Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Szomszéd faszi csak 15km-re volt katona, de két havonta se járt haza :) Rakétabázison se volt jó lenni katonának:)
Ja...tényleg..
Szabadszállás is legendás volt.
De gondolom nem 65 volt a nyugdij korhatár
Lenti,Nyírbátor,Siklós...ezek kemény kis helyek voltak.
Lenti sem az a hely volt, ahonnan sürün hsza lehetett menni. Volt ott több barátom is. De ez az összes elsölépcsős helyre igaz volt.
Igaz...
Nyalósa...
Nyugdíjas volt már,csak önvédelmi órákat tartott. De tényleg hozzá küldtek ha kimenőt kértél.
Még nyugdíjason is szétkapott minket az öreg
A csókosa...
Kétségtelen, hogy megvoltak az előnyei, de nekem 6 hónap elég is volt. De Furkó bácsival akkor sem birkóztam volna, ha soha nem kaphatok kimenőt...
Ő nem rakta le a sulit...alkalmatlan volt oda is. Ha lerakta volna,tudná mi a katonaság
Az sem rossz, Lentibe voltam 85-87-be ott a tiszti szálló s az elhanyagolt tiszt feleségek hozták az állandó kilépőt.:))Bár haza borsodba csak háromszor tudtam jönni..((
Anno 17 évesen az MHSZ keretein belül,ingyenes volt az ejtőernyős képzés. Ejtőernyős táborokba jártunk,ahol kilóméterköveket festettünk pénzért.
Ez a pénz bevándorolt a szakosztályhoz,amiért cserébe ingyen ernyőzhettünk. Aki anno ezt megcsinálta,annak egyenes út vezetett Szolnokra sorozáskor. Egy kis önvédelemi igazolás egy eggyesülettől csak hab volt a tortán. De akkoriban kurva sokan karatélyoztak..
Nem nevezném szopásnak, Szolnokon a Kiliánon tanultunk és vizsgáztunk rep.szerelésből.
Valljuk be, azért azok a lehetőségek keveseknek adattak meg már akkor is. Furkó nevét az is ismerte, aki közelébe nem ment a deszantnak. Egy elö egenda volt a maga idejében.
Amiből az ember tanul,az nem elpocsékolt idő.
Tanulsz alázatosságot,tiszteletet,tapasztalatot,alkalmazkodást....és örök barátságok szövődnek.
Olyan körülmények között próbálhatod ki magad,ami a civil életben nincs.
És az intenzív képzés nálam azt jelenti,hogy búvár,földi,desszant képzést kaptál...de az nem 6 hónap!
Meg Furkóval kellett bírkóznod egy kimenőért
Érdekes...
Mi szoptunk,gombás lett a lábunk,te meg csajoztál,motoroztál és röhögtél rajtunk...hmmm.
És még így sem sikerült???
Kemény lehetsz
De néztem a képeidet...bohóckodsz ott terepszínű katonai ruhában. Ezek szerint csak szerettél volna férfi lenni
Kitartást...hátha...
Ez sem valós már, mert műnő és pasi is van!
Valaki vagy buliként, vagy időpocsékolásként emlékszik vissza rá.
Jómagam akkor voltam 18, mikor megszüntették a sorkatonaságot, éppen megúsztam, el sem hiszitek mennyire örültem, hogy nem kellett 9 hónapot elpocsékolnom az életemből akkor, amikor még szerettem tanulni és csak a sunákon járt az eszem.
Felnőtt fejjel mégis kipróbáltam, félkatonai kiképzést kaptam, 6 hónapos, szuper intenzív verzióban, fizetéssel, érdemi oktatással, rendes munkaként. Annak legalább volt értelme, de a pöffeszkedő vén majmok ostoba ugráltatása nekem is a teljes idétlenség és értelmetlenség képét rajzolta ki.
Viszont mindennel lőhettem, ami csak volt, azt a részét imádtam.
Hát én is 3x voltam sorozáson és nem szégyenlem, hogy nem vonultam be.... az első kettőt a tanulmányaim miatt elhalasztották, a 3-iknál, mikor a sorozó hadnagy közölte, hogy mennyire örül, hogy a tanulmányaim része az atomfizika és majd én leszek a sugárzásmérő rajparancsnok, mondtam, hogy tedd anyádba és 1 héten belül vittem egy hivatalos, honvédségi pecséttel ellátott E kategóriás igazolást, miszerint háború esetén sem vagyok behívható.... 11 évig laktam kollégiumban, nem hiányzott már ez a katonai bohóckodás... és én nukleáris sugárzás közelébe nem megyek az qrva élet...
Húú, meg há.
Iskoláról szónem volt, de azért alkalmatlanságot produkálni nem egyszerü, szándékosan meg nem is dicsöség, de te tudod. Azt meg hogy én hova jártam nem tudhatod, mindenesetre a katonaságot se kerültem meg gyávaságból.
Voltam előtte katonai suliban, ott tanítottak is valamit (Eger Lenkey). Ti szoptatok én meg röhögtem rajtatok, csajoztam motoroztam, mehettem strandra, nem lett gombás a lábam a használt surranótól!
veled ellentétben jártam iskolába!