sokfelé a csődközeli állapot inkább a hattyú halála műsor volt
nem egy kocsmát-kajázdát is merek aki felújított-bővített a nagy bezárásos sírás közepette
pipi is erősen sírdogált aztán azóta gyors vett vagy 3 lakást
helyi kocsma is szarul megy aztán a tulaj örökké külföldöm lazulgat
Az a pár hónap pont oda juttatott, hogy sosem volt ekkora az adósság és a hiány… nemcsak nálunk, mindenhol gond volt, csak akiknek valóban van a zsebben, azok nem érezték így meg, sőt támogatni tudtak az embereket, mi meg csődközelbe sodródtunk.
Tévedés ne essék, most is ott vagyunk, csak a Főninek megy a kés élén az egyensúlyozás.
Még vissza tudunk jönni a szakadék széléről, de nem kis munka lesz… persze csak ha akarják…
Nem tudom mennyire volt szándékos a Covidra ráhúzni, vagy csak túl óvatos, de jól láthatóan mi nem kaptuk meg a covid helyreállítási pénzeket, ezért vagyunk szarabb helyzetben… persze a nemet és francia gazdaság meg hasít most, ezt a Főni is megmondta pénteken…
kb 2-3éve , vettem két 1500nm-es belterületi telket itt a faluban, mindkettőről le volt bontva engedélyesen a vacak ház, az egyik 3.5 a másik 3.8 mill volt. Ami távolabb van tőlem, az ki lett adva egy mezőgazdasági kis cégnek, a gépeiket tartják ott, ami közelebb van , arra építettem acélvázas gépszínt+ szendvicspanel mobilházakat és kibérelte a cég , ahol melózom. Most , hogy építik ide a bmw meg egyéb gyárakat, az ilyen telkek ára olyan 16 környékére ment fel, de még nem adom el , mert ezek 100m hosszú telkek és a mögötte lévők is, ezért, ezért az önkori eldöntötte, h nyit új utcát a kettő közé, megosztható lesz és még a két telek végét is el lehet pöccinteni külön építési telekként. Sztem ez is egy opció a vagyonka stabilizálására.
Pörgette a faszt 😆 majdnem letérdelt az ország pár hónap alatt… sokakat kirúgtak, fel fizetésre raktak, fizetés nélküli szabadságra küldtek. Na ok nem vettek semmit…
ha most veszel akkor jó ha 30 év múlva leszel pluszban
persze ha nem kell a zseton inkább egy telek mint az adrián elkurvázni
én bitpénzbe fektetek, van ezer féle ismeretlen semmitérő bitpénz filléres áron, mindegyikből veszek 20 ezerért aztán ha mégis bejön akkor lesz egy rakás pénz az unokáimnak
ha 10 éve veszek bitcoint a vasutas végkielégítésből már milliomos lennék, volt amikor 60x annyit ér mint akkor
ismerős mondja múlt évben 5 ezer volt az adóbevallás készítés idén 10, és tart kb 5 percig
nincs ezekkel az árakkal gond csak egy natúr dolgozó tizedét ha keresi
Ez pontosan így van. Nem tudjuk utolérni magunkat. Olyan szinten drágul hónapról hónapra a bútorlap hogy nem lehet követni, de ha ezt is belekalkulálom és horror, de tényleg horror összeget mondok, akkor is azt mondja hogy kell. Az elmúlt 1-1,5évben talán 2ember mondta hogy nem kell, de ő sem az ára miatt hanem mert novemberben jelentkezik hogy karácsonyra kész kell legyen, lehetetlen. Megcsináltatja mással, március előtt senki sem vállalta.
nem egy kocsmát-kajázdát is merek aki felújított-bővített a nagy bezárásos sírás közepette
pipi is erősen sírdogált aztán azóta gyors vett vagy 3 lakást
helyi kocsma is szarul megy aztán a tulaj örökké külföldöm lazulgat