komplett család)! Viszont azon sem szabadna felháborodni ha véletlen mégis túlterhelődik a kórház, akkor lehessen mondani, hogy előbb az oltottakat látjuk el (mivel próbálta megelőzni), utána csak az oltatlan (ha már egyszer úgy gondolta az ő immunrendszere acélkemény)... Na ebből lenne balhé...
Jóval kevesebb ideig kissebb hatékonysággal, na ez a hablatyolás. Tud fertőzni vagy sem? Itthon hány %os az oltottság 60-70?És a regisztrált fertőzött esetekben ez mutatkozik pozitív irányba?Nem, ugyanott tartuunk mint amikor oltás sem volt.
Fertőzhet,szóval ne ferdíts.
Jóval kevesebb ideig,kisebb "hatékonysággal",kevesebb víruskoncentrációval.

Én még megfertőződni sem tudtam. 😂
Nemhogy fertőzni.
Miért nem vettem fel akkor? Azért amit most is gondolok, és az idő ezt igazolta is.
Egész egyszerűen arra hogy az oltott is fertőz. Tehát a saját egészségemért én felelek, mást pedig oltottként is megfertőzhetek, tehát ez a védekezési forma megbukott
Ezzel egyetértek!
Nem lehet egy szeletet kiragadni a történetből s őket vádolni, ráadásul mivel egy bulvárlapról van szó, milliószám gyártották ők is a sztorikat, adtak történeteket a celebjeik szájába, stb.
Mindenki hazudik!
És miben van igaza?
1,5 éve nem volt vakcina,max EÜ-ben.
Értem én juj kényszerítenek meg coviddiktatúra,de a tényeknél kéne maradni.
A cikk eredetijét elolvasva ismét csak meghajolni tudok a kreatív szektás újságírás előtt.
A magyar fordítás több olyan mondatot tartalmaz, ami nincs is benne a dán eredetiben és jócskán el van ferdítve.

Amihez "hozzátettek" vagy szándékosan félrefordították:

"Majdnem két éve minket – a sajtót és a lakosságot – szinte hipnotikusan foglalkoztatja a hatóságok napi korona vírusozásos manipulálása."
HELYETT
"Majdnem két éve minket – a sajtót és a lakosságot – szinte hipnotikusan foglalkoztatják a hatóságok napi koronavírus adatai."

"A számadatok, hivatalos jelentések változásait pedig szakértők, politikusok és hatóságok határozták meg, akik folyamatosan arra figyelmeztették, tudatosan rémisztgették a lakosságot, hogy mumusként az ágyunk alatt szunnyadó koronavírus szörnyek, kitalált covid-mumusok lapulnak."
HELYETT
"A napi számadatokat, hivatalos jelentéseket pedig szakértőktől, politikusoktót és hatóságoktól kaptuk, akik folyton az az ágyunk alatt szunnyadó koronavírus szörnyekre hívták fel a figyelmet."

Ez a mondat speciel kompletten hiányzik az eredetiből:
"Pánikot keltettek, tudatosan megfélemlítették a sajtón át az embereket, hogy azok manipulálhatóak legyenek."

"A számokat, hogy hányan betegedtek meg és haltak meg koronafertőzésben, nyilvánvaló okokból már régen nyilvánosságra kellett volna hozni, így a valóságos képet kaptuk volna arról a pánikot generáló az ágy alatti vírus-mumusról."
HELYETT
"A számokat, hogy hányan betegedtek meg és haltak meg koronafertőzésben, nyilvánvaló okokból már régen nyilvánosságra kellett volna hozni, így a valóságos képet kaptuk volna az ágy alatti vírus-mumusról."

"Összességében mind a hatóságok és mind a politikusok üzenetei a koronavírus járvánnyal kapcsolatban, amit az embereknek ebben a történelmi válságban közvetítettek, zömmel hazugságok voltak, nagyon sok kívánnivalót hagynak maga után.
Ezért hazudnak úgy, ahogy az érdekeik kívánják, és a lakosság egy része elveszíti a beléjük vetett bizalmat."
HELYETT
"Összességében mind a hatóságok és a politikusok üzenetei, amiket ebben a történelmi válságban közvetítettek, nagyon sok kívánnivalót hagytak maguk után. S ki mint vet, úgy arat: a lakosság egy része elveszítette a beléjük vetett bizalmat."

Erről ennyit.
NINCS OLYAN, hogy csak "ők" hazudnak - mindenki hazudik. Basszuk tele "pánikkeltéssel", "rémisztgetéssel" "hazudtakkal" meg "manipuláltakkal", akkor majd a mi szekértáborunk állva tapsol.
Mondjuk az elmúlt 1-1,5 évre!?
- Mikor lehetett "átlagembernek" hozzá jutnia az első oltáshoz? Úgy nagyjából tavaly április közepétől. Akkor meg még nem volt sem delta, sem omikron - az akkori verziókkal szemben meg nagyonis jól védtek. Miért nem vetted fel AKKOR az első oltásodat? Mert már akkor is okosabbnak hitted magadat mindenkinél.

Sajnos újabb oltóanyag azóta sincs, az omikron ellen meg keveset védenek azok a vakcinák. Csak akkor hatásosak, ha az utolsó oltásod legfeljebb 4-6 hónapos... Kéne újabb oltóanyag, de valamiért késlekednek vele.
Mire alapozod ezt a kijelentest?