Én nem gondolom, hogy a normál, minősített sisakoknak a biztonságosságát meg kéne kérdőjelezni.
Ami fontos az a aerodinamika, kényelem, szélzaj, belső anyagok minősége, stb, ezeken van mit megvitatni, és ezekben nagyon különböznek egymástól.
Hát akkor mit mondajak én!
Vettem egy 2 csillagos sisakot...
Most utánanéztem, és a Schuberth nagyon komoly törésteszteket csinált az r1, s1 típusokkal.
És rendesen motorra tettek egy babát, és azt neki küldték egy autónak.
Kicsit életszerűbb mint egy golyót belerakni, és odacsapni néhányszor a földhöz.
Sajnos nem tudok hinni sisak ügyben egy számológépgyártó cégnek!
Több cég olcsó kategóriás sisakját biztonságosabbnak értékelik, mint a csúcs versenysisakjukat (ahol lássuk be szinte csak a biztonság/védelem a fontos, minden más másodlagos). Ennyire nem hülyék a sisakgyártók.
Szívesen megnézném a Sharp embereinek véleményét, amikor beleverném a fejüket (ezeket a sisakokat viselve) a betonba.
Azt hiszem, hogy ezt a tesztet nem fogom tudni gyakorlati tapasztalatok alapján véleményezni, de ezek szerint elég gagyi sisakot fogok venni kurva drágán.
a melegfrontot érzem....olyan izomlázszerűen....(de csak a lábam!)
de most kb 1 hete valami elszabadult a lábamban....
reggel amikor felkelek kb fél óráig recseg ropog-kattog...
de olyan faszányosan ám.
a szöszi már kivan tőlem!
a napokban megyek röntgenre....
majd referálok.
Sisak törésteszteket néztem, és érthetetlenül , elkeseredve nézem a közzétett eredményeket!
Schuberth 2 csillag
Arai 3 csillag
Laser 4 csillag
Airoh 4 csillag (20 Ft-os sisak)
Ezt nem tudom elhinni...
például amikor ráültem..(mert már azt is lehet!)
kiderült hogy a felszállás a lábam miatt nem zökkenőmentes....
(ezért edzek!.....minden nap felülök rá ahányszor csak lehet....)
bár ma nem tudtam mert leszedtem a kormánycsutkákat.....
szóval......
haladok!
Jocikirályt nem lehet leirni!
a hamuból is feltámadok ha kell!
Ha nem márciusban, hanem áprilisban készül el, akkor sem dől össze a világ.
Amúgy meg szerintem április előtt nem is lehet olyan igazán jókat motorozni, mert még hideg az aszfalt, korán sötétedik, stb...
Szóval van még idő...
Tudom motoros oldal de:
http://www.rtlklub.hu/hirek/be...