Egy jogász kollega nem tudta vizsgán, hogy a konzul és a diplomata nem szinoníma! Hát nem vagyok egy jogász alapanyag, de ez még nálam is kiverte a biztosítékot! És lassan diplomáááááázik!
Végül is, korrekt.
Mindezt latinul is elő tudnád adni?
Illetve:
-A civiljog, a praetori jog jog és pre-illetve posztklasszikus (Iustinianus-i jog), majd a feudális vulgárjog szerint hogyan módosult ennek a tényállásnak az elbírálása? Úgymint tulajdonjog és birtokjog viszonya (kié a kedvező alperesi pozíció, mennyi a perindítás határideje...?), indítható actio-k, ezek ellen emelhető praescriptio-k, praetori peren kívüli ediktális, és egy egyéb jogsegélyei? Milyen senatus consultum-ok, császári lex-ek szabályozzák a kérdést?
Nagyjából ezzel ki is veséznénk a kérdést. Nagyjából. EZT a kérdést. Már csak köbö 660 oldal maradt a tankönyvből.
Ó bár római jog lenne, az legalább tudom miért nem tanulható! Modern társadalomelméletek, mint pl az autopoiezisz és társai, na meg nezetközi jog! No comment jogászok!!!
Mindezt latinul is elő tudnád adni?
Illetve:
-A civiljog, a praetori jog jog és pre-illetve posztklasszikus (Iustinianus-i jog), majd a feudális vulgárjog szerint hogyan módosult ennek a tényállásnak az elbírálása? Úgymint tulajdonjog és birtokjog viszonya (kié a kedvező alperesi pozíció, mennyi a perindítás határideje...?), indítható actio-k, ezek ellen emelhető praescriptio-k, praetori peren kívüli ediktális, és egy egyéb jogsegélyei? Milyen senatus consultum-ok, császári lex-ek szabályozzák a kérdést?
Nagyjából ezzel ki is veséznénk a kérdést. Nagyjából. EZT a kérdést. Már csak köbö 660 oldal maradt a tankönyvből.
Písz.
Mert a lómai jog kimondja,hogy szemet szemért,fogat fogért,lovat lovér,testet testvér,kaszabolást kaszabolásért.
Kivétel Chris
Kawabéééééb: már csak egy vizsgám van, eddig 4-es volt a legrosszabb jegyem!
Ja, és 30án félévzáró teszt japánból.
Nemtom, hogy tudok-e menni piál ööö vagyis klubtalizni csütörtökön, de meglehet.
Most éppen állás szörcsing van, majd meglátjuk.
Mara: sajnálom... Szerintem éljél a lehetőségeiddel (méltányossági dolgok) ha nagyon rá leszel szorulva!
Ezt el is felejtettem!
Nézzük csak: ha a szomszéd fájáról átesik a dió,akkor az az enyém!
Asszem ennyi!
Mi nem ment?
Ez a kilépés újra a való világba nem minősíthető sikeresnek!!
Mi a pálya? Gyere le 18-án piálni. Ööö klubtalizni.
Mi a helyzet veletek, ti Arcok?
Jártok még inni, vagyis klubtalizni (akarom mondani )? Meg egyébként is.
de a fenekemet igenis szerette, JOLVAN!!!!!!