az egyetemnel a bodega nevu kajalda a villamosmegallonal!es gyertek minel tobben jo kis gurulasnak igerkezik...meg este kolllegak is szolnak h miujsag....
am meg melegben ugy felhevitjuk gumit h izzani fog aztan a huvosebbb reszen is atomtapadas lesz
na jól alakulnak a dolgok
Ma voltam a Miskolc-Eger úton a Bükkben. Nagyon jó az út, főleg a borsodi részen, de vigyázzatok, mert rengeteg helyen fel van hordva kavics, pont a kanyar közepére! Elég szar érzés volt a tükörsima aszfalton pont az érintési pontnál felállítani a motort és imádkozva végiggurulni. Életveszélyes. Ráadásul csalóka, mert mind az egri (Felsőtárkány), mind a miskolci (Felsőhámor) szakaszon meglepően sima és tiszta az út, aztán pont amikor kedvet kapsz egy kis döntögetéshez, akkor futsz rá ezekre, hogy alig győzöl kapaszkodni... Óvatosan, nagy biztonsági tartalékkal! Már csak azért is, mert lent 17 fok volt, az erdőben sok helyen 10 alá ment és a tapadás 1-2 percen belül nagyságrendeket változik!
"Alapesetben a saját kerekein álló motornál 2-3 cm függőleges mozgást kell tudjon végezni a lánc a lengővilla alatt, középen. Ez terepmotorok esetében 4-5 cm. Alapvetően ez az érték mindegyik motornál le van írva a használati útmutatóban, némelyiknél még egy, a lengővillára ragasztott kis információs táblácskára is."
HALI!
Embörök!
Mennyire lehet/ kell lötyögnie a láncnak a motoron? Pontosabban a láncfeszeségre gondolnék. Most állítom a gixinek és nem tom mennyi legyen.
Én úgy tudom alulről meg kell a láncot nyomni és a kilengése 5-7 mm lehet. Szerintetek?
Bódé (both dega) nagyerdei körúton van,ahol a villamos megáll a nagy egyetemnél.
Remélem segítettem
am meg melegben ugy felhevitjuk gumit h izzani fog aztan a huvosebbb reszen is atomtapadas lesz
na jól alakulnak a dolgok
Pont ezen agyaltam én is,hogy oké hogy ahol süt a nap ott sirály az idő,de a fák közt.....
Mennénk még 2-en a holnapi gurulásra, és lenne egy buta kérdésem. :( A bódé az a ?-....... lennne ? :)
Köszi a segítséget.
Üdv:J
Kb hány km van tervben?
na akkor holnap 9 órakor bódé, fél 10 kor indulunk BÜKKözni! :)
Sisak helyett világító sütőtök! :D
Úúúú,bocsi hogy nem mentem be hozzád.
Megmondom őszintén elfelejtettem
Tudom, a kurva számat.....
Embörök!
Mennyire lehet/ kell lötyögnie a láncnak a motoron? Pontosabban a láncfeszeségre gondolnék. Most állítom a gixinek és nem tom mennyi legyen.
Én úgy tudom alulről meg kell a láncot nyomni és a kilengése 5-7 mm lehet. Szerintetek?
9-kor bódééh!
menjunk minel tobben ilyen jo ido nem igen lesz mostanaban....
(na monnyuk még mindig nagyon adja, imádom )