Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Egy _valódi_ liberális demokráciában pont olyan törvényt kellene hozzanak, hogy amelyik munkáltató bármilyen módon hátrányos megkülönböztetésben részesíti az oltottság/oltatlanság alapján az alkalmazottait, azt úgy rommá büntetik, hogy még a jövő évszázadban is emlékezni fog rá...
Motorozni hideg van, tehát marad az... 😎
Mivel törvény van rá így jelenleg nem persze az, hogy ez normális vagy sem más kérdés.
Mondjuk szerintem már azért is gecire fel lehetne nyomni őket hogy ilyen jellegű személyes adatot kezelnek...legközelebb mit fognak róluk összeírni, hogy kinek mekkora a mellbősége/farka?
Mondjuk egy normális világban ha ilyen miatt elbocsájtanak valakit, a gatyát is le tudná perelni a cégről...
http://youtu.be/adBFAYmR-Wk?t=74
Az AFD-s képviselö arról számol be, hogy Bremamában, ahol legmagasabb -85%-os az átoltottság szemben szászokkal ahol 61%-al a legalacsonyabb az átoltottság...Brémaban a ötször magasabb az esetek száma, a szászoknál meg a legalacsonyabb a megfertözödések száma. De ekkor jön a szokásos panel, hogy "de az oltás megvéd a komoly megbetegedéstöl"... Ennek ellenére Brémában kétszerese a szám az átlagnak és háromszorosa a szászokének a korházi esetek száma... Aztán folytatja, hogyha RKI (német kutatóintézet) számai alapján az omikronnal megbetegedettek nagy rész beoltott, felgyogyult, 3x oltott...akkor mire a stigmatizálás, a diszkriminizáció az oltatlanokkal szemben. (Amibe ugye lassan azok is megint bele fognak tartozni akik nem veszik fel az emlékeztetö oltást, meg akik 6 hónappalnál régebben esetk túl a betegségen.)

Van is most egy olyan vicc:
Két német beszélget.
-Te be vagy oltva?
-Nem tudom, ma még nem néztem a RKI (Robert Koch kutatóintézet) oldalát...(ki számít beoltottnak)

A WHO is sunyin kivette a nyájimmunitás(herdimmuniti) "meghatározásából" a betegségen áttesett lehetöséget ...

Lehet rossz következtetéseket vonok le, de az áltam ismert információk szerint, pont az oltások által meggyengült immunrendszerü és vélt biztonságban lévö egyedek fertözödnek meg, és kerülnek korházi ellátásra...

Az a matek sem jön ki nekem, hogy hogyan lehet minden új variáns esetén, amiket 3-4 havonta (vagy ennél röviden idö alatt) "dobtak piacra" idöben kikisérletezni-ellöállítani-leszállítani a megfelelö oltoanyagot és leoltani 8 milliárd embert kétszer (?) vagy háromszor? ùgy hogy közben majd jön a következö variáns...meg van erre valóban az infrastruktura?

Nem tudom Magyarországon hogy volt 2020-as nehéz évben, mikor legkeményebb idöben kiálltak az emberek és tapsoltak a erön felül teljesjesítö növérekenek!!! Ugyanezeket az elhívatott egészségügyi dolgozókat, most hogy oltás nélkül elbocsájtják az állásukból, vagy tartásból inkább felmondanak, most bologatva aszisztál hozzá társadalom. Melyik vajon a képmutatás? Ha egyáltalán ez jó szó rá... (mondjuk egy ilyen egészségügyi dolgozónak aki napi szinten ki van téve a fertözéseknek, és már mindennel is átfertözödött és az oltás nem gátolja a továbbfertözést, kire mire veszélyes???)

Hogy végére legyen még egy kis vidámabb rész.
A németben bevezett megszoritások így hangzottak egy eset kapcsán.
A pincér felszolgálhat az étteremben, ha van érvényes negatív tesztje, mert "teszt" megbízható.
Ebben az étterembe csak érvényes oltási igazolással lehet bemenni, negatív teszttel nem, mert az nem elég biztonságos. (igen ebben az esetben nem!!!)
Ha pincér végez a müszakkal 8-10 óra meló után, viszont nem ülhet be enni az étterembe, mert csak érvényes oltási igazolással lehet ott enni, a negatív teszt nem nyújt elég biztonságot....
Remélem mindenkinek kristálytiszta?!

Probálta amúgy valaki manapság a hideg idöben a maszkot kint? Most hogy látszik a lehelletünklehet csinálni egy tesztet, mennyire hatásos mondjuk egy orvosi maszk... :-D

Na mindegy megyünk tovább a lenini úton. :-D

(általánosságban írtam, csak Pocses bejegyzésére füztem fel, nem neki szól, csak olyan szokások hangos töprengés.)
én már a legelején is azt mondtam hogy akinek nem szar a szervezet simán túlesik rajta
itt van a csavar hogy kb senki sem tudja milyen a szervezete
sógorék 0 perces gyereke is covidos volt, már úgy született, 0 immunrendszerel egy kis köhögéssel és reflux szerű tünetekkel "megúszta"
mondjuk a refluxos dolog kitartott több hónapig
szóval nem játék a vírus, de az erős életben marad, ez a világ rendje, a gyenge elhullik, és így tisztul a faj
Ezzel itt alusipkás leszel:)
Üdv a klubban.
Mert a mostani cégemnél rendesek én meg nem akarok szemét lenni velük mert kell pár héát mire találnak valakit erre a melóra, a következőnél azt mondták megvárnak, de ha mégsem akkor lesz más.
miért vársz 30 napot? ilyenkor azonnal menni kell, mert egy hónap alatt lehet valaki beelőz
A környéken az autóipari beszállító multik úgy fest elkezdtek egy kis csökkentés vagy nagyot, remélem megáll mert akkor nagy gáz lesz ha nem, én is egy ilyennek dolgozó közepes céghez megyek.
Nálunk egyelőre semmi ilyesmiről nem hallani.
Tegnap írtam, hogy voltam melót nézni ahol egy covid miatt kiesett kolléga helyére keresnek embert, ma szóltak, hogy ha mennék akkor mivel megvan 3 oltás így többet tudnának adni........felmondtam ahol vagyok és 30 nap múlva ott kezdek (remélem). Nejéknél tegnap összeírták kinek mennyi oltása van (jelentős elbocsájtásokról suttognak) és a főnök említette, hogy az oltatlanoktól válnak meg először.
Egyre több kollégám kovidos miután felvették a 3ik oltást. (már másodszor) Sokan nem kérik a harmadikat.
Az oltatlanok meg még az elsőt sem.
#maraggyotthon
Nem kell ám mindent elhinni.
Ez szép volt!
Jaja, minden rosszban van valami még rosszabb. Csak optimistán, ELFtársak! 😆
Friss info,a labancoknal mibden hutte,etterem,szallas csipogtatja a grüner pass alkalmazast az oktasokrol.
Kint sielo enberke mondta,o elvezi mert nincs tomegnyomor.
Ezzel a jelenséggel kapcsolatban én azt a következtetést vontam le(jól vagy rosszul), hogy fizika erönlét nem biztos hogy azonos a immunredszer "erösségével". Továbbá a beteség lefutása alatt vannak (szoktak lenni) könnyebb napok, amikor a fertözött jobban érzi magát. Sok esetben ez egy csapda, mert az aktív emberek ilyenkor szeretnék minél elöbb felvenni a régi ritmusuk, és nagyon nehéz megállni, hogy "kifeküdjék" a betegséget, megadva a lehetöséget a szervezetnek hogy eröt gyüjtön a hátralevö harchoz. Jellemzöen ugyanis két részre osztható a harc. Az elsökörben a virust kell elpusztítani a szervezetnek, majd utána a virus által okozott károkat kell helyrehozni. Az elöbbi pár nap az utobbi meg fertözés és védekezés mértékétöl függ a hossza. Ha valaki nagyon elbizza magát akkor második - nagyobb csatában tud jellemzöen fizikai állapottól függöen beletörni a bicskája szerintem. Nyilván akinek eleve pocsék immunrendszere van annak már az elsönél nehézségei lesznek. Ezért lenne fontos ha már ebben a "halálos- veszélyes" betegségben valaki megfertözdik akkor ennek megfelelöen legyen ellátva információval és szakorvosi támogatással, és ne hagyják a "magukra" fertözötteket. Ez nem jelent korházi ellátást, söt..., de ha össze ven gyüjtve egy egyszerü táblázatba, hogy milyen tünetek esetén milyen lépéseket tenni, és ez a karantén határozattal ki van küldve idöbe a betegnek, akkor tudja, hogy mikor kell a már odakészített gyógyszerek után nyúlni, mikor mérje a véroxigén szintjét, és mikor kérjen orvosi segítséget...Vagy ezt is elmondták/ elmondják a mos kezet elött vagy után? Közben lehetöleg gondoskodjon a megfelelö vitamin, tápanyag, és folyadék bevitelröl, hogy az immunredszernek legyen municiója. Mindvévig lehetséges a sterilizáció, hogy ne legyen esélye a vírusnak a nagyarányú fertözésre, és minimumra vagy teljesen elvágható a továbbfertözés az összezárt családtagokkal...mindez tök triviális módszerekkel és anyagokkal kivitelezhetö.
Ezért szerintem a betegség lefolyása akkor enyhébb, ha valaki esélyt ad a szervezetének a megfelelö védekezésre.

(((Nyilván lehetnek szélsöséges esetek mint mindig, de általánosságban ez sok esetben könnyebbé tenné a betegség lefolyását. Már az is sokat jelentene, ha nem hiszterizálnák a hülyeségekkel az embereket, és tudomány, ha még van ilyen manapság egy picit is bizonyosabb lenne dolgában. De még égy két év után is azt hallani a nyilatkozatokban, hogy hatalmas ür tátong az ismeretekben. Szakmai viták igazából csak most kezdenek kibontakozni, melyekböl szintén az vonható le, hogy minden van csak egyetértés nincsen. Ezek után nem tudom minek várják el a jobban informáltaktól, hogy vakon kövessék a parancsot. A legnagyobb aduászuk, hogy nem jut majd mindenkinek korházi ellátás. Ez így van. De így volt mindig is, hiszen minden országban léteznek minden területén az egészségügyenk várólisták. Ès azzal az átlátszó balfasz startegiával, hogy csak védöoltással lehet kimenekülni a jelen helyzetböl, mikor ez rohadtul nem igaz, ha másban nem is, de ebben már többé kevésbé van konszenzus. Addig még az országok politikusai átpolitizálják a tudományt nagy elörelépésre nem lehet számítani.

Még így itt záróljelben föleg a magam szórakoztatására megosztok egy linket:
https://www.strath.ac.uk/media...
Igen angolul van, de goggle lefordítja, és aki eljut a sok hasznos index cikk után még eddig a pontig, akkor elolvashatja azt a metodust, hogy milyen lépésekkel törik meg a háborús rabokat a börtönben, aztán akik további idöt szán rá az megkeresi a megfeleltetéseket a jeln lépesekkel, hogy hol vannak párhuzamok.)))
Ezt úgy mondod, mintha az oltás bizonyítottan sokkal jobban védene az Omicrontól.
Annyit tudunk, hogy a most vizsgált, Omicronnal fertőzött személyek 64 százaléka volt már Covid-os Nagy-Britanniában.
Legalább ennyire irreleváns az alábbi cikk:
Az ablakzsiráfot nem olvasod?
Abban is van ennyi hiteles infó!:)
Arra kíváncsi leszek most, hogy már lassan nincs olyan ember, oltott-oltatlan mindegy, aki ne kapta volna el, mit fognak mondani, miért kell az oltás? Nekem most legalább 8 közeli ismerősömnek lett pozitiv a gyors vagy pcr tesztje. Többel napi kapcsolatban voltam/vagyok.
Te vén komcsi. Nem te mondtad , múltkor, hogy mindenki elkapja? Ez tudva lévő volt, hogy az omikron mindenkin átmegy. (meghajlós) Én tegnap kaptam el a családtól(meghajlós) Szóval nekem most már teljes körű a védettségem mindenre IS (meghajlós) Te meg ott remeghetsz az ágy alatt életed végéig 😂 Bár annyi szerencséd van, hogy az már nem soká következik 😆
én most kaptam el 3* nyár vége óta(kezeit széttáró)