Nálam is fordult a kocka: 80 jún12.-én bevonultam,és 81. aug.13.-án leszereltem.
Akkor ugyanis volt egy olyan törvény hogy aki 1évet lehúzott a seregben,és utána gyermeke születik,azt leszerik.Úgy látszik jól"időzítettünk"...
Nu jómagam 88-90 ig, voltam angyalbőrben. Pont fordult a kocka. Eleinte elvtárs volt mindenki, majd bajtárs lett. S mire leszereltem meg uraznunk kellet volna.
88-ban is más volt az ellenség, és 90-re is más lett.
Hát leszereléskor megfogadtam, hogy még egyszer úgy adjanak a kezembe fegyvert, hogy arra fogok vadászni akinek, vagy akitől a fegyvert kaptam.
Vagy ha a nagy kavarodásban nem tudom pontosan eldönteni, hogy ki intézte a fegyvert a a kezem közé, hát akkor a gyártóját, vagy gyártatója felé irányítom.
Elmentünk fegyverbarátsági látogatásra az "orosz" laktanyába, ahová általában Kirgiz fiatalokat hoztak. Meg kellett nekik tanítani mi az a WC, meg a kulturált viselkedés mert eleinte a laktanyájuk parkjába jártak szrni !
" Mint az állat"! Egyébként csak annyi dolgunk volt, hogy a képernyőn megjelenő "jelet kellett, figyelni , és a helyzetét megtelefonálni a ! Volt egy nagyon értelmes százados vadászirányító, tiszt , és egy őrnagy javító-technikus, nekik kellett elmondani folyamatosan , de tele volt a tköm a sok, rengeteg a levegőben kóválygó mindenféle szrral , de egy primitív . elektroncsöves "számítógép" volt az egész . És az a tákolmány MŰKÖDÖTT- csekély 30 kw fogyasztással, és mégis látszott kb. 300 km-re is hogy hol mi repül! A magnetron- ja 2MW-os impulzusokat lövöldözött és a visszavert jel volt a gépé!
A telefon vonal javítása megvolt párszor
Megfogni a vezetéket aztán futás
Nem szerettem mert tök kemény drót volt
Volt hogy a buzi harckocsi pont a vezetéken fordult meg
Ellenben tetszett ahogy lőttek, ósdi technika de azért látványos találatokat csinált
És ment a harc? Én arra emlékszem mikor ránk gyújtották a tanknak mondott konténert és oltani kelletett volna találat után de mivel ez februárban volt és nagy hidegben ezért mind "meghaltunk" a melegben, hogy lehordtak minket. És még egy volt mikor "háborúban" telefonvonalat kellet építeni és a fára fel akasztottam a teljes rendszert és ott hagytam mert hívtak. Na akkor is ellenséges tűzben kelet megközelítenem de ott is életem vesztettem mivel elfoglalták az állást. sajnos nem volt olyan nagy képzelet erőm a nagy hidegben
A lányom kihozott a Tatai híradós Z.alj -ból :-)