Üdv motoros társaim!
Ha érdekel valakit olcsóbb kötelező biztosítás akkor segítek nektek megcsinálni! A groupama garancia biztosítónál dolgozom és tudok kedvezményt adni. Ha érdekel valakit segítek szívesen! Elértek a gabor.groupama@gmail.com email címen vagy a 06304792447es tel számon. Üdv.: gábor
Én azért fölmentem tegnap!
Elárulhatom, hogy hideg volt, de legalább az út száraz volt.
Ahogy kinézek az ablakon, lehet, hogy ezt inkább mára kellett volna időzítenem...?
Csáó! Van külön Citadella Fórum topic itt a sportmotoron!
Én pont ezt kérdeztem ,mert én is kimegyek! :)
Igen Október 1.-én lesz!
Bemásolom én milyen választ kaptam!:
Szia zzHóhérzz.
Citadella minden hónap első szombatján van.
Nyári időszámítás szerint indulás 17h-kor de már 15h-tól gyülekeznek amotorosok.
Óra átálítás után/TÉLI/ Egy órával elöbb van az indulás.
Egyébként hasonlón voltak kiakadva a helyiek is, ahogy a fórumokon néztem, hogy a nagy dög teherautók (amik nem feltétlenül Eur 4-5-ösök) simán bemászkálnak, míg nekik elméletileg úthasználati engedélyt kell kérniük... (ráadásul két fajtát is...).
Igazából az győzött meg, hogy írták a fórumon, hogy elég gyakran szokták ellenőrizni a rendőrök, hogy nem jár e arra valaki...
Ilyen miatt pedig nem szeretnék büntetést kapni...
hát, végül is van benne valami, meg a szabály az szabály! Te pedig tiszteletben tartottatd ami helyes./az már egy másik történet, hogy az fakiteremlő terepes kamaz ,ami ott legálisan furikázik, hány sv650-es nyi károsanyagot bocsájt ki másodpercenként, de nyilván azt a munkát is el kell végezni, és ha csak kamaz van akkor azzal/
Megvolt a túra... Először is jelezném, hogy végül nem mertem bevállalni a Kemence és Diójenő közötti erdőgazdasági utat.
A problémáról bővebben itt: http://www.diosjeno.hu/forum2/...
Jöjjön a végleges útvonalam: Végül is a 10-es úton mentem Esztergomig, majd át SK-ba (Sturovo), ott egy jó minőségű úton és gyönyörű környéken föl Salka-ig, majd vissza Magyarországra Letkésnél. Ódamásd-Márianosztra-Kóspallag-Királyrét-Szokolya-Kismaros. Gyönyörű a környék és használható az út. Kóspallag és Királyrét közötti 1 sávos út viszont meglepő volt (minőségre viszont tökéletes). Szerencsére nem nagyon volt (szembe)forgalom.
Vissza a 12-esre. Verőcénél elmentem Szendehely felé. Kirándulásra, nézelődésre megfelelő az útminőség. Utána föl a 2-esen, majd le Nőtincs-Ősagád-Keszeg-Penc-Rád. Útminőség nagyon változó. Volt ahol full-extra, de volt ahol MAX 60-70 egyenesben...
Majd a végére egy jó kis M2-es csapatás.
Úgy látom szépen össze fog állni a vasárnapi köröm...
Egyébként pont én is ezt az utat néztem ki! Én is bementem Diósjenőre, csak én ahogy a google mutatja elmentem a Szabadság utcáig (2-vel a Börzösnyi után..) és ott el balra. Mentem szépen a faluban, majd elmentem a strandig. Na ott mondtam az, hogy lehet, hogy nem jó helyen vagyok , mert ott nem volt túl bizalomgerjesztő az út. (az SV kevésbé túraendúrós).
Megnézem mindjárt azt a másik útvonalat amit írtál...
ja, és ha még fokozni akarod az élvezeteket, és nem az a lényeg ,hogy a leggyorsabban a legrövidebb úton juss el a célhoz, akkor még érdemes vácnál elmenni, Rád felé, majd Penc, Keszeg, Ősagárd, Nőtincs útvonalon menni. Az út szerintem teljesen használható minőségű, és szintén nagyon szép dimbes-dombos tájon megy. Én ezen szoktam menni, bár főleg azért mert ott a 2 esen a Vác utáni nagy emelkedőkkel és nagy tempós forgalommal a kis dt nem annyira kompatibilis
azaz amit Giszo mutat, szóval m2-2 majd Diósjenőnél balra, bevezető út, vasúti átjáró majd beérsz a faluba, rögtön egy T elágazás ,ott értelemszerűen jobbra, majd kb 950 méter múlva lesz balra a börzsönyi utca /van a sarkon egy ilyen rozsdás ,fémszerkezetes villanyoszlop rajta pár tábláva/, ezen az enyén emelkedő utcán elmész a végéig, ahol megint egy egy T elagázás és megint jobbra fordusz. Ekkor már az említett úton vagy, kb 500m-1km mulva lesz egy y elágazás, ahol neked a kis mértékben emlekedő bal ágba kell menned /a másik jobbra megy lefelé az erdészethez/. Lesz ot az Y ban egy ,behajatani tilos erdőgazdasági út tábla, de ez jelen esetben figyelmen kívül hagyandó. Sok sikert!, ja és kamencén van egy jó fagyizó, bár nem tudom ilyenkor még működik -e...
mumi-DT: léci pontosítsd ezt a Kemence és Diósjenő közötti 20 km-s szakaszt! Mert én voltam már egyszer egy körön: Föl az M2-esen, majd 2-es út, föl egészen a szlovák határig (Hont-Sahy), majd le Kemence felé, Letkés, Szob, stb.
De gondolom te arra az útra gondolsz ami direktben Kemencéről megy Diósjenőre? (ez a google szerint 18,5 km, körbe pedig 40 km). A térképen láttam az utat, de valahogy a gyakorlatban (Diósjenőn keresgélve) nem találtam meg.
Egyébként ahogy én mentem, úgy is nagyon tetszett! Nagyon jó útminőség ( kb 2 km kátyús a határ után közvetlenül, Bernecebaráti előtt), gyér forgalom, szép környék!
Hali, ha ara jársz mindenképp guruld vég a Kemence-Diósjenő utat, az útminőség teljesen jó, tele kanyarral-emelkedővel-lejtővel és minimális forgalommal ,csodaszép út. Azt hiszem olyan 20 km hosszú a szakasz, de az gyönyörű 20 km. Diósjenő felőli végéhez közel a hegytetőn van egy tisztás, onna elég szép a kilátás
Köszönöm a választ!
Igazából egy ismerős járt arra autóval és mondta, hogy szép a környék, meg kanyargós, stb. Az útminőségre annyira nem emlékezett... Ezért is kérdeztem meg itt, de ha nincsenek fél méter mély kráterek, akkor már jó.
Lehet, hogy ez lesz a "vasárnapi-túrám" célja. Még kitalálom!
Csáó! Én a barátnőmmel már jártam arra motorral! :)
A barátnőm a Dunakanyar szívében lakik... Kismaros, Verőce, Királyrét stbstb gyönyörű! Érdemes elmenni oda! Az utak hát vannak kátyúk de hol nincsenek! x) Amúgy tűrhető! Mennyetek el szép hely, megéri!
Érdeklődnék, hogy nincs e valaki képben Kismaros-Szob környékén?
BP III. Ker-ből szoktam indulni motorozgatni (SV 650) itt a környéken és kinéztem a Dunakanyar környékét.
A 12-esen már végigmentem egyszer Sahy-tól, de most benéznék Márianosztra, Kóspallag, Nagyirtáspuszta, Királyrét felé és az érdekelne legfőképp, hogy milyen az út és milyen a környék?
értelek barátom,rendben van,bár szerintem a dobom üres. XD gyapot eltünt belőlle mert van hangja bőven! XD meg pestre is el kell jutnom gond nélkül! XDde megoldom,most vasárnap megyünk? XD :P lehet haverom is jön! de biztim nincs a mocira sajnos! :S de ha oda fele nem fognak meg,akk gond már nem lesz! :D lehet haverom is jön! :D igen váltós mocim van.haverom jön! beszéltem vele! :P :D
Bratyóm egy Aprilia Sportcity 200ccm nagy robogóval jön pl. (50es ként használja halkan megjegyzem xD)
Hát nézd... Az én tapasztalatom az az ezzel kapcsolatban ,hogy rengeteg nagy robogó van amit 50es ként használnak. És nem baszogatják őket. Bár már hallottam ennek az ellenkezőjét is, de az nagyon ritka. Gondolom neked váltós 125 motorod van. rendszám nélkül. Ilyet is láttam már de az 99% hogy 50es volt a hangjából ítélve. Hát ha nincs valami vadállat hangja a tiédnek szerintem bejátszható a dolog. De amúgy mivel "túrázni" megyünk szal tényleg leszünk egy páran! Így nem hinném ,hogy megállítanak egyszerre 8-9 motort! De ha mégis majd pont téged fognak ezzel basztatni!?!.. Nem hiszem.
Ha érdekel valakit olcsóbb kötelező biztosítás akkor segítek nektek megcsinálni! A groupama garancia biztosítónál dolgozom és tudok kedvezményt adni. Ha érdekel valakit segítek szívesen! Elértek a gabor.groupama@gmail.com email címen vagy a 06304792447es tel számon. Üdv.: gábor