Azért szerinem nem ilyen komoly a helyzet Ádi!
Nekem is volt hasonló sztorim. Úgy volt hogy menekültem a rendőrök elől kb. fél km-t, jöttek mögöttem sziréna, villogó meg minden. 30-as táblánál végig nyélen mentem kb 100-al. Egy kereszteződésben ahol elsőbbséget kellett volna adnom 2kocsit előztem meg, ők álltak a vonalnál, egy meg jött balról akinek lett volna elsöbbsége. Ez után 100m-el megálltam, majdnem leszedtek a motorról, egyik meg még keménykedett is hogy ne hazudjak mert beledöngol az aszfaltba. Kérdezték mekkora a motor mondom 50-es (125-ös Dt volt papírok nélkül), csináltak róla néhány képet aztán kitöltötték a feljelentő lapot. Késöbb küldtek egy értesítőt hogy be kell mennem a rendőrségre és el mondtam hogy hogyan történt a dolog. Kiderítették hogy a motor 125-ös, nem volt rajta tükör, biztosítás, nem volt rá jogsim és még hozzá jött a gyorshajtás, elsöbbség meg nem adása és a rendőri figyelmeztetés figyelmen kívül hagyása. Magyarországon már csak azért is megállítják a motorosakt mert miért ne, hátha bele lehet kötni valamibe, még ha rendben van a motor akkor is kitalálnak valamit. Pénz büntetést azért nem kaptam mert tanuló vagyok és kiskorú. Mondjuk nálad ez már necces lesz, de szerintem ha fizetned kell valamiért akkor az a kár lesz amit a rendőrségne okoztál, mert megkarcoltad a szar oktáviát. Ezért a műveletért 4 hónapra vették el a jogsimat!
arra mit reagáltak volna a mi őreink, ha a kormányráhúzásos teljesen szabályos megállításnál nyomtál volna egy gázt és amolyan triálosan átmentél volna az octavián!? Elöl fel hátul le...villogó meg félbevágva :P
nekem ma sikerült elfektetni a füvön a mocit kb 5 kilóméteres sebességgel úgy hogy nem ért le a gép oldala, de a crosscsizmám letörte a fékpedált. legalábbis félbetörte... 25 róka újonnan! még szép hogy feldobtam rá egy régi váltót! (köszi Ákos) egyre jobban utálom az alumíniumot!
nem mellesleg a veled szemben intézkedő rendőr köteles a kérésedre megadni a nevét, jelvényszámát, rendfokozatát....
Ha megtagadja, az gáz...de nem gond, mert bejelented és megnézik hogy ki volt akkor, ott szolgálatban...
Ismerősömnek volt pár motoros balesete ami bíróságon végződött és ő elég jól jött ki anyagilag a sztoriból, ha kell az ügyvédjének az elérhetősége, elkérhetem...
na igen,láttam a végeredményt,,,
- eléggé tullihegett sztori volt a rendőrők részéről,, tény hogy Ádámnak nincs jogsija, tény hogy műszakija sincs a motornak, ez az Ö szabálysértése,
DE olyat hogy egy murvás uton, a rendör auto aki szemböl jőn az utolso pillanatban felnyomja a kék lámpát és , ráhuzza a kormányt egy vele szemböl közlekedő motorosra akinek ég a lámpája is, és azt szabályosan belöki egy keritésen aminek a tuloldalán egy mély partoldal van,,,
Szerintem ez elég eggyértelműen kimeriti a közuti veszélyesztetés fogalmát ami viszont ha jol tudom már bűncselekmény, és ha mindezt még egy szolgálatban lévő rendőr követi el, az katonai űgyészség,,,,
arrol nem is beszélve hogy ezt a rendőrnek elég nehéz kidumálnia, akár hányan űlnek az autoban ,mert ott vannak a helyszinelési fotok, és a nyomok amik mind azt bizonyitják hogy ráfordult az autojával egy szemböl jövő járműre, egy teljesen egyenes utszakaszon ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
kissé sok amerikai filmet néznek manapság a rend örei,,,,
Ádi-Ádi!Miért nem hordasz megednál egy uzit!Pici,gyors és ha lősz egy sorozatot(bumm a fejbe),akkor jó meleg a csöve ezeken a hideg napokon. ....
Sajna ez benne van a pakliban,de ha nincsen tanúd,legalább kétszer annyi mint rendőr,akkor rádvernek minden faszságot.Ezt nem rosszindulatólag mondom,hanem sajnos ezt éljük.Megbacnak úgyis .Ilyenek vannak.Rendőrség ragaszkodni fog a pízhez,mert ebböl élnek.Olyan mint a munkaügyi ellenőr,ha már jön akkor büntet. ..Ügyvéd nem kevés pénz,de ha ilyenre fály a fogad,akkor olyan ügyvéd kell aki kimondottan közlekedéssel kapcsolatos ügyekkel foglalkozik,mert egy válóperes ügyvéd tuti bukta.Se jogsid,se biztosítás,se rendszám......és MINDEN ÚT KÖZŰT!Ami nincs a forgalom elöl elzárva, és nem magánterület,akkor arra a kresz szabályai vonatkoznak.
Pedig ez még az olcsóbbik buli lesz,mert ha sajnos tavasszal az erdészek kontra rendőrök megint elkezdik a ,,vadhajtást" az erdőben és ott csípnek el valaki,mondjuk a balatonfelvidéki nemzeti parkban,akkor az 3kiló alapbol,plussz lehet pápápt inteni az adásvételis motornak az ügy lejártáig,mivel bizonyíték lesz belőle.De hogy vissza kapja-e az illető utána?Passz....
Vigyázni kell rohadtul...........
én is ügyvédhez mennék...márcsak azért is,mert a végén még úgy jársz,mint Zoozee-ék...többször büntetnek meg ugyanazért...oszt majd repkednek a 100ezrek..
haver néhány éve elment nulltudással motorozni...télen...azt mondta hogy majdnem belecsúszott egy jeges gödörbe...
Másik srác Bkás-Szentendre között motorozgatott a mezőn...elesett, beleállt a kormány a lépébe...felállt, elájult..végül otthagyta a motort a mezőn és begyalogolt a rendelőbe...azt mondták még egy kis idő és nem lehet megmenteni...
sziasztok!
Show ügyéhez szeretnék hozzáfűzni én is... Sajnálatos ami történt, ez bámelyikünkel megeshet, na de ezt vállaljuk nem? Tudjuk jól hogy a tűzzel játszunk, és tilosban szórakozunk(néha). Nekem sincs jogsim ugy megyek mindig a motorral, és hát nézzünk a lelkünkbe, ki nem járt már közúton? Ez ezzel a sportal, hobbyval jár. A rendőrökről pedig annyit hogy: én (aki esetleg még nem tudná) tűzoltó vagyok kb 10éve és 8 éve vezetem az autókat, tehát páv1-em van és negyed évente tanulom a megkülönböztető jelzéseit használó járművek legszigorubb jogait és KRESZ-ét. Magyarországon NINCS külön szabály rendőr, mentő, tőzoltó, és egyébb (fasszopó) politikusokat szállító "kék lámpás" verdák közlekedéséről. Aki ezeket használja ugyanaz a szabály vonatkozik rá! A megkülönböztető jelzéseit használó gk.- nak szabad utat kell biztosítani, akár a kressz szabályainak kisebb, óvatos biztonságos áthágásával is (piros lámpán vagy behajtani tilosba befordulással) DE az sehol nincs leirva ha kék lámpát látsz meg kell állni! akkor előttem a fél város állhatna meg ami egyébként akadályozna a gyors haladásban. Ezt az "okosságot" rendőreink amerikai filmbeli kollégáiktol tanulták... Megvan a módja hogy a rendőr hogyan állithat meg, de ez elvileg nem tartozik bele, és mondom ELVILEG! mert nem érdemes vitázni, ritkán szálhatsz ki belőle nyertesként... Nekem egy tök korrekt rendőrgóré jön mindig tanítani meg az uj szabályokat elmondani melóba és ő is mondta: -ez a legegyszerűbb, és legkényelmesebb módszere a megállításnak- Én is azt ajánlom mindenféle képpen fogadj egy ügyvédet! Nem lesz egyszerű dolgod, mert egyedül voltál.
Nekem is volt hasonló sztorim. Úgy volt hogy menekültem a rendőrök elől kb. fél km-t, jöttek mögöttem sziréna, villogó meg minden. 30-as táblánál végig nyélen mentem kb 100-al. Egy kereszteződésben ahol elsőbbséget kellett volna adnom 2kocsit előztem meg, ők álltak a vonalnál, egy meg jött balról akinek lett volna elsöbbsége. Ez után 100m-el megálltam, majdnem leszedtek a motorról, egyik meg még keménykedett is hogy ne hazudjak mert beledöngol az aszfaltba. Kérdezték mekkora a motor mondom 50-es (125-ös Dt volt papírok nélkül), csináltak róla néhány képet aztán kitöltötték a feljelentő lapot. Késöbb küldtek egy értesítőt hogy be kell mennem a rendőrségre és el mondtam hogy hogyan történt a dolog. Kiderítették hogy a motor 125-ös, nem volt rajta tükör, biztosítás, nem volt rá jogsim és még hozzá jött a gyorshajtás, elsöbbség meg nem adása és a rendőri figyelmeztetés figyelmen kívül hagyása. Magyarországon már csak azért is megállítják a motorosakt mert miért ne, hátha bele lehet kötni valamibe, még ha rendben van a motor akkor is kitalálnak valamit. Pénz büntetést azért nem kaptam mert tanuló vagyok és kiskorú. Mondjuk nálad ez már necces lesz, de szerintem ha fizetned kell valamiért akkor az a kár lesz amit a rendőrségne okoztál, mert megkarcoltad a szar oktáviát. Ezért a műveletért 4 hónapra vették el a jogsimat!