Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Kecskeméten elhaladási zajt mérnek, a toronyépület aljára van szerelve egy mikrofon.
Ez a célegyenes közepén van. Elméletileg 96db a határ, ha ezt túlléped körözgetés közben, akkor egy sárga lámpa villogni kezd, és piros zászlóval kiintenek. Természetesen a befizetett pályadíjat visszakapod, és ha későbbiekben határon belül tudsz maradni felmehetsz.
Kb ennyi. Ami jó hír, hogy eléggé rugalmasan kezelik ezeket a dolgokat.
Pl: az én SXV-m is eléggé hangos mégsem villog a lámpa...

Hooligánus: Sajnálom!

Foxy: A Racetech nagyon jól néz ki!
Renthal kormány van a husabergen nem?
Úgy szoktam csináltatni.
Ha minden jól megy akkor igen,
helló
ezeket a nagy oakley matricákat hol szerezted?
picit parázom attól, hogy nem fogom tudni felrakni

GO-GO 2-re jössz?
Én is néztem az aunernél de náluk nincs nagyon fémből,inkább műanyag.A Racetech elég jó árban 12700 pénz.
Azokat én is néztem, de azt mondták, hogy a Bergre nem tudok minden fajtát felrakni.

A gyári meg nagyon ronda..................
nade most mennemkell majd jövöhéten egyeztetünk vagymi, vagy majd iszok vizet
Racetech-et .Alu és még pofás is
gyóóóóó
aztkéne.
szeptember 1 től pesten lessz a motor egyjódarabig, aztán első hetem regisztrációs hét lemehetnénk pénteken
De ez még nem 100% csak igy terveztem, ja és menyi km lenne akkor?
Az ám!
Te is motorkával?

Sőt, én szerintem pénteken lemegyek egész napra körözgetni egy picit!
hát csak szombaton kéne
Köszike!

Te milyet vettél?
Mikor indulnál? Én is Pestről megyek.
de Ők is auneren keresztül szerzik a cuccost
Szasztok,
benéztem már ide is.
Úgy néz ki Pestről megyek a gogo2 re motorral, ki tart velem? És kb hány km?
Börni hozod a gumizógépet mert lehet kellene majd, és ezt az öntött peremes felnit is tudod gumizni?
hello,az universalmotor.hu-n nézzél körül én most vettem az smr re.2nap alatt egkapod
en asszem a blackmotorsnal vettem
Nekem műanyag van.
Ha nem lenne aluhegesztő ismerősöm,már legalább 2 kuplung meg 3 fékkar kellett volna.

Biker1000! Köszi ez elég kimerítő volt.de engem leginkább az érdekelne hogy Kecskeméten monnyuk hogy mérik(ha mérik),mert nemtom beengednének-e
Auneren kívül lehet kapni ilyen kézvédőt még valahol?
helo Bájker sajnos nem tudok.......
Nekem is alumínium betétes van, valaha volt rajta műanyag is...de az elkopott a betonon.
Hooligan Te jössz-e holnap a VB-re?
Ezért gondoltam én is az alusra.............

Nagyot meg nem fogok esni.................... csak néha.........................
nekem pont forditott a tapasztalatom,mert én ugy odabasztam a motort ,hogy a müanyag kézvédő 3 felé a magura fékcucc meg 2 felé rottyant el.
a fémbetétessel ilyen még nem volt,pedig estem azokkal is szépeket.Az előfordulhat,hogy nagy esésnél tekeredik a kormány miatta
I.3. Mérési feltételek

A méréseket terheletlen járművel, nyílt és megfelelően csöndes területen kell végezni (a környezeti zaj és a szél zaja legalább 10 dB(A)-lel legyen kisebb, mint a mérendő zaj).

Ez a terület lehet például egy 50 m sugarú nyitott terület, amelynek a központi, 20 m sugarú részének gyakorlatilag vízszintesnek kell lennie, amelyet beton, aszfalt vagy más hasonló anyag borít, és nem boríthatja porhó, avar, laza talaj vagy hamu.

Az útburkolatnak olyan kiképzésűnek kell lennie, hogy a gumiabroncsok ne keltsenek túl nagy zajt. Ezek a feltételek csak a mozgásban lévő járművek zajmérésére érvényesek.

A méréseket tiszta időben és legfeljebb gyenge szélben kell végezni. A jármű vagy a mikrofon közelében nem tartózkodhat más, csak a megfigyelő, aki a műszer leolvasását végzi, mert a nézelődők jelenléte a jármű vagy a mikrofon közelében jelentékenyen befolyásolhatja a mérőkészülékről leolvasott értékeket. Minden olyan kiugró értéket, amely láthatólag nincsen kapcsolatban az általános zajszint karakterisztikájával, a kiértékelésnél figyelmen kívül kell hagyni.

I.4. Mérési módszerek

I.4.1. Mozgó járművek zajának mérése (típusjóváhagyáshoz)

A jármű minden oldalán legalább két mérést kell elvégezni. Előzetes beállító méréseket lehet végezni, de ezeket nem lehet figyelembe venni.

A mikrofont a talajszint fölött 1,2 m magasan, a jármű CC’ hosszirányú tengelyének egyenesétől, az arra merőleges PP’ egyenesen mérve 7,5 m távolságra kell elhelyezni (1. ábra).

A PP’ egyenessel párhuzamosan, attól előre és hátrafelé irányban egyaránt 10–10 m-re két egyenest (AA’ és BB’) kell a próbaútra felfesteni. A járműveket az alábbiakban megadott állandó sebességgel kell vezetni egészen az AA’ vonalig. Ekkor a fojtószelepet a lehető leggyorsabban teljesen nyitni kell, és a szelepet ebben a helyzetben kell hagyni mindaddig, míg a teljes jármű [1] át nem halad a BB’ vonalon, ezután a szelepet, amilyen gyorsan csak lehetséges, el kell zárni.

A mérés eredményeként a legnagyobb rögzített hangszintet kell tekinteni.

Forrás: KFF.