Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

https://hvg.hu/gazdasag/20220323_A_kormany_todit_amikor_azt_allitja_hogy_megvedi_a_csaladokat_az_inflaciotol
Van benne igazság! Nem csak a háború miatt tartunk ott ahol...
felénk ez úgy van hogy társult termelők vannak
aztán a tész intéz mindent, te meg termelsz, tőled átveszi csomagolja és eladja, ha eladta kifizeti
amúgy az eladás nem a legnehezebb dolog hanem a sok faszságnak megfelelni és ezt intézni
mivel itt biológiai védelem van ( nem bio de vegyszermentes) ezer követelménynek kell megfelelni, olyan ellenőrzési folyamatok vannak hogy az ember füle ketté áll
pl hibának könyvelték el azt hogy a fóliában dolgozó embernek a fóliában volt az ivóvize egy zárt flakonban
de pl minden évben kútvíz elemzés, talajminták elemzése, mindenről is számlák megbízási dokumentumok stbstb
ellenben többet kap a paprikáért mintha kihordaná a nagybanira
szóval ha megvan a kellő akarat és összefogás simán megéri a termelőnek, de a régi paraszt nem ilyen....
Baszki te elmebeteg vagy. 😂
Egy szövetkezet féleségben lehet alkalmazni értékesítőt akár nemzetközit is (igen egyszerű elgondolás, hogy a kereskedelem nem egy szakma és akárkinek megy), de egy sima termelő családnak kicsi az esélye, hogy a megtermelt párszáz mázsa gabonáját eladja kínában jó áron.
Én médiavezérelt? Teljesen immunis vagyok a lakájmédia kormánypropagandájára. 😂
Hát,ha a vidéki éttermiségit te reprezentálod akkor baj van sötétség ügyében.
Mer nálad genyóbban médiavezérelt biorobotot nem láttam még. 😂
Dehogy hal ki: nézd csak a Fidesz vidéki szavazótáborát.
ez hülyeség
sokfelé egész jól működnek a tész-ek
egyedül a paraszti agy ami korlátozza a terjedést, szerencsére a "régi buta paraszt" lassan kihal
A termelői értékesítést a kereskedők tudják felfuttatni, de erről már értekeztünk párszor. 😄
egy ésszerűbb öntözést kialakítani, most hogy vélhetőleg emelkedik a termények ára jó eséllyel villámgyorsan megtérülne
utána már csak a termelői értékesítést kellene profi szinten felfuttatni és nem a kereskedelemnél lenne a sok haszon hanem a termelőnél, így tudna fejleszteni
Szerintem mar most eleg nagy a kozpontositasa a termofoldeknek.
A kozossegi tulajdonu feldolgozoipart kene kicsit turbozni.
Lehet most lenne érdemes értelmes mezőgazdaságot csinálnunk, mint anno a tsz-ek… jól jönnénk ki belőle….
Nem igazán érted.
Voltak ezekről hírek, de nem ment a propaganda.
Nem tolták a képedbe folyton.
Roppant fárasztó mikor mindent szájba kell rágni.
Bogyo harca a fasisztak ellen. 😆

http://youtu.be/2EiIVRCz_YI
Na ezeket olvasva kizart hogy bogyo atlepje a BP-szabadka vonalat. 😭
Nade mi lenne ha atvinnenk harcolni a despota ellen ukrajnaba? 😂
Bogyot Hakovba projektre tamogatokat keresek. 😂
Épp hogy nem. Csak a vége felé.
Az enyém meg már győzelemre is visz:)))
Ne indexet olvass. rohasztja az agyad. Az nem baj, hogy az ukránok kezdtek buziskodni?
"320 000 visszatérő - ez egy rendszeresen félreidézett, félre magyarázott szám. Az Ukrán külügy azt mondta, hogy a háború kezdete óta 320 000 ezer ukrán állampolgár lépte át a határt “be” irányban.

Ebben venne van mindenki : a férjéhez visszatérő feleség “mert hiányzik neki”, a segélyt oda szállító ukránok (akik utána újra el is hagyják az országot - vagy nem ), és persze a kifejezetten harcolni hazatérők is. De ők nyilván <320 000 vannak. Érintettség miatt (rokonok, barátok, ismerősek ismerősei) sajnos könyökig benne vagyok :cry: :shock: ebben a kérdésben, rendszeresen szállítom, és elhelyeztem az embereket stb, és az átlag magyarnál azért jobban informáltnak gondolom magamat. Mindhárom fenti estre vannak konkrét példák.

Viszont határozottan létező jelenség, és valóban nagy számban vannak a kifejezetten harcolni visszatérők - ez tény. Hogy mennyi, azt csak becsülni lehet - de nem kevés, min. sok tízezerről beszélünk. Általam személyesen is jól ismert emberek is mentek “a baj felé”, a menekültekkel szemben. Amivel - bevallom - többen is nagyon megleptek. Olyan ember is volt köztük, akiből soha, de soha nem néztem volna ki.

Mindkét mobilitási irányt teljesen meg tudom érteni. De akkor is nagyon menő, és felemelő látni, hogy szép számmal vannak, akik csak emiatt otthagyták a jól fizető munkájukat, és mennek haza “rendet rakni”. Ha kellőképpen nagy a b.zmeg, az furcsán hat az emberekre - máshogy, mint békeidőben. Kisbolygó méretű herék kellenek a biztonságból a veszélybe való hazatéréshez, az biztos."
"Groznij, szrebrenyica, kabul, donyeck, ésatöbbi, ésatöbbi!
Iskolák, lagzik,falvak, városok semmisültek meg, lettek tele tömegsírok.
Senkit nem érdekelt.
Pont mindenki telibeszarta, mert nem mondta be a TV óránként!"

Az összes híradó tele volt ezekkel akkor is.
A legnagyobb különbség az,hogy a mostani kormány nem árulta ki az országot,a megtermelt pénzt próbálják az országban tartani és visszaforgatni a gazdaságba,amivel munkahelyek vagyis pénzük lessz az embereknek.De vannak akik munka nélkül szeretnének megélni!!Segély a végtelenségig,de azt a pénzt egy másik munkába járó embertől kell lehúzni.Ez elfogadhatatlan.
Persze. Egyik kutya, másik eb.
2002-2010 között amazok loptak és emezek ugattak, hogy "aki belenyúl a közös kasszába, le lesz vágva a keze" meg hogy akinek "a miniszterelnöksége alatt 300 fölé megy az Euró, annak le kell mondania", 2010 óta meg egyiknél el lett felejtve a kézlevágás, a korábbi tolvajok meg hirtelen a becsület lovagjai lettek.
A stílus más, amivel kivitelezik a dolgot, de a lényegen nem változtat.
Lehet legálisan megszegni magát valakiknek ,meg nézzük a balos kihozatalt,ahol Szeviép, gyerekek nem kifizetése,pénzbedobos parkolóórák,jutalékos rendszer,faszságokért lehúzott uniós pénzek stb.Nem ismerős???
Elbeszéltek egymás mellett és mindkettőtök kissé mellé is lő.
A te szemed az csípi, hogy lopnak, nem keveset. A közösből, ugye. A baj az, hogy ha több is lenne a közösbe, mert nem lopnának annyit, a te életszínvonalad nem feltétlen lenne számottevően jobb. Lehet, több pénz jutna a városodban a főtér térkövezésére vagy lenne plusz 50 ágy a kalocsai kórházban, egy tucat számítógép az iskolákban vagy a környékbeli buszok közül ötöt lecserélnének. De a te fizetésed akkor sem lenne sokkal jobb. Értelek és együtt is érzek, amikor nyílik a bicska a zsebedben a korrupciótól vagy attól, hogy a te fizetésed az EU-s átlaghoz képest szerinted a béka segge alatt van. Szerintem is kissé alul vagy fizetve. De az ellopott pénzek nem feléd menet tűntek el.
Amit fulldigital mond abban is van egy kis igazság: nem mindenki vakliberál nyugaton. De nem is annyira szélsőségesen illiberális, mint a hazai mainstream. A legtöbben nincsenek ennyire rácsibészeltetve a homokosokra, nem kavarja fel őket, hogy egy meleg pár a szomszédjuk vagy hogy azok házasodhatnak-e, örökbe fogadhatnak-e. Ez nálunk van nagyon felkorbácsolva.

Szavazzatok mindannyian a meggyőződésetek szerint. Attól lenne ez demokrácia.
mert ez az élet rendje
mindig is voltak akik jól éltek és akik szarul
hasonlítsd össze az első orbán királyt a leggagyibb egyiptomi fáraóval
a mi viktorunk nagyságrendekkel kevesebb javakkal rendelkezik

azért tudd hogy ez nekem se tetszik de ez van-volt-lesz
annak kell örülni nem diktatúra van mert már rég a tökünknél fogva lennénk felkötve egy oszlopra