Sziasztok. Ma érkezett meg az arrow rendszerem:D a rezót lakkozni kell, addig megrendelném a fúvókát. Vki tudna mondani egy körülbelüli mértet? h ne a sötétben tapogatózzak?
Tök jó, hetente előkerül ez a téma valamelyik fórumon.
Kétféle érve van a "csak váltóolajat" hívőknek:
1: olyan kell bele, mer csak
2:Olyna kell bele, mert a motroolaj hígabb.
Ha erre az ember betesz egy viszkozitási táblázatot(mint múltkor TVR úr) és ráébrednek hogy a viszkozitással való hadakozás egyszerűen hüyleség, mert a 10-40-ées motorolaj viszkozitása kurvára azonos a 80w váltóolajával:) akor rögtön érvénybelép az 1.-es számú érvelés:)
még meg szokták indokoloni, hogy azáért kell bele vltóolaj, mert az váltó és nem motor.
Akkor ha az ember bedobja példának azt a pár 100 féle 4tmotort, ahol a kurvára küözös a váltó meg e motor olaja ami természetesen nem váltóolaj:) akkor megintcsak jön az 1-es számú érvelés:)
Kedves Rotax122! Az olajat még az első kérdésem előtt vásároltam a motorhoz és azért is kérdeztem meg itt fórumon, hogy megfelel-e, mert ha mégse akkor kicseréltetem.
Akkor többé ne gyere ide kérdezni, igaz hogy a legtöbben más választ adtak, de 80W-90-et senki se ajánlott, jobban hiszel egy boltosnak mint a tulajoknak?
Nem!
Az sima hajtóműolaj, attól csúszni fog a kuplungod.
Veszel bele valamilyen 4T motor kerékpár olajat (10W40-), jó bele kb. akármelyik. 2000 ft-ért már kapsz 1 litert. 6 deci megy bele, nem kényes hely ez a váltó, csak a kuplung miatt kell bele ilyen olaj.
Szerintem meg fölösleges a benzinhez + olajat tenni! A több nem mindig jobb! Ha jól be van állítva a gép, minőségi olajat kap, és a pumpa is jó be van lőve és a legfontosabb hogy úgy van használva ahogy egy ilyen gépet illik, akkor nem szabad hogy baja legyen!
Ez a saját véleményem! Előtte 50 es Rs-em volt 2 évig, azzal se volt soha semmi gubanc....
A benzibe szoktak tenni olajat, ezt főleg bejáratásnál érdemes beletenni, ha nincs az olajzáson állítva.Ha nem bejáratós a motor akkor is lehet bele tenni, mert pl ha elromlik az olajzó akkor lehet nem akasztja meg rögtön a motort, általában egy kis kupaknyit szoktak rakni egy tank benzinbe.
Olyan kérdésem lenne még hogy teljesen száraz volt a blokk és több olaj kellett bele mint 6dl az baj ? Vagy valami gondod tud okozni ha több olaj van benne mint kéne ?
Hallottam olyat is hogy a benzinbe is szoktak tenni némi olajat erről mi a véleményetek ?
a rezó kicsit rozsdás,kell neki egy csiszolás, meg egy lakk