Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Te is a pár kivételből akarsz általánosítani?
Ha nem lennék lusta, kereshetnék az ellenkezőjéről példát, de szerintem te is tudnál ilyent.
Minek.
Mindig csak a vásárlás
Válaszolhatnék hosszan, de mindjárt az elején elakadtam. nem tudom ki az a Bogyó, tudom, hogy ide írogat és libsi. Ennyit tudok róla, igaz, többre nem is vagyok kiváncsi.
De mi is a probléma?
Az, hogy valaki vagy MILLIOMOS vagy a másik véglet, koldus? Ha valaki nem lehet milliomos a lakóhelyén (ami nem főváros) akkor az az akárki már nem jól él, esetleg nélkülöz?
Mentálisan tönkremennek az emberek, ez világjelenség.
És mindenhonnét nézve tönkremennek.
Mert úri helyen laktál
Abban igaza van, hogy régen tényleg számított sőt az volt a húzóágazat csak hát az ipari forr másra helyezte a súlyt.
Én annál többet, az egyik szomszéd kutyáját hívták így.
Ja, felénk is inkább földieper mint szamóca. Gyerekkoromban nem hallottam szinte senkitől a szamóca nevet.
ez nem igaz
nézd meg pl fülöpszállás nevű falut https://hu.wikipedia.org/wiki/Fülöpszállás
egyik legősibb település a környéken aztán egy lófasz hely lett belőle
Nézd helyi példán Bogyót, mérnök, vidéki és mégsem milliomos míg pesten nagyobb eséllyel lenne az. És ahogy írod, nem véletlenül a válsághelyzetekben igyekeznek városokba a népek mert amúgy jobb vidéken, tanyán élni, de nehezebb, a mezőgazd. meg ma már csak a pénzt viszi nagy haszonnal nem jár nem véletlenül nem csinál még az ősparaszt se nagyon kertet vagy tart állatot legfeljebb kedvtelésből a pénzt az ipar hozza és a kaja nyilván kell, de ma már azt is inkább nagyüzemben lehet és azt is támogatással.
Az agyzsibbasztó mindenáron nyüzsgés a legrosszabb,és ezt a tulajdonságot viszi magával mindenhova.
Ebben igazat adok, bármilyen válság volt eddig, ha akartam, találtam munkát. Mondjuk én minden melóhelyváltás után megpihentem egy picit!
Van egyfajta igazságérzetem, nem nagyon tolerálom ha nagyon fasz a főnök, meg faszságokkal zaklat(sok buta benyal, bólogat, naponta hatszor összeszarja magát). Nem nagyon értem a félelmük okát. Persze összefogás semmi. Panaszkodni azért tudnak, de ha ki kellene állni valamiért, nem fogsz találni senkit. Mondjuk ennek iszom is a levét, de ebből nem tudok engedni.
Nem akarlak a saját életemmel zaklatni, de én pl. a technikai szüneteket leszámítva minden nap dolgoztam az életemben. De ez a technikai szünet sem volt több szerintem 30 munkanapnál több.
Az kétségtelen, hogy vannak szélsőséges élethelyzetek, amikor az egyik élőhely előnyösebb (figyelj, nem jobbat írtam!) mint a másik vagy a többi.
De én nyitott szemmel járok a világban, és amikor azt látom, hogy a sok belterjes, irdatlan buta és hülye szülőnek egy facebook-függő kis fattya születik, és az egyensúlyzavarral, a tájékozódási képesség teljes hiányával küzd, térérzéke, szorgalma, kitartása, állhatatossága híján van, és a szülők mindenképpen diplomás pulyát akarnak, a gyerek elvégzi a bölcsészkart, az természetes, hogy ő- és ez a fajta a legjobban a fővárosi milliőben tud elvegetálni.
Ez a jelenség nem nagyon tagadható szerintem. Ezzel most nem egy-egy személyre céloztam, hanem egy társadalmi jelenségre.
Egy olyan mérnök, orvos, tanár, autószerelő, kőműves, akinek a munkája ÉVTIZEDEKEN keresztül minimum az elvárt szintet megüti, az azért talál munkát szinte bárhol. Nyilván Ibirfián nem, nem is erről beszéltem.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Iborfia

A történelem meg mást is mutat. Pl. azt, hogy amikor a városok kialakultak, akkor MINDIG a ellenségtől való félelem, az egyedül el nem végezhető feladatok miatt lettek az emberek egy kupacban. Ez legyen mondjuk a mezőgazdaság... Aztán a kereskedelmi útvonalak is errefelé alakultak ki. Aztán a mai városok túlnyomó többségben MINDIG az ősi településeken fejlődtek tovább, kivéve persze a legújabb kori városalapításokat, az újonnan felfedezett területeken, stb.
ha az asszony nem hisztizik akkor már 10+ éve én is pesti geci lennék, de így itt maradtunk a gányban
most már esély nincs váltani mert 10x kevesebbet ér a házam amennyiért egy elfogadható lakást lehetne venni pesten
kér=két
Van, a kér nagy válságban igazából ott lehetett melót találni, bármilyen szarok is voltak, de ott volt mindig nem véletlenül laknak ott annyian. A vidéki városokban csak akkor van meló ha van ott valami nagyobb gyár, de ha az kezd leállni akkor az egész környéken gáz van, de bp.-n mindig meg lehetett élni, az elég nagy vonzerő amúgy a történelem folyamán nem véletlenül alakultak ki a városok és lettek egyre nagyobbak.
inni tudtunk, utána már egyre jobban hasonlítottunk, a végén nem is volt érezhető a pesti-vidéki "izééé"
Ha a szórakozást és a vásárlást (ott is csak a menőzés) leszámítom, van ok arra, hogy a (egy, bármelyik) fővárosba vágyjon az ember?
Egy rokon egyszer megmondta a tutit,
Le kell tenni a kétféle buzit az őserdő közepére, amelyik élve kitalál onnét, az a jobbik. A másik a "még futottak" kategória.
Szerinted?
Vazz, veled nem azért bántak bárhogy és voltál izé mert vidéki vagy. A mérnök-dolgozó ellentét meg egyszerű okra vezethető vissza, mindkét rétegben a valóban hozzáértők aránya nagyon csekély és ha keverednének még a végén ez kiderülne. Én "összekötő" voltam kb 5 évig nagy cégnél ahol mivel a mérnökség melletti irodában ültem, de a dolgozók közé jártam le utasításokat stb. végrehajtatni így pont ezt lehetett látni, sok vicces eset volt.
Tipikus pesti magyarázkodás, a pénzünk jó! Szerinted ki függ jobban a másiktól, a pesti vagy a vidéki?
amikor kiskőrösi piacon 800 volt a szamóca akkor budán láttam egy zöldséges előtti táblát hogy 600ft a földieper
gondolom nekik a földi eper a szamóca de ez most mindegy
én sok évig dolgoztam ott rengeteget tébláboltam, hol boltok hol este bulik, sok embert ismertem de a többsége olyan "izééé" volt
nekik meg én voltam az
kb a mérnök-dolgozó ellentét, mindketten más szemszögből látják az adott dolgot
Konkrétan mi? Levarrják a feleségeket, megvesznek mindent és még többet, nem lehet miattuk a tó körül futni, autózni vagy bármit?......ellenben mikor a pénzüket hagyják ott akármire akkor orrot befogva fejet elfordítva, de azért elvesszük?