A kompozit technológiával többé-kevésbé tisztában vagyok (dolgoztam/alkalomszerűen még ma is dolgozom a témában), de én eddig nem találkoztam olyan epoxigyantával amivel tartósan lehetne javítani ezeket a műanyagokat...a saját idomjaimat is az MXBÉLA-féle (forrasztópákás) módszerrel foldozgattam mikor szükség volt rá...
Nem is ezért tettem fel. Segíteni akartam, hogy van olyan megoldás ami szerintem jó és nem drága. Műanyag spoilereket meg üvegszálas technológiával elég sok helyen javítanak. ...egyébként meg nekem mindegy...
A típusát (márka, fajta) nem tudom megmondani. Itt Kecskeméten kaptam egy hajó, -és csónak készítő/javító szakitól. Azt mondta 2 félét használnak, nekem az egyikből adott (nagy 60-80 l-es ballonokban van neki, fogalmam sincs, hogy milyen fajta, de kifejezetten üvegszálas műanyaghoz van. Kék színű a műgyanta és áttetsző halvány sárgás színű az edzője. Az edzőből nagyon kevés kell (2 %- ban kell az edzőt tartalmaznia a műgyantának felhasználásra kész állapotban). Ez nagyjából azt jelenti, hogy kb. 1 dl műgyantához 10-15 csepp kell csak az edzőből, amivel kb 15 percig lehet dolgozni, utána kezd kötni. Kérdeztem tőle, lehet-e venni valahol, azt mondta kisker forgalomban nem látott ilyet, valahonnan Pestről hozatja. Nagyjából ennyi.
Hali! A hibás légszűrőházad miatt mutatok néhány képet, amiket üvegszállal javítottam (megfogja a légszűrőháza anyagát is, teljesen korrekt). Lehet csiszolni, sőt ha fontos az esztétika, bírja az autógittet és a szórógittet is, tökéletesen megmunkálható, festhető és roppant szilárd, erős kötés. Négyzetrácsos és "össze-vissza"- szövésű (nem tudom mi a rendes neve) üvegszállal csináltam. ...Csak azért, mert szerintem a tiedet is szépen rendbe lehetne hozni. Ha keresel a környékeden valamilyen spoiler javító mestert, szerintem 1-2 ezresből megvan és abszolút kultúrált lesz (én nem foglalkoztam különösebben az esztétikával, mert a légszűrőháznak ez a része nem is annyira feltűnően látszik, meg a lényeg az volt, hogy gyorsan készen legyen).
Szia Mi a pálya csajszik Vágytok valamire?
Húúúúú,asszony most ugatott le.Gáztűzhelyen egyik kapcsi nyitva,elzárom,de má vagy 1 órája,rutinból (hozzá kell tenni sokszor így marad)Előbb ordít milyen bunkó vagyok,mert a sütőben van a hurka,én meg várom mikor lesz kaja Ezt most jól elkúrtam
Húúúúú,asszony most ugatott le.Gáztűzhelyen egyik kapcsi nyitva,elzárom,de má vagy 1 órája,rutinból