Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Hi! Na mi ez a fájting? Fistvánnal meg szerintem ne kekeckedjenek a Hondások mert sztem annyira ismeri a mocik csínját-bínját, hogy ha akar, akkor fogaskereket is fingik nektek!Ráadásul olyan áttételűt amilyet szeretnétek! Vili?
Akkor veled egy malomban őrölünk, de te viszed majd a zsákokat, kímélve szegény öreget
Hisz én is ezt mondtam a hosszabbik hozzávauban.
Mutatni ugyanannyit mutat csak nem megy annyival!
Ez igaz is lenne, ha a keréken lenne az érzékelő, de mivel a meghajtó kisfogaskerék tövében van, ezért akár kerék nélkül is ugyanannyit mutat, szerintem...
Bocsánat nem a nyomaték hanem az áttétel változik!
A K4-et!
Fistván ha kisebb hátsó kereket teszel bármire, a kilóméteróra többet fog mutatni a valós értéknél, és a nyomaték pozitív változása miatt jobban fog gyorsulni a gép!
Mit adtál el? Mi van? Lemaradtam valamiről?
No, akkor én is hozzászólok egy kicsit. A Hayabusa sebességérzékelője a meghajtófogaskeréknél van, tehát a kilométeróra bármit csinálunk az áttétellel vagy a kerék méretével mindíg ugyanannyit fog mutatni. Más kérdés, hogy ha az áttételt rövidítjük a valós sebesség csökkenni fog az órán mutatotthoz képest. Ha meg növeljük a kerékméretet, akkor meg a valós sebesség növekedni fog a mutatotthoz képest. Ebből következik, hogy most így utólag belegondolva nem is az áttétellel variáltak, hanem egy Speed-o-healer elektronikával tuningolták a motort. Egyébként az I. generációs Busa 10800-nál tilt, ekkor mutat a fordulatszámmérő 11300-at. Ezt akkor tudtam meg, mikor fékpadon mérték a motoromat. Még ezt se sikerült pontosan beállítani. A sebességmérőről nem is beszélve. A gyári Hayabusa 10.500-as fordulatszámnál megy 295-öt, ekkor tilt az egyik injektor. Miközben a kilométeróra meg már 10.000-es fordulaton (ami kb 9500) már 300 körül mutat. Úgyhogy szerintem itt a fórumon, de a világban is csak nagyon kevesen mentek valóban 300 felett a Hayabusájukkal. Szerintem még én sem...
Szerintem a búza őrlődik magában, de én a feltett videón látható gyorsulást, és sebességet tartottam furcsának Busás barátaimmal együtt/ Zoo, Fistván/
A kilóméteróráról nem volt szó legalábbis nem irtad seholsem. Én a tényleges sebességre gondoltam.
Dolgozni én sem dolgozok, de akkor ki őröl
Szerintem verekedjünk meg, de legalább van élet a fórumon!
Különben meg én holnap megyek motorozni, itt napsütéses száraz idő lesz, ti meg mennyetek korcsolyázni!
Kicsi édesipari termék olvass vissza, kisebb kereket írtam nem nagyobbat!
Igazatok van megnéztem a K4-em 3.-ban 11000-nél ment 230at a srácé 10100 244-et, ez csak áttétel módosítással lehetséges, esetleg kisebb hátsókerékkel.
Tessék ezt irtad!Szo sincs kilométerorárol,csak hátsokerékröl!Én erre válaszoltam!
skacok fizika
még azzal egészitenám ki hogy a nö csökken sebbeséég,másképp jön el órán!
ott lesz igazán becsapós a dolog...
mind igaz amit irtál
de a mutató mást fog mutatni gumi kerékre értem
tehát:kiisebb keréknél gyorulás vezsettebb lesz stimm többet mutat az óra! többet fog leszámlázni,mint a megtett utad
:nagyobb kerék lassúbb gyorsulás,kevesebbett mutat az óra valós sebeségednél,...több utat teszel meg mint amit kiir orád!
De ö(Fiveurban) a hátsokerék méretének a növeléséröl beszélt!Ugyhogy ezen nincsmit félre érteni!Egyszerü matematika,növeled a kör kerületét akkor .....De ezt már irtam!
Drága nagydarab ember! Konkrétan csak a kilóméteróráról van szó a fórumunkon található videó kapcsán, ezekszerint két malomban őrőltünk, bár én nem dolgozom!
Ja majd el felejtettem!Okoska Busás!Bár én ezt direkt nem irtam,az elsö mhozzászolásomban!
Mondhatod ezt az XX-eseknek!
Kedves Busás barátom! Mi nem foglalkozunk elmélettel meg holmi kilóméterórákkal amik mint tudjuk csalnak. Mi csak a valós dolgokkal foglalkozunk és ha km őrát nem számítjuk, csak a valós sebességét akkor bizony nekünk van igazunk! Természetesen ha az órát is számításba vesszük a Te megállapításod is helytálló!
Állj,állj!
Te nem arrol beszéltél,hogy az ora mit mutat,hanem valosan mennyit megy a vas,ha hátul nagyobb lessz a kerék!Nem mindegy!Két külön dologrol beszélsz!
Taxisok okoskodnak/tak ezzel...
Sziasztok nem érdekel valaakit 1 busa fejidom?
99es kisebb karcolással(csúsztak vele)
Nagy, okos Hondás barátaim, ha kisebb a kerék átmérője, a kilóméteróra a valósnál többet fog mutatni, közlekedés 3. osztály!