Igen elvehetik és nem kibaszás csak ösztönzés a nagyobb "A" letételére . Hülyén nézne ki, ha a nagy 1000 cm3-is motorok is rendszám nélkül mászkálnának nem? Régen olyan motorok voltak amik nem mentek 40-nél többet az 50 cm+-ökre gondolok. Akkor alkották a törvényt és ezért nem kellett rá rendszám meg ilyenek. Most ez a szabályozás már elavult és szerintem hamarosan megváltozik. Kell majd a kis zümmögőkre is rendszám.
A vezetői engedélyben külön ki van emelve az A1 az A korl. és a nagy A. Legalább is a legújabb euróbai úniósban és agyengébbek kedvéért 3 különböző méretű motor jelképezi őket egyre nőve. Nekem mind a 3-om be van ütve.
huhh,nagyon fellendítette pohi ezt a topicot..
vki kérdezte a rendszám témát,én at hallottam,h lerendszámoztatni 150kiló,ez monnyuk külföldi 125ös,és ott van reg adó is,ami 93k ha jól tom..az a1 jogsi 60kiló körül van,ha van már m ed,mer ak knemkell eü...
De szerintem, a josiban csak az áll, hogy "A"-kategóriás jogsi, és valami korlátozásnak a kódja. Aminek a magyarázata, denne van a jogsiban, vagy ha nincs akkor a rendőrnek van olyan kódos biszbasz. Szerintem!!!
Hi Pohi!
Lenne egy kérdésem remélem választ kapok rá. Ha nekem csak A1-es jogsim van és vezetek mondjuk egy 250-es motrot ami ugye nem nagyon fér bele az A1-be és ha megállít a rendőr akkor mi történhet ha észreveszi? Mert én már találkoztam olyan rendőrrel aki nem vette észre és azt sem tudta mi az A1? Amúgy szerencsére a motoros rendőrök rendesebbek a motorosokkal mint a sima rendőrök elnézőbbek. Szerény tapasztalataim
Kösz pohi!! De ha mondjuk valaki 50ccm-es robogóval megy mondjuk 70-80-al akkor elvehetik e a jogsit, ha mondjuk az 50-es táblánál huzol el? De nem értem ha mondjuk országuton megyek ahol ugye 90km/h a sebességhatár akkor mér ne mehetnék 710-el mondjuk, tudom hogy 50-esnek a 40-a sebességkorl de ez akkora kibaszás!!! Amugy halottam hogy bevezetik azt a törvényt elvileg hogy 50ccm-es robogóval lehet a belsö sávba menni, meg valami olyat is hogy március 1-töl "M"-es jogsival lehet majd 125-öst vezetni, de ezek nem biztos infók!!
Dehogynem és ha elkapnak mindenért feljelentenek . Az, hogy mit szabad és mi hogy oldódik meg azt ti is tudjátok, hogy két külön dolog . Nem ilyen kis dolgokra gondoltam az üldözés dologban.....nagyobbakra
okok, semmi gáz! mindenben a rend őre sem lehet a szolgálatunkban! amúgy sztem lassan fizetést kapsz a sok válaszért, vagy felvesznek alkalmazottnak ide
Feljelentésél természetesen számít, hány éves vagy, meg még egy csomó dolog. pl: tanuló-munkás-munkanélküli vagy e, gyerekek száma, kereset, voltál e már feljelentve ilyenek.... Én pl. csak hazazavarnálak tolva a motort
Üldözés közben le lehet szorítani az autót, útzárat lehet elé kihúzni. Na ez itthon megszünt, mert az autó drága így is ami van nem tudja fenntartani a rendőrség pl.:amik most jöttek új oktáviák nem mehetünk vel mert 90.000 km után vissza kell adni vagy 3 év. Ha mennénk vele 8 hónap alatt de max. egy év beleudrana a 90.000 és szia autó. Így áll a garázsba vagy a parancsnok gurul vele neha 1 kört, hogy lássák azért nekünk ilyen is van . Az útzár meg azért mert veszélyes, beszarok
A lőfegyverhasználat meg bonyolult nagyon, mert csak azzal szemben használható aki elkövette a "dolgot", de ha már van mellette "ártatlan" utas akkor azt nem veszélyeztetheted, mert ha felborulnak pl. és meghal az utas akkor rád verik a balhét mint állat. Tehát ilyen esetben a fegyver van is meg nincs is de inkább nincs
Követés és üldözés között mi a különbség? Ha követnek, akkor mondjuk ha 30al megyek, akkor ők is 30al? Meg ezt a fegyverhasználat dolgot se értem igazán,h mit kell ennyit vizsgálódni rajta. Azért van,hogy használják. Meg gondolom elötte rendes pszihés vizsgálaton megy át a rendőr. Mind1...
Igen elvehetik és nem kibaszás csak ösztönzés a nagyobb "A" letételére . Hülyén nézne ki, ha a nagy 1000 cm3-is motorok is rendszám nélkül mászkálnának nem? Régen olyan motorok voltak amik nem mentek 40-nél többet az 50 cm+-ökre gondolok. Akkor alkották a törvényt és ezért nem kellett rá rendszám meg ilyenek. Most ez a szabályozás már elavult és szerintem hamarosan megváltozik. Kell majd a kis zümmögőkre is rendszám.