Nem kell állandóan levenni az ember fejéről. Pont mint a felhajtható állúakat se. Egy hosszú túrán igencsak előnyös. További pozitív tulajdonsága hogy nehezen romlik el.
Nekem a legnagyobb problémám idén az volt hogy a túrán állandóan le kellett vennem a sisakot, ha inni akartam, ha tankoltunk ha csak bekaptam egy csokoládét.. ennek eredményeként másfél hét alatt jól ki is dörzsölte a fülem a sok fel-le vétel. Egy levehető állú sisakkal szerintem harmad ennyit se kellett volna fel-le venni a fejfedőm.
A nagy látótér pedig a térképolvasást segíti, amennyiben nem GPS-t hanem a tanktáska tetején elhelyezett térképet használ navigálásra a motoros.
A következő sisakom vagy ilyen levehető állú lesz, ha pedig stílust váltok akkor vagy HJC IS Multi.. mert az hellyel közzel terepre is jó, vagy pedig egy plexis enduró sisak.
Lnézést kívánok, h beleszólok, de mire jó az a levehető állrészű sisak?
Van egy nekem is, de még nem vágtam le, h mi az jóság benne? Caberg hyperx az. Utassisaknak kaptam , aztán itt maradt.
Ha vkinek szüksége van az alábbiakra, ne tartsa magában:
- FORMA F1 sport/verseny csizma 43-as méretben 27.000 Ft
- BERIK nadrág 50-es méretben (térdén csúszásból adódó sérülésekkel) 27.000 Ft
Igen, a levehető állúakra gondolok. Szerintem azok jobbak, és tönkremenni se nagyon tudnak. és ugyan úgy egy mozdulat kiszabadítani az arcod a sisakból, valamint sokkal nagyobb a látóterük is. HJC IS multit már láttam 48 ezerért is.. a Nolan az valóban drága.
Mivel szemüveges vagyok csak a felnyitható jön nálam szóba, ill. az kényelmes. Gondolom a "multi" alatt az ilyen levehető állúakra gondolsz, ugye?
Meg hát a pénzügyi keretem vége is valahol itt van...
Abban viszont bízok, hogy a shoxban szar dolgot még nem vettem. Egyébként vannak felnyithatók sokkal olcsóbban (Airoh és társai) de azokról nem hallottam jót.
Az ilyen olcsó kategóriás flip up sisak mindig nagy rizikót rejt magában. Félő hogy a zárszerkezete hamar megadja magát, aztán oda az a plusz szolgáltatás amiért kiválasztásra került.
Tömeg adatot nem találtam róla, de ha azt nézem egy nolan is jóval 1500 g fölött van, akkor ez se lehet egy pehelysúlyú cucc.
Harmadik ellenérvem, nincs róla sharp teszt, ki tudja hogy véd.
Multi sisakokat nem nézel? Nolan N43Air, HJC IS MULTI? Szerintem jobb konstrukciók mint ezek a felnyitható állúak
Vanucci PROFI II verseny kesztyű
[L=bazismotor.eu/index.php?page=shop.product_details&flypage=
flypage.tpl&product_id=1174&category_id=21&manufacturer_id=19&option=co
m_virtuemart&Itemid=4445]új ára 40e ft.
Érdekelne valakit egy abszolút vadonatúj (címkék is rajta vannak még) Vanucci Profi I egyrészes bőrruha? 48-as méret, marhabőr, protektoros, púpos, perforált, kétirányú cippzárral az elején, belső zsebekkel, térdkoptatóval, német minőség. Méretprobléma miatt válnék meg tőle. Ár: 110000 HUF.
Nekem a legnagyobb problémám idén az volt hogy a túrán állandóan le kellett vennem a sisakot, ha inni akartam, ha tankoltunk ha csak bekaptam egy csokoládét.. ennek eredményeként másfél hét alatt jól ki is dörzsölte a fülem a sok fel-le vétel. Egy levehető állú sisakkal szerintem harmad ennyit se kellett volna fel-le venni a fejfedőm.
A nagy látótér pedig a térképolvasást segíti, amennyiben nem GPS-t hanem a tanktáska tetején elhelyezett térképet használ navigálásra a motoros.
A következő sisakom vagy ilyen levehető állú lesz, ha pedig stílust váltok akkor vagy HJC IS Multi.. mert az hellyel közzel terepre is jó, vagy pedig egy plexis enduró sisak.
Van egy nekem is, de még nem vágtam le, h mi az jóság benne? Caberg hyperx az. Utassisaknak kaptam , aztán itt maradt.
- FORMA F1 sport/verseny csizma 43-as méretben 27.000 Ft
- BERIK nadrág 50-es méretben (térdén csúszásból adódó sérülésekkel) 27.000 Ft
Mindkét cucc 2 szezont használt.
Meg hát a pénzügyi keretem vége is valahol itt van...
Abban viszont bízok, hogy a shoxban szar dolgot még nem vettem. Egyébként vannak felnyithatók sokkal olcsóbban (Airoh és társai) de azokról nem hallottam jót.
Tömeg adatot nem találtam róla, de ha azt nézem egy nolan is jóval 1500 g fölött van, akkor ez se lehet egy pehelysúlyú cucc.
Harmadik ellenérvem, nincs róla sharp teszt, ki tudja hogy véd.
Multi sisakokat nem nézel? Nolan N43Air, HJC IS MULTI? Szerintem jobb konstrukciók mint ezek a felnyitható állúak
Valaki használ ilyet? JET-839 Érdekelnének a tapasztalatok.
Egyszerűen nem találom a gyártót mert a jet helmet-re keresve baromisok nyitott "jet" sisakot dob ki a gugli.
[L=bazismotor.eu/index.php?page=shop.product_details&flypage=
flypage.tpl&product_id=1174&category_id=21&manufacturer_id=19&option=co
m_virtuemart&Itemid=4445]új ára 40e ft.