Pár hete voét a fékolaj téma és linkeltem, hogy a mai napig ban olyan szegmens ahol tényleg olajat használnak a fékhez (pl. kerékpárfékfélék) és hát az elnevezés azért maradt meg mert eredetileg használtak olajat a járműfékekben is.
Nem mindegy! Te F.....
Hydro(folyadék
ÉS
Pneumatic (gázos/légnemű)
működtetésű
Suspension ( felfüggesztés)
Amiből, ha tetszik, ha nem:
A rugózást LÉGRUGÓ végzi,
Míg a csillapítást/ szint(magasság)szabályzást pedig olaj.
Mit nem értesz még??
Ez jó nagy bullshit, hogy ne írjuk és ne használjuk megfelelően a dolgok neveit.....mert "mindenki tudja" !
Ennyi erővel sok olyan beszélgetés születhetne, ahol a résztvevők mind tudják miről van szó és folyamatosan ...izé...bigyó...miafene lenne a beszélgetésben!
Mert szerinted mindegy!
Gíno vazzeg. Inkább verd ki attól megnyugszol
Ahol van gáz vagy levegő vagy akármi az légrugózás
És ez nem a szokásos nitrogén töltet ami azért van hogy az olaj ne legyen habos.
Szóval tudja mindenki hogy ki bebaszott okos vagy.... mondjuk én inkább a tudálekos jelzőt akasztanám rád. Egy jó nagy Szöggel bele pont a gerincbe
Meg kell nézni a hidraulika boltba hátha van megfelelő paraméterű hidraulika akkumulátor. Az lényegében ugyan az.
Lehet hogy épp nem olcsóbb, de jobban bíznék benne mint egy francia alkatrészben
Tudod, ez ugyanolyan, a szavakon lovaglás, mint a "fékolaj" esetében. Mindenki tudja, hogy nem olaj( már), mindenki tudja, hogy mire gondol a masik, amikor olvassa a fékolaj szót, mégis van 1-2 túlokos, aki nem tud elmenni mellette...
Nem pontosan "LÉGRUGÓS" , de mégis, mert a rugózást légnemű GÁZ biztosítja, amit olaj csillapít.
Leegyszerűsítem...KABBE
Aztán ezen rugózhatsz, akár hydro, akár pneumatikus, avagy hydropneumatikus módon is
Nem bazmeg, hanem gázrugó ... Te nem olvasol! Csak hajtogatod a fazságodat , még mindig ...
Hydro/ hidraulikus(folyadék ) csillapítás, Pneumatikus (gázos )rugózás ..
Ahogyan elkezdődött, hogy ugye a bx légrugós. Erre írtam, hogy hát nem! Ennyi! Na ezt te sem érted vagy nem is olvasod!
A bx akkor is és még mindig Hydropneumatic suspension kerékfelfüggesztéssel van ellátva. Akkor fussunk neki még egyszer. Ez nem légrugó!
A légrugó az air suspension.
Kénytelenek minden előírt dolgot cserélni - csak így tudnak garanciát vállalni a munkájukra. Ja, a ruppótlan ügyfél ne tartson egykori "luxusautót", érje be egy megbízható (újabb, egyszerűbb) kisautóval. Azt fenn is bírja majd tartani.
Le kell gyártatni azt a gombot olcsóbban
Én simán megcsinám fém munkahenger + karmantyús dugattyú Rajta egy merőóra aztán ha kell egy Mini kompresszor tol bele naftát
Ha ma lenne BX-ed akkor magadnak kéne rendben tartanod mert egy gömbcseréért többet kérnek mint 3 BX ára. C5-el is kezdek így lenni mert értelmetlen árakat akarnak a szervizekben és persze egy csomó olyat is kicserélni amit a kuncsaft nem akar.
Jóvan, akkor EZ-esetben nem , mert ezexerint itt a gáz az olajoszlopot rugóztatja .
Volt BX-em, de én inkább rendbentartottam (tartattam)a gázgömböket, hogy ne legyen velük gond .
Ja, épp a kötekedés maradt ki. Ha az olajat kiengedem akkor rugózni fog? Csak a gömbben van gáz a rendszerben nincs és a gömbben alig pár cm-t mozog a tüske amit az olaj nyom.
Hydro(folyadék
ÉS
Pneumatic (gázos/légnemű)
működtetésű
Suspension ( felfüggesztés)
Amiből, ha tetszik, ha nem:
A rugózást LÉGRUGÓ végzi,
Míg a csillapítást/ szint(magasság)szabályzást pedig olaj.
Mit nem értesz még??
Mert bizony meglepő, de más elnevezés "sokszor" mást is jelent,
Ennyi erővel sok olyan beszélgetés születhetne, ahol a résztvevők mind tudják miről van szó és folyamatosan ...izé...bigyó...miafene lenne a beszélgetésben!
Mert szerinted mindegy!
Ahol van gáz vagy levegő vagy akármi az légrugózás
És ez nem a szokásos nitrogén töltet ami azért van hogy az olaj ne legyen habos.
Szóval tudja mindenki hogy ki bebaszott okos vagy.... mondjuk én inkább a tudálekos jelzőt akasztanám rád. Egy jó nagy Szöggel bele pont a gerincbe
Lehet hogy épp nem olcsóbb, de jobban bíznék benne mint egy francia alkatrészben
Nem pontosan "LÉGRUGÓS" , de mégis, mert a rugózást légnemű GÁZ biztosítja, amit olaj csillapít.
Leegyszerűsítem...KABBE
Aztán ezen rugózhatsz, akár hydro, akár pneumatikus, avagy hydropneumatikus módon is
Hydro/ hidraulikus(folyadék ) csillapítás, Pneumatikus (gázos )rugózás ..
Ahogyan elkezdődött, hogy ugye a bx légrugós. Erre írtam, hogy hát nem! Ennyi! Na ezt te sem érted vagy nem is olvasod!
A bx akkor is és még mindig Hydropneumatic suspension kerékfelfüggesztéssel van ellátva. Akkor fussunk neki még egyszer. Ez nem légrugó!
A légrugó az air suspension.
Akkor neked is egy kis ismétlés.
Te is beleszólsz, mert csak....
A bx akkor is és még mindig Hydropneumatic suspension kerékfeéfüggesztéssel van ellátva. Akkor fussunk neki még egyszer. Ez nem légrugó!
Én simán megcsinám fém munkahenger + karmantyús dugattyú Rajta egy merőóra aztán ha kell egy Mini kompresszor tol bele naftát
Volt BX-em, de én inkább rendbentartottam (tartattam)a gázgömböket, hogy ne legyen velük gond .