Nekem van már a nagy A-t (itt MO-n megcsináltam) ez az info nektek...
Németországban A korl. jogsival szabad A2 motor (35kw-ig) vezetni. Ez a törvény (Besitzstandswahrung). Régi A korl. (A beschraenkt) símán lehet átirni A2-ba.
Magyar A korl. jogsi lehet atírni egy német A2-ba és ez lesz automatikusan nagy A-t ha lejárt a 2 év. Nem tudom miért itt már mindenkit annyira lehuznak.
Ha meg volt az A korl. jogsi 2013.1.19 előt akkor automatikusan (nincs vizsgálat nincs semmi) 2évvel később megkapod a "nagy" A (kórlátlan).
Példaúl: A korl. (német : A beschraenkt/ ausztria : A Vorstufe) megvolt 2011.4.27 ... nagy A megvan automatikusan 2013.4.27. Kész, ennyi. No para.
Na most még valamit mondom (csak ilyen elvileg ez az érdekes része):
Bemegyek ausztriaba vagy németországba még 2013.1.13 előtt egy magyar EU-jogsival A-korl. és van bejelentkezett lakcímem (nem nagyon nehéz) ez lehet átirni egy német EU jogsiba és akkor... érdekes mi ?
Magyar A-korl. -- Német A-beschraenkt. -- 2évvel később nagy A. lesz belőle
Egyebként a német vagy bármilyen EU jogsi itt is érvényes nem kell megint átirni.
Csak 2013.1.13 utána nem tudom mert az A korl. / A unbeschraenkt már megszünt és csak van az A2. Akkor már elvileg nem lehet simán átirni. Bár mondjuk ha lenne egy német A korl. jogsi és az "eltűnt" az is kell átirni és biztos nem csak az A1 vissza kapom.
Utána kérdezem ha érdekel. Remélem valahogy érthető volt. Sorry for bad hungarian :D
Annyi infót olvasok, hogy már nem tudom mi az igaz. Remélem nektek van tuti jó infótok. Asszonykámnak A korl. jogsija van, amit 2009-ben szerzett. Ő jelenleg 28 éves. Hogyan tud a legegyszerűbben "A" jogsit szerezni? Újra kell vizsgáznia teljesen vagy van más lehetősége?
Sziasztok olyan kérdésem lenne ,hogy A korlát jogsim van és szeretnék használtan venni egy 600cc-ös mocit , van arra lehetőség , hogy visszafojtassam , hogy jó legyen rá a korlát jogsim? Ha nincs akkor mit ajánlanátok ?
most lett meg a jogsim kocsira azt vágom hogy a segédmotor az M kategória de a többiről fogalmam sincs :/ A2 meg a1 nekem tök8 nemértem a pontos jelentésüket sorry
ja igen,én az A korl- kategóriával kevertem,ugyanis ha 1éven belüli az A korl jogsid és betöltötted a 21.et akkor mehetsz nagy A-ra(kresz vizsga és tanfolyam nélkül )
Hol olvasol ilyen blődségeket? Már nem azért, de kb fél éve a csapból is az folyik hogy nincs többé Ak.. lesz helyette A2, ami kicsit bővebb is.. és a képzettség nélküli A korhatára megy fel 3 évvel..21-ről 24 évre.
"A kategóriára megállapított alsó korhatár
20 év. Az e kategóriába tartozó
motorkerékpárok vezetésére való
jogosultságnak azonban legalább két éves
motorkerékpárral és A2 kategóriás vezetői
engedéllyel szerzett gyakorlat a feltétele. Az
előzetes gyakorlatra vonatkozó követelmény
alól mentesíteni lehet azokat a jelölteket,
akik legalább 24 évesek."
hehe : ) az nemszámit hogy 17 vagyok most 1 év max 2-t még kibirok ha addigra tudok jogsit addig gyűjtenék még pénzt érted nemugy megy hogy gondolok egyet és veszek egy motort de egy 400 as drz-t elfogadnék vagy gsxr-t ... és akkor nemtudja valaki A2 re mennyi a korhatár? ( az el lehetetlenítést meg ugy értem hogy 21 is épp elég volt korhatárnak nem hogy 25 lassan hamarabb meghalunk minthogy megszerezhetjük a jogsit...)
Németországban A korl. jogsival szabad A2 motor (35kw-ig) vezetni. Ez a törvény (Besitzstandswahrung). Régi A korl. (A beschraenkt) símán lehet átirni A2-ba.
http://www.adac.de/_mmm/pdf/F%...
http://www.adac.de/infot
estrat...
Magyar A korl. jogsi lehet atírni egy német A2-ba és ez lesz automatikusan nagy A-t ha lejárt a 2 év. Nem tudom miért itt már mindenkit annyira lehuznak.