Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Hívj fel telefonon, ha gondolod van egy pár ötletem...
Számom az adatlapon...
Szétszedni szét tudom, csak összerakni nem.... Ezért vittem szerelőhöz. Persze még árat nem mondott, csak azt hogy teljesen szét szedi. Kíváncsian várom az eredményt.
Nagyon szép lett, gratulálok hozzá!
Fujjj....
Sajnos olcsó tuti megoldást nem tudok....
Ha az embernek van ideje, és egy pici barkácsérzéke, akkor neki kell fogni, és mindent szépen aprólékosan szétszedni, megtisztítani, és ha így sem javul meg, akkor csak a csere segít.
Ha magadnak csinálod, akkor "csak" az idődbe kerül.
Nekem nem volt időm, ezért vittem szerelőhöz, így viszont nem volt olcsó.
Ha a befecskendező fejjel van baj, azt nem hinném hogy lehet javítani, az egy nagyon pici alkatrész, és ha az megkopik, akkor sajnos annak vége.
Az innyektor sor szét lett szedve apró részekre?
Ilyen lett! Lehet fújjogni! Télen folyt.köv.
Nekem már az indulással is baj volt. El sem akart indulni. Egyszer kétszer elindult utána semmi. A szerelő azt mondta hogy állandóan beköpi a gyertyát, és észre vették hogy az injektorban a szelepek mellett valami 20 ft os nagyságban kifújja a benzint. Állítólag valami lerakódott a szelepekre ami feltartja őket. Ezeket megpróbálja leáztatni(aszem wd 40 el vagy mivel....). Csak a Menyus említette hogy ez nem biztos hogy segíteni fog... A felesleges százezreim meg éppen elfogytak. Gondoltam hátha te tudsz rá valami tuti űber megoldást
Pláne, hogy az újban titán szívószelepek vannak...
Megéri odafigyelni, és rendszeresen szervizelni a motort!
Sajnos sokan nem teszik ezt, és amikor rájönnek hogy bajvan, akkor lesz eladó a "hibátlan" gép...
60000 kilométer. Hogy minek köszönhető, azt nem tudom, talán a sok kilométer és a kissé agresszívabb vezérműtengely együttesen okozhatta a kialakult helyzetet. De még így is örülök, hogy nem menet közben történt.
Mennyi kilóméter volt abban fengerjejben?
Ez a szelep kopás minek a következménye, a tunignak, vagy ez legyen intő példa minden busásnak?
A télen én is megcsináltattam a komplett hengefejet, szimeringek, egy-két szelep csere, hézegolókat is cseréltek, plusz gépmunka.
Szia!

Nekem az volt a baj a motorral, hogy rángatott, nem akart felpörögni.
Gonoltunk mi már mindenre, de mindig csak az volt a válasz, hogy nem az a baja.
A Burka Józsi vette észre, hogy nem porlaszt szépen, ha nem csak fröcskölte az üzemanyagot a szívócsonkba.(álítólag ezek a befecskendezők megkopnak 50000Km körül, szerintem ez üzemanyag függő is)
Nekem ez nagyon gyorsan romlott el gyakorlatilag az első rángatástól 400 kilómétert útán már nem lehetett használni a motort.
És most a matematika:A koplett befecskendezősor cseréje, 150 e. Ft volt.
Ez gyári új alkatrészekkel értedndő, szerintem nem éri meg a bontottal próbálozni...
Neked mi a probléma motorral?
Jó estét!

Zoli! Úgy hallottam neked volt problémád az injektorral. Mi volt pontosan? Sikerült megoldani? Valami gáz van az enyémmel és kicsit aggódok, Menyus említette hogy nem biztos hogy lehet gyógyítani....
Nagy élet van ezen a fórumon...
Akkor egy kis csámcsognivaló: tegnap este kiderült, hogy a 0 szelephézag, amit a szerelőm diagnosztizált, nem volt véletlen. Hosszas rábeszélésre sikerült vele levetetnem a hengerfejet, és kiderült, hogy a szívószelepeket már csak egy paraszthajszálnyi választotta el attól, hogy beszakadjanak, úgyhogy most szelepcsere fog következni, már be is rendeltem az USÁ-ból a Kibblewhite Black Diamond fantázianevű rozsdamentes, egy darabból kovácsolt, mittomén hány féleképpen hőkezelt szelepeket viszonylag nevetséges 23 USD/db áron. úgyhogy most 2 hét pihenő következik. Irtózatos szerencse, hogy nem szakadt le egyik szelep sem, mert az tudott volna kárt okozni a blokkban. ez van, legyen ez tanulság másnak is, hogy nem árt a szelephézagot ellenőrízni és beállítani, és ha gyakran van 0 környékén a szívó, akkor leellenőrizni, hogy nincs-e valami katasztrófa kialakulóban. Érdekes módon viszont a kipufogó szelepeknek semmi baja.
Bár ugy lenne!
Hanem félhold... Mint afféle szultánhoz illik...
pontosan!
De az én terasazom nem félköralaku!
megadom az emil címem, írj egy mail-t és megbeszéljk a részleteket
yafek80kukactotalcar.hu
Szép jónapot feketerigó vadászok... és feketerigók!
Nagyon Köszönöm !
Menyus!

Isten éltessen sokáig!

Legközelebb egy ilyet csinálnál?
szép napot a sólymászoknak is!