Meg az ólmozott benzinből mindenben ott az ólom is. Mérgek, vegyi anyagok.
Lehet jobb lett volna ha összejön az atomháború, akkor mostanra már újra élhető lenne a föld 😁
Na ezért nincs bio termelés sehol, mert mindenhol ott a hidegháború mellék terméke.
Ettől független jó napot mindenkinek!
Ma jó kis lődörgős idő lesz... 😊
Egyrészt ez a széljárástól függ, nem is a távolságtól. Pl. Magyarország egész jól megúszta a a csernobili radioaktív port. Ausztria már nem annyira.
Másik hogy szénerőmű viszont tuti van. Azok sokkal nagyobb sugárforrások mint egy atomerőmű, mert utóbbi elég jól el van szigetelve jó esetben, de a szén égetése során bedúsulnak a természetes izotópok.
És régen a salakot belekeverték az építőanyagba, amíg valaki meg nem mérte a sugárzását.
Másik hogy pl. a bazalt és a legtöbb vulkanikus kőzet is jóval erősebben sugároz természetes urán és tórium tartalma miatt.
Viszont a közelben sincs atomerömü, mégis van sugárzás...Fukusima és Csernobil is messze van, meg a Bikini-Atoll...
mekkora lehet a sugárzás a Zemplénben? Mégis csak 1000km-el közelebb van Csernobilhoz?
Nálunk folyamatosan mérik a sugárzást, nemrég adtak is ki figyelmeztetést, hogy hol nem kellene gombát szedni az országban, mert 7 x úgy sugároz, mint ahogy kellene...
én nem akartam kinyírni magam(ujjával nemet mutató) Csak köcsögösködött a csávó előttem a röncivel és megmutattam neki,hogy az erősebb bika baszik(meghajlós)
Na pont az ilyen tip-top állapotba lévő szervezetek szoktak bőven idő előtt az egyik pillanatról a másikra távozni.(fetrengős) Hány ilyet hallottam már. Erős, egészséges jó formában lévő soha nem volt beteg sportosan élt nem ivott nem dohányzott semmi káros szenvedélye nem volt. aztán egyszer a járdán összecsuklott és nem kellt fel többet(kuncogós)
te már tajgetosz gyanúsnak születhettél. (gondolkodós)
Egyszer volt egy jó gondolatod, amikor véget akartál vetni ennek az egésznek és nekimentél valaminek a kocsival nagy sunggal(gondolkodós) De te egy egyszerű öngyilkoláshoz is balfasz vagy(kezeit széttáró)
Pakson nincs kiemelkedő háttérsugárzás, de ahhoz képest is jobb bent.