Hello! " Amennyiben a motorkerékpár üzemanyagtartályán „csak” egy ábra, kép látható, akkor az nem indokolja a színváltozást. Természetesen feltételezve, hogy a jármű egyéb alkatrészeinek (takaró idomok, fedelek, sárvédők, fényszóróház, vázszerkezet) színe megegyező a forgalmi engedélybe bevezetett színnel és mindezek együttesen biztosítják a jármű színének határozott felismerhetőségét, azonosítását. " Kiemeltem egy részt a Közlekedési Hatóságtól kapott levélből. Airbrushsal foglalkozom és többször felmerül ilyen kérdés. Konkrétan itt egy tankfestésről volt szó, de a lényeg, hogy nincs %-os megoszlás, egyértelműnek kell lennie a színnek. Viszont a forgalmiban csak alapszínek lehetnének:
"A felsorolás csak alapszíneket tartalmaz, árnyalatokat, illetve az alapszínek kevert színeit nem.
Kéknek tekintendő e színnek minden olyan árnyalata mely „kék” meghatározással jellemezhető.
A kérdése szerinti esetében a jármű színe egységesen kék." Tehát a sárgán belül elmehetsz narancsos felé meg akár barna felé, vagy kékessárga felé stb, akár az egész motorkerékpár felületén.
Egyébként: „ Csak a következő alapszínek adhatók meg: fehér, sárga, narancs, piros, bíbor/lila, kék, zöld, szürke, barna, fekete.”
Autóknál kicsit másképp működik, elvben. Gyakorlatban, vagy belekötnek, vagy nem. Motoroknál nem jellemző, de ne két csík legyen sárga a többi meg pl fekete, mert a rendőr és a műszakiztató is beleköthet.
Jaja! Csak valahogy úgy kéne csinálnom, hogy legyen benne citrom, mert a forgalmiban is az van és jó lenne ha ki tudnék menni vele utcára is. Hány százaléknak kell citromnak lenni, hogy megfeleljen?
Hellósztok 2 hetet törtem össze az rs 50-emet valaki tudnak nekem valami ilyen bordó színt rakni rá vagy kinek milyen ötlete van h mien színű legyen itt vna a kép
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség! PS-s mestert keresnék aki kicsit variálna nekem egy képet a motorról. Csak színt kellene módosítani. :)
Előre is köszönöm :)
Csináltam pár koncepciót a leendő pályaidomom festésére. Igazából 2, max. 3 szín lesz az egész, tehát a mangásat csak a látvány kedvéért csináltam. Lehet szavazni ha szeretnétek, de alapvetően ötletek végett raktam fel. Ha valakinek van esetleg valami jó ötlete 2-3 színből hogy lehetne kihozni a maximumot, szívesen fogadom.
Gyári...az enyémen a titán leömlő, meg sz összekötőcső.
Amúgy pl a nagy gyártók csinálnak ilyen rendszereket...
Maga átalakítást sztem nem csinál senki...
Hát sztem max 1/3 színe lehet kék, mert a többi fekete meg ezüst...
"A felsorolás csak alapszíneket tartalmaz, árnyalatokat, illetve az alapszínek kevert színeit nem.
Kéknek tekintendő e színnek minden olyan árnyalata mely „kék” meghatározással jellemezhető.
A kérdése szerinti esetében a jármű színe egységesen kék." Tehát a sárgán belül elmehetsz narancsos felé meg akár barna felé, vagy kékessárga felé stb, akár az egész motorkerékpár felületén.
Egyébként: „ Csak a következő alapszínek adhatók meg: fehér, sárga, narancs, piros, bíbor/lila, kék, zöld, szürke, barna, fekete.”
Autóknál kicsit másképp működik, elvben. Gyakorlatban, vagy belekötnek, vagy nem. Motoroknál nem jellemző, de ne két csík legyen sárga a többi meg pl fekete, mert a rendőr és a műszakiztató is beleköthet.
Pont azért tetszik az a minta, mert olyan mint a régi Japó zászló egy részlete...
Kellene egy kis segítség! PS-s mestert keresnék aki kicsit variálna nekem egy képet a motorról. Csak színt kellene módosítani. :)
Előre is köszönöm :)
Csináltam pár koncepciót a leendő pályaidomom festésére. Igazából 2, max. 3 szín lesz az egész, tehát a mangásat csak a látvány kedvéért csináltam. Lehet szavazni ha szeretnétek, de alapvetően ötletek végett raktam fel. Ha valakinek van esetleg valami jó ötlete 2-3 színből hogy lehetne kihozni a maximumot, szívesen fogadom.
A Castrolos mintát valaki rá tudná dobni a másik képre.
Sajnos jobb képet nem találtam a 600RR-ről.
Előre is köszöntem!
Amúgy pl a nagy gyártók csinálnak ilyen rendszereket...
Maga átalakítást sztem nem csinál senki...
illetve tudsz valakit aki foglalkozik titán dob átalakitással?
Persze van ami direkt így van "színezve" hőkezeléssel...
köszi üdv
Keresd r.sanyit a GSX750f fórumon.. Nézd meg a mociját is!