Nézd: én egy beteges (sajnos tényleg, gyakorlatilag gyerekkorom óta), rozoga "öregember" vagyok, aki nem "motorozik", hanem csak "motorral kirándul". Már az is csak 50 évesen jutott az eszembe, hogy egyáltalán 2 kerékre üljek, akkor csináltam az A1/B125 jogsimat. Ahhoz képest szerintem sokat megyek (évi 8-10 e km), sokfelé járok, és - a testi gondok ellenére - még mocskosul élvezem is. Fizikailag "összetör", elfáraszt a motorozás, a lelkemnek viszont piszokul jót tesz. Ezért csinálom.
Nagyon nyugodtak vagytok és ezt becsülöm. Nálam ennél a tempónál már van szél de nem kisebb mint 160-nál. Mondjuk a malac a 140-150 körüli utazót kedveli nekem ott forog olyan 5000 körül (pontosan nem tudom eggyüt mozog a fordulatszám mutatója 5-ben a sebességmérő mutatójával). Rezonanciák olyan 180-200 körül jelentkeznek ami olyan 6000-es fordulat lehet. De ott már elképzelhető hogy nagyon felerősödnek a 1-2 grammos kerék centír hibák és más hasonló apróságok. 200-ig egész abszolválható a szél is onnantól már durva. Pályán a 160-180-as utazó csak trafi szempontból bajos. De amúgy nézelődni én is szeretek olyankor olyan 70-90 közötti kirándulósra rendezkedem be és azt egész jól viseli 5.-ben (Nekem az az utolsó) bár a malac alulról erős a vége halványul hála a nyomatékra hangolt szívnek.
Miért nem dobtad be az árokba a 30-as táblát? Amúgy nem nagy performancia ezekre figyelni. Minden közúti közlekedésben résztvevőnek figyelnie kell ezekre... Az, hogy valaki tovább is gondolja (miért nincs kint a feloldó, vagy valaki bedobta az árokba a feloldót) még mindig nem egyedülálló...
No tudod már amikor az ember kissé elmúlt 20 éves?! Én viszont ma is megtettem az edző-körömet aztán letusoltam mert ronggyá izzadtam magamat.
De én csak akkor állok meg , ha már szintén lemerevedett valamelyik forgóm! A kilométert nem ellenőriztem eddig , hogy mennyi az annyi!?
A GS500-nál az óra szerinti 100-120 az 5000-6000 fordulat, és sajnos ott vibrál legjobban. Az első félóra a legnehezebb, akkor mindkét kezem rázsibbad a kormányra, utána már megszokom. De mindig így járok. Amúgy meg lehet szokni, együtt lehet vele élni. Napi 300-350 km-t bírok a porckorongsérvemmel menni egy nap alatt, de szigorúan óránként tíz perc megállással, pihenővel (cigi-pisi-nyújtózkodás). 480 km volt eddig a leghosszabb napom, utána egy hétig nem kívánkoztam motorra ülni (csak jajgattam itthon).
A én öreg gépem érdekes módon szintén ezt szereti 4500 fordulat 100 km/óra ! Akkor a legcsendesebb és akkor nem érezni semmi rezgést, csendesen és simán siklik!!
Én terepen nem járok, a kis csopperrel a 90-et igyekeztem tartani országúton (már ahol bírtam), gyakorlatilag konstans nyélgázon, némely sietősebb kamion előtt mégis forgalmi akadályt képeztem. Tulajdonképpen kizárólag ezért csináltam meg tavaly a korlátlan jogsit, és vettem a GS-t.
A GS-sel - országúton - óra sz. 100-120-al járok (ami GPS szerint 92-110km/h), nekem is, a motornak is ez tűnik legkényelmesebbnek. Alatta unalmas (6.-ban nem is nagyon szereti a gép), fölötte meg cibál a menetszél, azért nem kellemes. Jó ez így: nem tartok fel szinte senkit, akit meg utolérek, azt igen hamar meg is bírom előzni.
Motorral a 70 környéke a kedvenc. Ekkor lehet nézelődni állni ülni stb ezt kb minden terepen tartani lehet, mondjuk friss szántásban kevés
Szél se nagyon fúj még ilyen tempó mellett
Ahol nagyobb a forgalom ott avval a tempóval vagyok kénytelen menni.....
A hülyéket cinkelni mindig jól esett
Bár ha megverhetném az még jobban esne, na de ezt sajnos nem lehet, mert az ilyen hülyék védettek ebben a nagy liberaliznusos korszakunkban
Ráadás volt benne patakmeder fa alatt motoráthúzással és hasonló nyalánkságok
De a többség aszfalt volt
@Gino: do NOT feed the troll.
De én csak akkor állok meg , ha már szintén lemerevedett valamelyik forgóm! A kilométert nem ellenőriztem eddig , hogy mennyi az annyi!?
A GS-sel - országúton - óra sz. 100-120-al járok (ami GPS szerint 92-110km/h), nekem is, a motornak is ez tűnik legkényelmesebbnek. Alatta unalmas (6.-ban nem is nagyon szereti a gép), fölötte meg cibál a menetszél, azért nem kellemes. Jó ez így: nem tartok fel szinte senkit, akit meg utolérek, azt igen hamar meg is bírom előzni.
Szél se nagyon fúj még ilyen tempó mellett
Ahol nagyobb a forgalom ott avval a tempóval vagyok kénytelen menni.....
Bár ha megverhetném az még jobban esne, na de ezt sajnos nem lehet, mert az ilyen hülyék védettek ebben a nagy liberaliznusos korszakunkban
Pl
95-től gyorsabban ritkán megyek még motorral is