Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ilyenek ezek a nyugati népek
Amikor a combomba akadt a horog csak lepiszkáltam a gilisztát róla levágtam a damilt és szépen kitoltam a horog hegyét majd fogóval kihúztam
Nem mondom hogy nem fájt mert majd behugyuztam de a horgász az legyen kemény
A hely az titkos
Szar kép mert lusta voltunk terítéket csinálni
A múlt évit feltettem kb egy éve
Tegyé mán képeket a helyről meg a halakról
most partközelben napi 1x volt csak hal, pedig a szél is optimális irányból fújt, olyan fé2 felé megjöttek 5ig ott tébláboltak a környékben
előszür a jobb oldali szomszédnál visított a kapásjelző utána a miénk
éjjelente kb minden bot elsült(már amibe nem gabalyodtunk bele) bármi volt rajta... csak azok a kurva kagylók miatt elég sok elment
van mérlegem ami grammokat is mér, ott a baj hogy nincs üres dob, és így kb semmi értelme az egésznek
de most már nem is érdekes mert vettem egy másik tekerccsel
ami tesztnek is jó mert összecsap a két "óriás "haldorádó sajátmárkás és a carp academy sajátmárkás damilja
meglátjuk melyik mit bír
Mérni kell ember mérni! Súúúúúúúúúúúlyt!
A négy nap inkább havi,de az sem nap,hanem 4-5 óra csak Szar volt az idei szezon eddig,igaz el is hanyagoltam kicsit az etetést.3 egész pontyot fogtam 8,40 5.20 3,80. de majd ma megfogom a negyediket .Nem volt bent a nádban a ponty szinte egész nyáron,a nyilt vizen meg úgy lenne értelme,hogy rajta kellene ülni 8-10 órákat az meg nekem nem gyerebe.Süllőt még csak háromszor próbáltam,két darab átlagos jött.Ennyi.
Vagyis 10 méterből fél maradt, de végülis tökmindegy mert elszelelt a pikkelyes
ámen
idén mi 2 napot voltunk és 6,3 volt a legnagyobb
kb 20 kiló jött össze összesen úgy hogy több mint a fele leakadt-beakadt
nekem volt olyan kapás hogy akasztás után éreztem hogy rugdos a hal és elvágta a kurva kagyló a fonottat, 1 méterből maradt fél méter
legközelebb 10-15m 60as lesz a vége hátha jobban bírja
a behordásról meg nem mondok semmit
ha a 20 éves kacatjaimmal ennyi hal jött akkor a faszányos új cuccra tuti megjön a duplája
érdekes dzsimi legalább 4 napot tölt el a balatonon pecázva heti szinten az nem fogott idén 6 kilósnál nagyobbat
Azért balaton 400 méteres húzásnak már vannak kritériumai hullámveréses környezetben
Eezket a távolságokat profik horgásszák partról, profi szerelésekkel
Arról nem is beszélve, hogy tudtommal a balatonon szigorúan tilos a behordás és elég nagy dá-dá is jár érte
Bárhol
A Balaton a fő érdeklődési kör. Igazándiból nem is a halak miatt mert azt annyira nem szeretem
Kék víz, fasza hajók, bikinis lányok
De ha már ott vagyunk nem guríthatunk szarral, 10es ponty meg már volt, igaz legutóbb csak 6,5 volt a maximun, de ezen fele annyi zsír volt mint a pecatavi 3 kilósakon
Hol húzol 400 métert? Hol fox te 15 kg-os pontyot?
Azért kell 500 méter mert
1: könnyebb dobni ha a dob teli van
2: ha beszakad(márpedig be fog) akkor nem kell futni egyből a peca boltba madzagért
3:behúzáskor akár 400 méterre is behúzod
Pont ezért vettem ezt a bazi nagy orsót hogy ne kelljen kínlódni
Havernak az első nap lefogyott az 50es orsóról a fele damil, bedobás után kivolt a dob közepe, ha rátalál egy 15-ös ponty akkor viszi az egészet a picsába..
Ezért
Meg ha már a motoros csizma helyett peca cucc van legalább legyen normális..
Ha ott akarnám tekerni a damilt akkor ott venném a damilt de ötletnek kiválló
Ez még most is így van, hogy jelölik, milyen vastagságú zsinórból, mennyi fér rá Ezzel csak annyi a gond, hogy ezek az értékek többnyire köszönő viszonyban sincsenek a valósággal. Én Ininek tudnék ezzel kapcsolatban tanácsot adni csak eddig még sosem hallgatott az okos szóra, mindíg ment a saját feje után Ezért neked mondom Zsóti. Én ha a helyébe lennék elviném a kilóméter hosszú zsinóromat és a két dobomat a legközelebbi horgászboltba, amikor úgy is veszema csontit Aszt a zsinór csévélő géppel feltekertetném az eladóval dobonként az 5-500 métert. Ugyanis a zsinórcsévélőn van egy digitális (vagy mechanikus) zsinórszámláló (méterben)
Lehet,hogy hülye vagyok,de én még fiatal horgász koromból emlékszem arra,hogy komolyabb orsókon egy-egy vékony vonal jelezte a tárcsán,hogy hányas damilból kb.hány méter van rajta.Mivel hogy volt is ilyen orsóm....
Amúgy mi úgy csináltuk,hogy a haverom fogta a tekercset,kimértünk 100métert egy elhagyatott úton,kihúztuk és feltekertük...
És így tovább....
Bár azt nem tudom mi a fasznak 500m damil... Hová mész horgászni,a Földközi tengerre?
a matematika sosem téveszt
eddig én is eljutottam

mondjuk egyre inkább arra gondolok hogy veszek még egy tekercset aztán nem kell agyalni.......az agyalás fárasztó....
Kurva 1szerű....oszd el az ezret 2vel... Na az a fele
legfőbb erényem a türelem, ha kell 3 órán át is agyalok hogy tudok egy 30 perces melót 25 perc alatt megcsinálni
de ezt nézhetem akár 3 napot is nem leszek előrébb, mérő meg senkinek sincs
Csak higgadtan!
hogy a pöcsbe tekerjek le 1000méter damilról 500 métert?
van 2 orsó erre kellene szétosztani azt az 1000 métert
kicsit túllőtem evvel a 90es orsóval több mint 500 méter fér rá
A szelfizés az
Még én is sántítok. Szóval tényleg teli van veszéllyel