Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Azért a horgászás veszélyes sport....
A fotó elveszett.....
Na valami hasonló a terv csak fordítva, a gumi sapka helyett megy a pva
Nem titkos Síma kétkomponensű uverapid
A 20 perceset kell belőlle venni. Be kell keverni elsőkörben a felét. Aztán várni kell vele vagy 5-6 percet, hogy egy kicsit húzzon. Mert ha rögtön ragasztjuk akkor a gem kapocs lecsúszik a kavicsról. A VÉGÉVEL MEG MÁR SIETNI KELL, NEHOGY bemászkosodjon a cucc, mert akkor máér nem tudunk vele dolgozni. Aztán , ha elfogyott be lehet keverni a másik felét is. Egy készlettel kb. 70 db kavics ragasztható meg. Mindennel együtt kb. háromnegyed óra alatt kész. Ez a mennyiség egy nagyon jó halas szezonra elég
no. mivel is ragasztod föl a gémkapcsot?
Ennél kő helyett rakhacc bármekkora súlyt. Az eredmény ugyanaz.
De látom téged mindég a saját találmányaid hozznak lázba
Hát akkor hajrá
ezt ismerem, teljesen jó, le is akassza a hal ha elég nagy a súly, behordáskor van vagy 300g
hasonlón agyalok de olxan ami lenyílik és pva lesz amivel megkötöm, a főzsinórhoz meg egy 8as damillal lesz megkötve
csónakázni ott nem tudunk, az ideg szétbaszna hogy kolompol a csónak a köveken
márhogy a hal fölé kapáskor
Az atkai holtágnak voltak olyan részei ami nagy kiterjedésű kagyló padokon feküdt. Itt csak csónakkal lehetett a kapás fölé menni, különben óne hal
Azt mondtad, ólom helyett van ingyen vasdarabod
Innentől már nem olyan kölcséges a mutatvány.
Csak a te kedvedért lementem a horgászosba csinálni néhány képet szemléltetés képpen.
1,2 kép: nálam így néz ki a nehezék (ingyen)
3,4 kép ilyen a szerléken a lead clip széthúzva
5,6,7 kép. ilyen amikor össze van szerelve fixre. Ez azt jelenti a nehezéket csak akkor veszíted el, ha leakad valahol. Hal kapásakor, fárasztásakor, szerelék kihúzásakor nem akad le róla a nehezék. (hátránya, hogy ha akadóba elakad a nehezék csak úgy szabadúl, hogy kitörik a fül és akkor lehet új clippet szerelni)
8,9,10 kép Én így szerelem. A rögzítő gumifület aláteszem a műanyag fülnek. Ez azt eredményezi, hogy amikor a hal elindul a horoggal a szájában a nagy tömegű nehezék miatt átüti a pofáját a horog (önakasztás) viszont mivel nincs fixre téve a gumi, abban a pillanatban el is hagyja a nehezéket, (ott marad a fenéken) innentől a hal szabadon viheti a súly nélküli előkét
utolsó kép kompletten én így használom
kagyló ellen nincs orvosság
Mi, amikor van csónakunk kagylós terepen. Úgy szoktuk csinálni, hogy nem vágunk be ha kapás van Hanem leemeljük a botot az állványról, beülünk a csónakba, megpróbálunk fölé menni a halnak és lehetőleg akkor húzunk be neki, amikor merőlegesen áll a zsinór.
Probléma akkor van amikor a kagyló már akkor is elvágja a zsinórt amikor a hal a kapásakor húz le a nyeletőről.
Igen csak nem mindig az a legolcsóbb
Ólom 400Ft horog+előke 200 10m fonott 500Ft
Aztán egy nap ebből elfüstöl a kövesben 4-5
Bár most a fonott helyett 60-as zsinór lesz
Megrendült a bizalmam mert a kurva kagyló azt is elvágta a ponty meg elszelelt
Az a cél hogy a gubancgátlóra úgy feltenni a súlyt hogy be tudjak dobni
De miután bent van akkor ha beakad a súly essen csak le mert többnyire az akad be a kövek közé
Szóval egy 8-10 es damil köti össze plusz valami beakasztós nyavaja ami kinyílik a vízben de a dobáskor az tart
Leírni elég bonyolult.... Ha gépen leszek majd rajzolok
Ezt fejtsd ki bővebben, most hírtelen elvesztettem a fonalat
Már most nem értem mi a cél
Szerintem egy erőteljes dobásnál tiplizik a főnehezék a végszerelékről, onnantol kezdve kaka az egész. Ráadásul lehet észre sem veszed, legfeljebb, ha nem állja a kapásjelzőt a zsinór, vagy a hullámok nagyon baszattják. Nem kell ennyire túlkombinálni szerintem
Mindíg a legegyszerűbb a legjobb
Meg van fúrva és ott préseltem össze hogy ne essen ki a co huzal
Valami felhajtós rögzítésen agyalok amit valami oldódó cuccal rögzítek
Most néztem van ami 50 másodpercig bírja a vizet
http://www.fogashorgaszbolt.hu...
aha, ha jó látom, ott van toldva Elég babra munka lehet Meg még jó esélyel nem is éri el a kívánt eredméynt
Csinálj csak egyszerű füles nehezékeket mindenféle bevágós trükk nélkül, aszt akaszd be egy lead clippe aszt csókolom
Ez király
Na most az a háromszög alakú vágat az azért van, mert ott válik el a többi résztől, vagy az csak designe?
Enyém ilyen
A kicsi 70g a nagyobb 115g de van 150g is csak még nincs kész
Behordáskor a lyukasakat össze lehet fűzni
Hát már én is úgy csináltam a kavicsaimat, hogy kihajtott gem-kapcsot ragasztottam fel rá Igaszságból, nem is csak a spórolás, hanem könnyebb ragszthatóság végett is Na majd ha a horgászosba járok csinálok róla képet
Forgó kapocs? Az úri dolog.... Co huzalból lesz egy fül
Az a végszerelék kiegészítő klipp amit a képen láccc az jó neked. A vasdarabjaidra jó ha felheftelsz egy forókapcsot.
Ezt a klippet tudod úgy használni, ha akarod akkor is kiakadjon a nehezék, ha kapásod van és tudod úgy is, hogy csak akkor veszítse el a nehezéket, ha leakad valamibe
Egyébként milyen kólára gondoltál a megihatósra, vagy az orrba felszívósra?
Én csinálok vasból ingyen. Max a porfestés egy kóla
Akkor ki kell találni a tuti megoldást
Van terv csak még lusta voltam kivitelezni
Olyanról én nem tudok
Olyan viszont van, hogy elhagyós végszerelék. "Lead clip" a neve Ez nem a végszereléket hagyja el, csak róla az ólmot. Akadós terepen történő pecákhoz, vagy nagy távolságok meghorgászására alkalmas cucc ez. Úgy néz ez ki, hogy a főzsinoron van egy műanyag klipp, aminek a fülébe van akasztva az ólom. Ha mondjuk víz alatti tuskóba, gallyba elakad az ólom a bot kihúzása, vagy hal fárasztása közben, ez a kikönnyített műanyag fül kitörik, és felszabadul a végszerelék. Én a nagy távolságú pecákhoz azért használom, mert a hosszú fárasztás közben az ide-oda csapkodó végszereléken maradt ólom kitágítja a horogütötte lyukat a hal szájában és ez könnyen halvesztéshez vezet. Ezért én úgy szoktam csinálni, hogy a végzáró gumival nem rögzítem az olmot fixen a klippbe, hanem aláfűzöm a gumit, így még kellő tartást ad az ólomnak, viszont kapáskor amikor a halnak átütötte a pofáját a horog és megugrik akkor leakad a nehezék és a hal szabadon húzza már a nehezék nélküli szerelést. Így akár 300 méter távolságból is fütyülős kapást produkál Régen amikor fix ólommal horgásztam volt, hogy észre sem vettem a kapást, mert a hal ahogy súlyt érzett megült a fenéken horoggal a szájában. Azért az ólmot gondold meg a legocskább is 4-500 ft. Én akkor mondtam le az ólom használatáról amikor egy 2 napos pecából csak a benthagyott ólmaim ára ütötte a 10000 ft-ot
Bojlizáshoz 2-300 gr-os kavicsot használok amihez hozzáragasztok egy forgókapcsot. Azt nem sajnálom benthagyni és nem is szennyezi a környezetet.
Létezik olyan ólomkapocs amivel be lehet dobni, de leakad az ólom ha beakad valahová?
Olyat találtam ami akkor akad le ha a hal húzza meg olyat is ami behordáskor tudja a leakadást de amivel be lehet dobni olyat nem