én nem elvonni akarok csak a tényeket írtam le
amúgy bárhonnét történik az elvonás a kisember fizeti meg legyen az bank adó vagy multiadó vagy útadó vagy bármi
a legvégén aki van az szívja meg
amúgy ha a kp megszűnne és nem lenne a sok fekete és mutyi pénz máris minden jobb lenne
plusz ehhez egy éves vagyonadó és máris igazságosabb lenne az adózás
Biorobot szakmákban pont nincs magas fizetés, ráadásul ott alacsonyabb a várható élettartam. És abból akarsz még jobban elvonni.
Na gyerünk 12 órában melózni, mert kell a feleségemnek is egy Tesla 😂
Nem csak biorobookból áll a világ, rengeteg olyan foglalkozás van amit lehet hatékonyan végezni 65 évesen is. Skandináviában vannak olyan ösztönzö módszerek, hogy a nyugdíjkor határt elérve adómentesen lehet keresni. Mert ez jobb az államnak, ha adómentesen dolgozik még pár évet a polgár, mintha nyugdíjt kellene neki fizetni. A polgárnak is jó, mert onnantól dupla a fizetése, ha egészsége engedi belehúz még pár évet...
A fene tudja, rám igaz, de én megcsömörlöttem a vég nélküli melótól és ma már lehetőleg csak annyit, hogy megéljek a plusz már nem vonz annyira, hogy azért megszakadjak ellenben a sofőröknél elég öreg az átlag mert ezt a hulladék melót a fiatalok nemigen kívánják és ha mégia sofőrködnek akkor sem vállalnak tú sok melót, ezt a szakmát a beletörődő sokszor otthontalan vagy rég egyedül élő
idősebbek húzzák.
ez nem az igazi
márcsak azért sem mert egy 60+ éves ember közel sem olyan hatékony mint egy 30 éves
persze a a szakmai tudása és tapasztalata sokkal több, de erre nincs már szükség, a munkaadók jelentős többségénél biorobotra van szükség
másrészt meg egy 60+ éves sokkal többet és hosszabb ideig beteg, fiatalon egy izom húzódás pár nap alatt elmúlik idősen meg hónapokat kínlódik
én abban látnám inkább a megoldást hogy többet kellene félretenni-levonni
azért lassan ezek az emberek kihalnak
kényelmesen most is lehet melózni, csak ésszel kell dolgozni, nekem egy csomó ismerős van aki majd megszakad a melóban, csak azért hogy utána látványosan tudjon herdálni
pl volt olyan aki kórházba is került végkimerülés miatt, hónapok voltak mire helyrejött annyira megroggyant a szervezete
mindenzt azért hogy el tudjon menni több hétre görögországba meg mittudomén hová
Ne azokat vedd alapul akik végig alibizték az "aktív" korukat és nyugdíjaskodnak tizenéveket, a cuclizmus a lógásról szólt van akinek szerencséjére ma is, de aki kénytelem melózni az jó ha megéli a nyugdíjt nem, hogy vigéckedjen évtizedekig lubickolva a mesés nyugdíjában. 🤑 👽️ 💯
azért a baloldali népekre jellemzőenna bogyó sem tud semmi értelmeset hozzátenni a témához
csak szt tudja mi a szar( minden) de hogy mit lehetne tenni azt se ő se a többi agyament balos nem tudja
a zajossalnus ez volt a baj, bár volt neki több értelmes gondolatmenete, de ezt annyi faszságba csomagolta hogy az egész szavahihetősége a nulla közelében volt
tegyük hozzá hogy ő volt a legjobb jelölt, mert ha csak egy sima vidéki átlag idiótát( bogyó szintű politikai értelemmel) emelnek ki akkor még nem is kett volna ekkora baj, na de a legjobbiént ekkora ökörnek lenni az azért jelent valamit: a baloldal teljesen életképtelen
a nyugdíjrendszert már 30 éve át kellett volna alakítani
40 év alatt 4 évnyit fizet be sz ember
teljesen mindegy mire és hogyan költik az a lényeg 4 évnyi befizetés van a kasszában
szóval ha a fizetés fele a nyugdíj akkor is 8 év után már " segélyes" lesz
lusta vagyok megkeresni a halálozási adatokat de szerintem átlagosan több mint 8 évig él a nép a nyugdíjazás után
Ez nagyon érdekes egyébként. Van pár ismerősöm aki Bogyóhoz hasonlóan szidja a fideszt. Mindig az a fő érv hogy lopnak, szar az eü, nem lesz nyugdíj és kevés a fizetés. Amikor meg arról van szó hogy hát többet kellene dolgozni, áá kizárt, ő nem hajlandó többet dolgozni.
amúgy bárhonnét történik az elvonás a kisember fizeti meg legyen az bank adó vagy multiadó vagy útadó vagy bármi
a legvégén aki van az szívja meg
amúgy ha a kp megszűnne és nem lenne a sok fekete és mutyi pénz máris minden jobb lenne
plusz ehhez egy éves vagyonadó és máris igazságosabb lenne az adózás