Megállított a rendőr és azt mondta ne járjak vele amíg nem ütik bele a KPM-nél hogy CM50 vagy valami ilyesmi azt hiszem de hívtam egy ismerőst de az azt mondta hogy nem ütik bele 125-ös motorba de szerintem egy kis borravalóval beleütnék vagy nem? Nem tudjátok mit csináljak? Igaz itt minden 25-ös motornak felírták az adatait és azt mondták hogy utánnanéznek de sosincs belöle semmi de jó lenne ha nem szivatnának ezzel
Hálás köszönet, hogy utánanéztél!
Sajnos még nincs meg a mocis jogsim (27-én hétfőn vizsgázok elméletből).
Rögtön értesítem, majd a fórum motoros társadalmát, ha sikerül. Nagyon várom már.
Ugyanakkor (mivel még a "nagymotor" vásárlása előtt vagyok) az eddig elmondottak, leírtak sokat segítettek.
Egy kis kapcsolódó történet ezzel kapcsolatban: lelkesen tanultam a motoros anyagot, nézegettem a letséges motorokat, mikor a tankönyvben (egy tesztkérdés kapcsán újra utána néztem) azt olvastam, hogy a megszerzendő nagy "A"-s jogsim csak korlátozottan (teljesítmény, utasszállítás) lesz érvényes, annyira elkeseredtem, hogy egy jó hétig a motorosikolát se látogattam és a könyvet se vettem a kezembe.
De!
Ráakadtam erre a topikra, és ez visszaadta a reményemet, újra belehúztam, most már a vizsgára készülök.
Én megnéztem a vezetői engedélyemet (legújabb fajta, Uniós). Több év "B" után raktam le én is az "A"-t. Korlátozás nincs beütve, csak az eü. alkalmasság (101) és beütötték az "A" korlátozottat is visszamenőleg a mellett van a korlátozott kód a (182). A nagy "A" mellett csak a 101-es. Így elméletileg nem kezdő vez.eng az "A"-m. Ha megkapod a jogsit és nincs az "A" mellett (181) kód akkor nincs korlátozás személyre. Teljesítményre meg amúgy sem lenne.
Ha megvan a jogsid írd meg milyen kód van mellette és megírom mit jelent, vagy megnézheted egy 35/2000-es BM rendeletben is ha van.
Több éves „B”-s jogsi után az „A” kategória kezdőnek számít-e?
Tehát teljesítmény, utasszállítás korlátozás vonatkozik-e rá?
Tudom, hogy már volt hasonló kérdés a topicban, de nem találom rá a választ.
Előre is köszi a választ!
Hát ez így nem igazán törvényes . De tedd ha úgy gondolod. A motorszámból úgyis megadódik milyen tipus, ha valami miatt arra kerül a sor. Ha meg abból sem mert véletlenül eltűnik akkor a kirendelt szakértő megmondja a pontos típust (meg a sok költséget amit te fizetsz) a feljelentéssel pénzbírságával együtt. Szóval csak óvatosan a közütat a rendőröket elkerülve, mert baj lehet
hay most veszek jővő hétvégén egy 125 endurot!Nem volt még forgalomba helyezve magyarországon! Elég ha íratok egy 50 adásvételit?meg kötök rá biztosítást nem? Meg a blokról eltüntetem a 125ös felíratót átglaviroztatóm mondjuk!Ezen kívűl még mit kéne csinálnom hogy biztosra menyek?
Még senkihez nem szóltam úgy, hogy a "legyökérezés" ott lett volna valahol. Hogyha használnátok a "válasz erre" gombot akkor talán észre is venném mikor írtok, mert akkor küld egy e-mailt, da ha csak beírkáltok arról nem fogok tudomást szerezni hacsak végig nem nézem az összes topicot, arra meg nem mindíg van időm.
Hi Pohi
Lenne egy kérdésem mi van akkor ha a jogosítványom A1-es és én 250-es motrot vezetek és ha a rendőrök megálítanak akkor mit tesznek vagy ilyenkor mi történhet és mi annak a következménye ha nem állok meg és nem látják a rendszámot ? Amúgy én 16 éves vagyok szóval nem nagykorú
Hálás köszönet, hogy utánanéztél!
Sajnos még nincs meg a mocis jogsim (27-én hétfőn vizsgázok elméletből).
Rögtön értesítem, majd a fórum motoros társadalmát, ha sikerül. Nagyon várom már.
Ugyanakkor (mivel még a "nagymotor" vásárlása előtt vagyok) az eddig elmondottak, leírtak sokat segítettek.
Egy kis kapcsolódó történet ezzel kapcsolatban: lelkesen tanultam a motoros anyagot, nézegettem a letséges motorokat, mikor a tankönyvben (egy tesztkérdés kapcsán újra utána néztem) azt olvastam, hogy a megszerzendő nagy "A"-s jogsim csak korlátozottan (teljesítmény, utasszállítás) lesz érvényes, annyira elkeseredtem, hogy egy jó hétig a motorosikolát se látogattam és a könyvet se vettem a kezembe.
De!
Ráakadtam erre a topikra, és ez visszaadta a reményemet, újra belehúztam, most már a vizsgára készülök.
Még egyszer: nagyon köszönöm!
Mit szabad és mit nem?!
Hát igen, más választásod nincs , de attól még nem jogszerű
Én megnéztem a vezetői engedélyemet (legújabb fajta, Uniós). Több év "B" után raktam le én is az "A"-t. Korlátozás nincs beütve, csak az eü. alkalmasság (101) és beütötték az "A" korlátozottat is visszamenőleg a mellett van a korlátozott kód a (182). A nagy "A" mellett csak a 101-es. Így elméletileg nem kezdő vez.eng az "A"-m. Ha megkapod a jogsit és nincs az "A" mellett (181) kód akkor nincs korlátozás személyre. Teljesítményre meg amúgy sem lenne.
Ha megvan a jogsid írd meg milyen kód van mellette és megírom mit jelent, vagy megnézheted egy 35/2000-es BM rendeletben is ha van.
Mint a motorosok házi jogtanácsosától kérdezem:
Több éves „B”-s jogsi után az „A” kategória kezdőnek számít-e?
Tehát teljesítmény, utasszállítás korlátozás vonatkozik-e rá?
Tudom, hogy már volt hasonló kérdés a topicban, de nem találom rá a választ.
Előre is köszi a választ!
Ritkán, megszoktuk. pl:ha nincs forgalmid akkor igen. De rendőre válogatja, én megnézném
Lehet hogy én is túlreagáltam csak nem szeretem ha lekezelnek (lehet nem úgy gondoltad) szal sry bizti unod hogy 1folytába csezegetnek
jó utat!email@sportmotor.hu
pohi@vipmail.hu
Beírom az adataimhoz is.....
Szeretnék tanácsot kérni tőled mint rendőrtől, küldenél nekem egy e-mail címet a fórumba, köszi. Olivér
Még senkihez nem szóltam úgy, hogy a "legyökérezés" ott lett volna valahol. Hogyha használnátok a "válasz erre" gombot akkor talán észre is venném mikor írtok, mert akkor küld egy e-mailt, da ha csak beírkáltok arról nem fogok tudomást szerezni hacsak végig nem nézem az összes topicot, arra meg nem mindíg van időm.
Mi lenne? Megállítani nem sikerült, rendszámodat nem tudják. Akkor mi itt a gond?
engedély nélküli vezetés meg mittoném mi,kategória eltiltás ienek,olvass vissza,vhol itt van az
Lenne egy kérdésem mi van akkor ha a jogosítványom A1-es és én 250-es motrot vezetek és ha a rendőrök megálítanak akkor mit tesznek vagy ilyenkor mi történhet és mi annak a következménye ha nem állok meg és nem látják a rendszámot ? Amúgy én 16 éves vagyok szóval nem nagykorú