ha szószerint fordítod akkor nem. De ha szótárban keresed, akkor ez a fordítása....
shock : lökés, rázkódás, utődés.
absorb : elnyel
végülis lehetne rázkódás-elnyelő is.... sz"tem az sem pontos....
LX, tényleg imádlak, de a "shock absorber" tökéletesen kifejezi a rugóstag funkcióját (szemét angoloknak mindig tökjó szavaik vannak mindenre), és nem lengéscsillapítót jelent...
ha bele gondolsz a kormánygátló az jogos is hiszen valóban gátolja a kormányzást, főleg egy lineáris cucc... Ha pl az enyém be van tekerve akkor igencsak mókás dolog tologatni "térdkoptatóra" nincs 5letem az angol az knee slider-nek keresztelte, és az közelebb is áll a valósághoz....
ha így nézed, akkor a teleszkóp is csak egy része, hiszen az csak az egymásba csúszó csöveket jelenti... akkor nem hívhatjuk annak sem, max villának, mivel az alkotja a komplett rendszert.
de felőlem nevezhetjük lóf@szn@k....
Oké, de minek a gátlása?
Mert az én kedvenc kifejezésem, a "kormánygátló" az egyértelmű, eme remek szerkezet a kormányzást gátolja!
Ja, és van még egy kedvencem is: a térdkoptató! Az enyém valami hibás darab lehet, mert sokszori próbálkozás után sem koptatja a térdemet!
na te kis pöcs... amit mi pl. központi rugós tagnak hívunk azt az angol shock absorber-nek nevezi, ami ugyen lengéscsillapító. Ők az első telókat villának nevezik. Ettől viszont a funkciója még ugyanaz! CSILLAPÍT! Nem véletlenül állítasz rajt húzófokozati csillapítást illetve nyomofokozati csillapítást..... persze gondolom te ezt lázcsillapításnak véled.... te antitálentum te....
jóvanmá tudod hogy értem!
mindenesetre nevezzük a telót elemek sokaságának, ami jelenti a gátlást (LX-nek niincs ilyen) meg a csillapítást (az én haragomat nincs ami csillapítsa)
meg szelep, meg tömíés, meg olaj, meg bütyök...
Kedves Túró, kérem Önt ne személyeskedjünk, pláne ne "melegedjünk!
LX, a lengéscsillapító az egyik része csak az első teleszkópnak, ugyanis pont azért hívják "lengéscsillapító"-nak, mert a rugó munkája közben összeszedett lengést hivatott csillapítani.
Ha az első teló csak lengéscsillapítóból állna, nem lenne dolga.
áháááá thanx.......csak azért kérdem egyik haver mociján is van és eddig nem jöttünk rá hogy miért, csak annyit tudtuk hogy pályáztak vele rendesen. Most már tiszta........köszi
LX