A fiam versenyszerűen DH-zik, és meg kellett néznem a neten egy pár 1-2 millás bicót, ami az ő álma. (a mostani is 240 E-be van neki, de ez nem elég!!) Bocs az OFFért!
Az "Eszkimo" fagyálló talán nem ismeretlen számotokra.
Volt mikor az ország legnagyobb mennyiségben gyártott, forgalmazott fagyállója volt, most is gyártják.
A BKV, MÁV, VOLÁN társaságok voltak a legnagyobb vevőink.
A gyártó cégnél voltam laborvezető, a fagyálló fejlesztésében, vizsgálataiban tevékenyen részt vettem.
Innen vannak az ismeretek.
Karmi: nem tudom tömény-e, sőt valszeg nem az, csak érthetetlen ez a túlzott rátartás. Azért a higitással is vigyázni kell, mert ugye a korrózióvédelem, stb,stb. Mindenesetre bizom Kozmaxban, és bizom a YAMAHA co. ltd-ben is, nem nyúlok hozzá.
Bocs, hogy beleszólok, de valamikor vegyész koromban sokat foglalkoztam vele, tehát:
A -60 fok, csak látszólagos, mivel a mérés a folyadék törésmutatóján alapszik, az etilén-glikol arányát mutatja.
A tömény fagyálló hígítás nélkül ~-10 fokon megfagy, viszont 1:1 arányú hígítással -35 fokig bírja.
Mindenféleképpen ajánlom a hígítást, mégpedig desztillált, vagy ioncserélt vízzel.
Megmértem ma a fagyállót a mociban (profi Würth-ös műszerem van), -60-ra van beállitva a gyári fagyálló. Az előző mocimban is szinte tömény cucc volt a gyári fagyálló. Miért raknak bele ennyire töményet?? Nem marja szét a gumicsöveket?? Szerinted hagyjam igy, vagy felhigitsam?
Ha van videód hozd holnapra.....hátha lesz egy vicces "indulásom" a Robival
Jó estét, mindenkinek!
"Megfagyott a levegő"
Volt mikor az ország legnagyobb mennyiségben gyártott, forgalmazott fagyállója volt, most is gyártják.
A BKV, MÁV, VOLÁN társaságok voltak a legnagyobb vevőink.
A gyártó cégnél voltam laborvezető, a fagyálló fejlesztésében, vizsgálataiban tevékenyen részt vettem.
Innen vannak az ismeretek.
A -60 fok, csak látszólagos, mivel a mérés a folyadék törésmutatóján alapszik, az etilén-glikol arányát mutatja.
A tömény fagyálló hígítás nélkül ~-10 fokon megfagy, viszont 1:1 arányú hígítással -35 fokig bírja.
Mindenféleképpen ajánlom a hígítást, mégpedig desztillált, vagy ioncserélt vízzel.
3évenként kell cserélni
tomato: nem baj, majd akkor legközelebb... de megtetszett ez a műmájerfallabda ötlet :) Lehetne ilyet csinálni :)
De a mostani hétvége nem jó