Hogy kiszúrtad! És tényleg, ahogy nézem, egy új pálya nyílt. A napokban jártam Hajdúhadház végében, és tényleg ott egy pálya, mondjuk infrastruktúra semmi, egy dinnyésbódét láttam kitéve összesen, meg kicsit olyan, mintha találomra öntötték volna le az aszfaltot a gaz közepébe, sosem gondoltam volna, hogy ott egy versenypályát építettek. De amúgy maga az aszfalt jónak tűnt ránézésre, meg még nagyon friss, valószínű fog még épülni/fejlődni. Ja és elég széles ahhoz, hogy autóval is lehessen használni. Amikor legutóbb néztem GoogleMaps-en, még semmi nem volt, most már kint van a jelőlő meg a neve: Dakar Ring. Úgyhogy biztos nemrég volt meg a cégbejegyzés is.
Ami nekem fura volt, hogy sehol nem láttam bukótereket, sóderágyakat, vagy legalább egy gumifalat, ha valahol esel, átcsúszhatsz a pálya másik szakaszára. De ebben bízom, hogy ezen fognak még változtatni. Egyébként nagyon örülök, hogy itt keleten is van ilyen lehetőség, mint pl. a pestieknek Kakucs. Még a végén pályasport központ lesz a Hajdúságból, főleg ha megépül a MotoGP pálya. :) Azt is most tudtam meg, hogy Tégláson van egy elég komoly gokart pálya: https://www.facebook.com/T%C3%...
Na de vissztérve a hadházi Dakar Ringre, Facebook-on találtam elérhetőséget, kimásolom a fontosabb dolgokat amiket találtam, aztán hajrá-hajrá, lehet menni, (keleti) motorosok!
Hajdúhadház külterületén a 4.-es számú főút mellett található.
Rally, gokart, autó es motorsport.
Nyitvatartás:
H-V: 09:00-20:00 ( a hét minden napján)
Elérhetőség: 06308353586, 06301565728
dakarring@gmail.com
GPS: 47.665281, 21.656216
Szerintem itt nem csak a gumit kell említeni . Véleményem szerint a gumi tudja amit kell inkább a motor összesen mindenében elavult . Persze lehet vele gyorsan menni , mindig tenni hozzá a sok motorozásal . Ami a lényeg inkább valami fejlettebb technika kell ez helyett CBR 900 rr . Ilyen volt nekem is több tízezer km mentem vele piszok jó motor mégis azt kell mondjam pályázni nem az igazi.
Futóművet beállítattam pályázásra, meg elvileg hátul rendben is van mert egy éve volt felújítva. Most hétvégén Pannonia ringen az edző körök alatt nem volt gond viszont a tehetségkutató futamon majdnem eldobtam a vasat mert elment a tapadás hátul az egyik kigyorsításnál és 3. körtől úgy éreztem végig csúszkálok de ez lehet már csak a majdnem esés miatti para volt a fejemben. Még mindig nagyon nem vagyok gyors 2:18as idöket tudtam menni. Amire tényleg kiváncsi lennék, hogy egy gyors pilóta vajon meddig tudná levinni a köridőt egy ilyen sima utca gumival. Sanszos, hogy ettől jóval jobb időket is lehetne vele futni, szóval inkább a technikámban kell a hibát keresni. Egyébként kicsit trükkös a 17es kerék történet mert ez 1999es évjárat és csak vfr800 felni esztergálás plusz új távtartó gyártással megoldható.
Az S21 marha jó gumi tapasztalataim szerint, úgy gondolom, ha a fék és a futómű rendben van körülötte, akkor sokáig jó lehet.
De tudomásom szerint a 900RR-t átalakítani 17-re nem egy nagyon nagy mutatvány.
Sziasztok, egy kis segítséget szeretnék kérni. Kezdő vagyok a pályamotorozás világában, euroringen, szlovákia ringen egyszer egyszer már sikerült belecsúsznom a haladó csoport belepő idejébe. A problémám az, hogy egy öreg Cbr 919rr em van elől 16” felnivel gyárilag 130/60 gumimérettel amire kb csak a Bridgestone S21 utca gumi elérhető…Szerintetek ilyen amatör szinten meddig elég egy ilyen utcára gyártott gumi, kb mi az a szint amikor már azt javasoljátok, hogy érdemes slicket használni? Sajnos a 17” os felnire váltás nagyon macerás ennél a 99 es évjáratnál, az én szintemen meg lehet még bőven jó egy sima utcai sport gumi is.? Előre is köszi a véleményeket!
És 3mm farmagasság emelkedés nagyon is sokat számít. Részben a motor elejének a plusz terhelése miatt, részben a kerékátmérő különbség okozta áttététel módosulás miatt, plusz kipörgésgátlós motor esetén annak működésében is jelentkezik.
😀 Kis segítség:
A 180/60 Pirelli Superbike nem 647,8 mm átmérőjű, mint ahogy írod (a számítás alapján)! Hanem 656 mm (magyarul a Bridgestone V02 200/655 és a Pirelli Superbike 180/60 között csak 1 mm a különbség), ugyanis versenygumik esetén nem a matematikai számítást kell alkalmazni, hanem gyártói specifikációkkal, adatokkal érdemes tisztában lenni.
Ha szükséges, akkor kérdezz és segítek!
Teljes átmérőben 7,2mm tehát sugárban 3,6mm van a kettő között. Nem gondolom hogy 3mm ennyire sokat számít. (17" = 25,4*17 = 431,8mm, 180*60%*2 = 216mm 431,8+216= 647,8 mm szemben a 655mm-el)
Jó gumik viszont ha utána számol az ember sokkal magasabb mint egy normál 180/60 as . A futómű geometria oda is lesz vele azonnal. Lehet hogy a pirelli gyorsan fogy de nagyon tapad és még csak pont annyival magasabb ami elégséges. A Bridgestone túl hegyes ennek megfelelően magas oldala van eszméletlen kanyarban a tapadás.
Sziasztok. Elvesztem a Bridgestone méretezésben, Adott BRIDGESTONE BATTLAX V02 slick, 600-as motorra kellene, de fura a méretezése: Első 12/600 R17, Hátsó 180/655. Eddig ezressel mentem és Pirelli SC1-el, 200-as hátsóval, de azt a tanácsot kaptam hogy 180/60-on nagyon kevés a futófelület Pirellinél, ezért engedjem el, gondoltam kipróbálom a V02-t. Az elsőnél a /600 megfelel a hagyomásnyos /60-nak vagy van valami turpisság? Illetve hátsónál is ugyan ez a dilemma. Köszi a válaszokat.
költözés miatt eladó alkatrészek, van még R1 2003 fejidom, pálya gumik, fém fékcső, 320-as kawasaki féktárcsák, 50-es kormány csutkák, öhlins futómű kitt, sok apróság.
Ami nekem fura volt, hogy sehol nem láttam bukótereket, sóderágyakat, vagy legalább egy gumifalat, ha valahol esel, átcsúszhatsz a pálya másik szakaszára. De ebben bízom, hogy ezen fognak még változtatni. Egyébként nagyon örülök, hogy itt keleten is van ilyen lehetőség, mint pl. a pestieknek Kakucs. Még a végén pályasport központ lesz a Hajdúságból, főleg ha megépül a MotoGP pálya. :) Azt is most tudtam meg, hogy Tégláson van egy elég komoly gokart pálya: https://www.facebook.com/T%C3%...
Na de vissztérve a hadházi Dakar Ringre, Facebook-on találtam elérhetőséget, kimásolom a fontosabb dolgokat amiket találtam, aztán hajrá-hajrá, lehet menni, (keleti) motorosok!
https://www.facebook.com/DAKAR...
Hajdúhadház külterületén a 4.-es számú főút mellett található.
Rally, gokart, autó es motorsport.
Nyitvatartás:
H-V: 09:00-20:00 ( a hét minden napján)
Elérhetőség: 06308353586, 06301565728
dakarring@gmail.com
GPS: 47.665281, 21.656216
http://youtu.be/worEuIBX2SY