Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

ha postás a szállítás többnyire én is postára kérem, egyedül a magyar királyi posta ami kb teljesen megbízhatatlan időpont ügyileg
Csomagpontra rendelem. Ez általában egy közeli benzinkút vagy bolt, esetleg posta.
Aztán amikor arra járok felveszem.
Ja azon nekem is eldurrant az agyam, hogy vettem boltban egy akármit, aztán baja volt, viszem vissza, erre jön hogy, ja hát a garanciát a város másik végében lévő szervizben tudom érvényesíteni. Elbattyogtam, szervizes oda se néz, úgy dobta a kukába, töltötte ki a papírt, ezzel menjek vissza a boltba kapok másikat.
Szóval én is inkább neten rendelek minden ilyesmit.
A kínaiak nagyon segítőkészek szoktak lenni.
mert meg tudja venni....
nemigen jár társaságba szóval nem menőzik az ilyenekkel
Gyereknek mi indokolja azt a bazi drága VGA-t? kell tényleg, vagy csak az a menő?
Ez mind így van, ahogy írod. Elvben. Gyakorlatban meg így is számtalan probléma adódik, és adódott is mindig. 18 évig volt boltom-szervizem, hőskorban indult, 2010-ben a válság miatt álltam le vele - akkor évek óta már csak a szerviz tartotta el az üzletet (mindenki a netről vásárolt, nálam nyilvánvaló okból drágább volt minden)
Igazából az iparág is kihalt, asztali PC-t már csak a vállalkozások vesznek, fiatalok notebook és teló. Azokat meg nem lehet javítani, csak típus szerint ráállva az meg kisvárosban nem megy - és különben is, gariidő után ledobják, veszik az újat.
A leszopás?
Nana Valld be hogy te mennyit keresel és nyeled-e
amúgy választani nem könnyű pl egy olyan alaplapot kerestünk ahol elfér a bazi nagy vga(3 slot helyet foglal) elfér az alaplapi hdd, és még egy wifi kárta is elférne
persze valami lazább i9 és legalább 64 ram támogatás mellett
bogarásztunk pár órát és hagytuk a picsába az egészet, még várunk vele
Jó a Bentley-hez már biztos le kell szopni pár faszt, ahhoz nekem sincs gyomrom, elég nekem ez a szint amin vagyok, de szerintem neked menne ez az üzletelés része, ami a legfontosabb ebben.
Ööööö.... korom ellenére azért nem a fércbúkoló Marika néni vagyok.

Volt közel egy évtized, amíg - szakirányú mérnöki állás nem lévén a városban - egy híradástechnikai szervizben dolgoztam alkalmazottként, sőt elektroműszerész papírt is szereztem ott. Ezért pontosan tudom hogy egy PC-tápot simán meg lehet javítani (de az olcsót még úgy sem érdemes mert kockázatos - a márkás meg ritkán romlik el, ha mégis, akkor gondot jelenthet a gyárival megegyező minőségű alkatrész beszerzése), az összes többi meg csak alkatrészek összedugdosása és némi csavarozás, kis odafigyeléssel. Nem kell hozzá szenteltvízbe mártott csavarhúzó. A márkás, megbízható alkatrészekből összerakott PC meg nagyon ritkán romlik el.

A megfelelő driverek letöltése meg nem kunszt egy jogtiszta, megvásárolt (!) Windows 10 alá.
A szoftveres hibák "kiegyengetéséért" (ha valaki nem tudja maga megoldani), adatmentésért jár a "plusz pénz", de a csupasz, bármely bevált számítástenchinai webáruházban számlával / érvényesíthető futárgarival (!) megvehető cuccok forgalmazásáért (pláne ha neki sincs, csak másnapra lesz) - meg szerintem nem.

A cégek - mint megrendelők - esete más, ott a hálózatépítéssel, stb. tényleg keletkezik hozzáadott érték.
Engem nem izgat, azt raksz rá amit akarsz. Előtte persze ügyvédnél leszerződünk hogy ne basszunk ki egymással, de én ezen felül csak a pénzt várom a számlámra amikor eladtad
sok éve egy csomó laptopot- gépet "gondoztam" legyen az egy sw telepítés vagy épp eltört ház-zsanér-bármi javítás
mostanában alig kell, biztos nem lettek okosabbak a felhasználók, szerintem a gépek lettek felhasználóbarátok
...majd' minden 7en hoztak olyan LGA-s alaaplapot, hogy berakták a procit úgy, hogy a foglalatot takaró műanyag lapot nem vették ki meg olyat, hogy a hűtőbordáról nem vették le a pvc borítást, úgy pattintották fel
A szakértő user mindenre képes
Figyu, ez nem arról szól hogy koszos lesz e a kezed. Eleinte be kell koszolni, meg kell csinálni a kuli munkát is, hogy a végén te legyél a góré.
Ez arról szól hogy mérnökként van egy csomó dologra rálátásod, és az agymunka mellett megcsinálhatsz ilyen apróságokat is, hogy ne kelljen pénzt fizetned a kóklernek.
Én sem villanyt akarok szerelni, de ezzel a papírral már belenyúlhatok teljesen jogosan az erősáramba is.
Vagy a bányamérnök ismerős. Ipari gépeket tervez, és meg is építi. Nem adja ki, mert akkor minimál mérnöki béren élhetne mint Bogyó, és a dilettáns vállalkozó tenné el a vastag pénzeket, így meg koszos lesz a keze, de ő adja ki a munkát, nem pedig neki adják ki.
De a kedvenc példaképem Elon Musk.

Akart fellőni egy kommunikációs műholdat, hogy majd abból eléldegél.
Mondtak neki egy olyan árat, amire azt monda, kapjátok be.
Elment az oroszokhoz, hogy vesz a jól bevált olcsó rakéta hajtóművekből és majd összerak ő egy rakétát a műholdjának. Az oroszok körberöhögték is le akarták húzni.
Szóval nem adta volna ki a matek ha boltban veszi az okosságot.
Hazament, és épített magának egy rakétát, mostanra 800 műholdas hálózata kering fenn, és a dupláját akarja. Az oroszok meg pánikban vannak mert töredék áron bárkinek pályára állít bármit, akár hetente kilőve egy rakétát, ami nem a kukába kerül, hanem leszáll egy hajóra és két hét múlva már viheti a következő műholdat. És azért tudta legyalulni az egész űrbizniszt, mert mindent maga csinált, nem várta a sültgalambot és bekoszolta a kezét mérnökként.

Ezt az üzleti modellt kell utána csinálni, nyilván kicsiben.

Ha azt hitted, hogy végigseggelsz egy diplomát és milyen jó lesz, akkor mehettél volna bölcsésznek is
Nem tom, most mik a nyűgök, mert vagy 6 éve nem kiskerezek, és alig javítok már PC-t. De azt tudom, nyűgök mindig voltak, szóval biztos vannak ma is.
Pl. van vagy 5 féle használatos foglalat, 40 féle proci, 20-30 féle RAM, hdd csaktlakozó szabvány 3 fut párhuzamosan - mostanában ezeket hallom gondnak. Elvesznek az userek a bőségban, mert saját agyuk szerint választanak.
Ha valami nem úgy megy, még nagyobb a baj, mint 10 éve, mert win10-ben más szinte semmit nem lehet javítani manuálisan.

Kaptam 128 GB DDR4 ramot, meg 1151-es i5-t. Most épp nem találok olyan alaplapot, ami kezel ekkora RAM-ot 250 ezres server lap nem jáccik... netezésre túlzásnak érzem
Pl. annak akinek már az kínai amit most itt leírtál bármit.....és akkor jön amit mlas írt, hogy először szomszéd kölök, és így sorban........és mikor hirtelen kéne kiderült, hogy az egyetlen bolt bezárt a környéken aki megoldotta elfogadható áron (ami persze tök drága volt a szomszéd kölök csokijához vagy a céges infós tálca söréhez képest) és már csak a messze lévő nagyváros van sok tényleg drága bolttal a plázákban.
munkahelyre is tud hozni cuccot a futár, hanem napi 5 akció van nincs az a cég aki emiatt elmarasztalna
amikor dolgoztam akkor úgy rendeltem hogy itthon tudjak lenni
a csalódásokat nem értem..... itthon egész jók a leírások
de az alin is meg kell nézni az értékeléseket, akinek nincs 4.7 feletti én attól nem rendelek
Igen volt hogy a memóriát fordítva rakta be,nem ment,a kalapács után igen.
Napestig lehetne sorolni.
Öcsém szakmányban javít bekávézott laptopokat.
Ott van az eset amikor az ember hallotta hogy meg kell kenni a procit szilikon hővezető zsírral,csak mire odaért hogy hajrá nem emlékezett mifélével,és hát kacsazsír volt otthon.
Istókuccse megesett élőben.
őszintén
mi a faszt lehet elrontani egy mostani pc-n?
egy jumpert nem kell átdugni, minden csatlakozó más színű, de amúgy se igen kompatibilisek a foglalatok minden generációs cuccoknak más a foglalata
laptopnál volt régebben egy kis káosz a 1,5 meg az 1.35 voltos ramokkal de már az is elmúlt
http://bitbolt.hu/

Felénk őket tudom ajánlani jó csapat korrekt bót.
Ehhez társadalmi felelősség vállalás kéne - de azt a liberálisok csak kiabálják, csinálni nem nagyon akarják

Igen, Bogyó B+, fizess a helyi boltban mert ha tönkremegy, akkor nem lesz többé választásod.
Emag tényleg jó nekünk még nem volt gond garival se, ahogy írtad küldik a futárt a gebaszért azt választhatsz, javítás, csere, vagy kapod vissza a lótyit számládra.