A közmunka nem elérhető a mi köreinkben.Mi nem vagyunk cigányok......Szó szerint.Engem is megvágtak 47ropira és bementem ,hogy ledolgoznám(9nap lett volna).Az előadó elmagyarázta a folyamatot.Először felszólítanak,ujabb csekk,Talán ekkor már nem is rendőrség kezeli a dolgot.Aztán kimennek házhoz és ami a neveden van azt elvihetik.Aztán ha eddig nem sikerült behajtani,akkor mehetsz dolgozni.Szóval ennyi a magyar jogrendszerről...A cigány meg rögtön ledolgozza 5ezer per nap...jó órabér a semmiért
csak akkor dolgozhatod le ha elmultál 18, és nem vagy keresőképes.
ha 18 év alatti vagy akkor a szüleidre terhelik át a fizetést, mert hivatalosan még hozzájuk tartozol.
igen az én ügyem kicsit komplikáltabb volt .
1 évre eltiltottak az A kategoria megszerzésétől.
Én Biztos nem fizetem ki Inkább ledolgozom közmunkán (legalább nem lennék suliba )) Nemtudom, de ha elvennének egy kategóriát(B-t) C kategóriával vezethetnék tovább. Téged(Kishapsi) mitől tiltottak el 1 évre?(de te baleseteztél ha jó tom)
ha elkaőnak jogsi nélkül és elmultál 18 , akor feljelentés, pénzbirság az biztos, de egyből nem szoktak eltiltani a jogsitól. tudom mert utána kérdeztem.
engem elég sok dologgal fogtak meg 1cerre, töbekközött jogsi nélkül, rendszám nélkül stb stb.
és 1 év eltiltást, és 60 e ft birságot kaptam, de fellebeztem hogy tanulo vagyok stb. és csökkentették 20 ra.
Eltört a csuklóm
A bleset után olyan negyed óra múlva már gipszelték, és akkor még nem volt feldagadva, ma reggelre viszont szétrobban a gipsz, én meg lekaparom a falat. Jobblesz, ha tágasabbra cseréltetem...
A mocinak meg konyec a teleszkópja, a többi csak esztétika...
Szerintem még azon lehet lebukni125/50essel, ha tényleg valaki feljelent.
Mikor befordulok az utcánkba van egy jó kis S-kanyar, és szeretem belőle kihuzatni, nem durván csak 40-50re mert utána haza is értem és be kell fordulni a kapun. 50ről 2es-1es motorfék+elsőfék belassulok a kapunk elé, és az ugye bömböl mint állat. és Attól függetlenül, hogy a szembeszomszéd elött már 20-30nál nem mehettem gyorsabban, azért még elkezd velem szívózni az öreglány, hogy az unokái ott vannak az út szélén....meg miért nem lehete lassan menni...meg a múltkor jött egy nagy harly davidson és, hogy az milyen szép lassan ment, és miért kell nekem meg baromkodni.............(mindeszt csak azért, mert nagy fordulaton volt a motor, és az autók meg kb. 80-90ről fékeznek nem ritkán a másik irányból) Szépen végéighallgattam, és kénytelen voltam helyeselni, de azért megjegyeztem, hogy nem jöttem gyorsan csak a hangja volt nagyobb. (Meg szívesen hozzátettem volna, hogy a kocsiút nem játszótér, főleg ha kertesházban laknak+még ott a járda is ha az nem volna elég)
De ha lenne jogsim vazzeg...elmennék az utca végébe, és visszjönnék legalább 100al, azt megtudná, hogy mi az a gyorsan...
csá hasonlóképp jártam kb 100km/h motr üvölt (este)kanyar után egy autot láttam aminek lámpával világitják a kerekét azt hittem kereket cserélnek keztem kikerülni de benyeltem mert a lámpa elkezdett körözni megvillant kis zöld mellény, első hátsó mocifék hatására a lába előtt sikerült megálnom gatya tele,átadtam a papirokat adásvételit megnézték a biztositást no problém jard megjegyzése nemkéne ilyen alacsonyan szállni, kicsit lámpázta a gépet de meglátta az 50 es matricát és elengedett. persze mindez városban ez volt az első a 2. nál megbüntettek mert behajtottam oda ahova mocival nemlehet 2000huf ra nézegették a gépet de nemvolt gond azota nem megyek városban 50km/h nál gyorsabban
Köszi a választ. Most akkor csak remélni tudom, hogy nem lesz ekkora gond. Húú vazz, eltiltanak naon megszívom. Pohi, neked mi a véleményed erről? Aki tud még vmit légyszi segítsen.
A másik mici bukó ha feljelentenek. 1év eltiltás(fel lebbezéssel 5hónap, vagy kategória) Nekünk ezt mondták a rendőrségen. Tesóm még a jogsiját se fejezheti be.
Ezt a fellebezéses dolgot ajánlották mások is. Azt mondták hogy hivatkozzak rosszabb körülöményekre, vagy ilyesmire. Erről mi a véleményetek?segítsetek please. most szeretnék másik mocit és nem akarom hogy elmenjem az ára a bünti kifizetésére.
csak B kategoriám van, de ahoz meg semmi közük.
ha 18 év alatti vagy akkor a szüleidre terhelik át a fizetést, mert hivatalosan még hozzájuk tartozol.
igen az én ügyem kicsit komplikáltabb volt .
1 évre eltiltottak az A kategoria megszerzésétől.
engem elég sok dologgal fogtak meg 1cerre, töbekközött jogsi nélkül, rendszám nélkül stb stb.
és 1 év eltiltást, és 60 e ft birságot kaptam, de fellebeztem hogy tanulo vagyok stb. és csökkentették 20 ra.
A bleset után olyan negyed óra múlva már gipszelték, és akkor még nem volt feldagadva, ma reggelre viszont szétrobban a gipsz, én meg lekaparom a falat. Jobblesz, ha tágasabbra cseréltetem...
A mocinak meg konyec a teleszkópja, a többi csak esztétika...
grat...
megvagy amúgy?
Ma taknyoltam legalább 100al
Mikor befordulok az utcánkba van egy jó kis S-kanyar, és szeretem belőle kihuzatni, nem durván csak 40-50re mert utána haza is értem és be kell fordulni a kapun. 50ről 2es-1es motorfék+elsőfék belassulok a kapunk elé, és az ugye bömböl mint állat. és Attól függetlenül, hogy a szembeszomszéd elött már 20-30nál nem mehettem gyorsabban, azért még elkezd velem szívózni az öreglány, hogy az unokái ott vannak az út szélén....meg miért nem lehete lassan menni...meg a múltkor jött egy nagy harly davidson és, hogy az milyen szép lassan ment, és miért kell nekem meg baromkodni.............(mindeszt csak azért, mert nagy fordulaton volt a motor, és az autók meg kb. 80-90ről fékeznek nem ritkán a másik irányból) Szépen végéighallgattam, és kénytelen voltam helyeselni, de azért megjegyeztem, hogy nem jöttem gyorsan csak a hangja volt nagyobb. (Meg szívesen hozzátettem volna, hogy a kocsiút nem játszótér, főleg ha kertesházban laknak+még ott a járda is ha az nem volna elég)
De ha lenne jogsim vazzeg...elmennék az utca végébe, és visszjönnék legalább 100al, azt megtudná, hogy mi az a gyorsan...