Nem szégyelli magát ez a söpredék politikusi horda, hogy amíg büntetlenül ölik a cigányok a magyar fiatalokat, tanárokat, addig ilyen szánalmas összefogásokról hadoválnak? Nem hiszem el, hogy nem fordul ki a saját belük ettől a képmutató szarságtól.
De gondolom a rosszullétre gyors orvosságot jelent a sok pénz, amit ki tudnak harácsolni maguknak, mint "honatyák".
Mert nem kenyeret vesznek hanem annak látszó tárgyat.........amúgy ruhában a legjobb utána jönnek a fa kenyértartók (sűrűn takarítva) utána meg mindegy mert csak vacak lesz benne, kenyeret meg jó helyen kell venni, nekem a legbejövősebb az erdély jellemzően 2kg-os pityókás, de itthon a lipótinak és az univernek vannak a környékünkön ehető kenyerei.......bár igazából tényleg egyre jobbakat csinálnak még az osonyos és tecsós is jobb mint 10-15 éve, de amúgy rengeteget próbáltam gyakorlatilag minden kis és nagy híres pékségnél és jellemzően hulladékok szinte mind.....
Ezt annyiban megértem, hogy most az asszony is csinált kenyeret, tökmagos és lenmagos, valami isteni finomságú, sokkal sűrűbb, laktatóbb és finomabb, mint a bolti...én többet a bolti kenyérszemetet nem is nagyon szeretném megenni, össze sem lehet hasonlítani. A fehér kenyeret jó ideje élelmiszer hulladéknak tartom, de ezek után a létezését se értem. Bár amint elmúlik a "válság", szerintem megint évekig nem fogok házi kenyeret enni és a bolti.
Nincs olyan.......max 7-8 generációval ezelőtt lett egyáltalán Bp. azelőtt két város volt és a lakosság rég lecserélődött, nem tudom él-e egyáltalán Bp.-n valaki akinek a dédszülei is itt születtek?
Öregapámék is ruhában és kosárban tárolják a kenyeret - ezért náluk már másnap reggelre száraz kenyeret eszünk Zacsiban 3. nap is elfogadható még, ha úgy adódik.
Na ez az amit nem értek.....csak nálunk talán a világon egyedüliként (bár fertőzzük a körülöttünk lévőket) a zemberek nylon acskóba kérik a kenyeret!!4!........vazz, ez gyakorlatilag elárulása és megcsúfolása a pékárúnak!!....normális helyen a boltos dobja ki azt a vásárlót aki nylonba akarja tenni az általa értőn elkészített és féltve óvott gyönyörű kenyerét.......merthogy tovább eláll. ......számomra az a cél a pékárúnál, hogy a héja ropogósságát egyidejűleg a beltartalom omlósságával minél tovább megtartsa ami még kissé szikkadtan is összehasonlíthatatlanul jobb állagú mint a nylontasakba lezárt gumiszerűen nyúlós nem is tudom mi......engem nem nagyon kedvelnek a boltokban kivéve ahol ismernek mert csak papírzacskóba (lehetőleg nem zsírpapíros és celofános, de jobb híján azok is megteszik) kérem és kizárólag egyben nem szeletben (ha csak nem azonnali felhasználásra melegszendvicsnek) ahol viszont ismernek ott tudják, hogy ezért fizetni is hajlandó vagyok, általában 1-200ft-al többet adok a kenyérét a bolttól és eladótól függően.......nem nagyon iszok, nem dohányzok legalább a kenyerem legyen az ami finom.
http://youtu.be/_Fo9ZdWnLTk
De gondolom a rosszullétre gyors orvosságot jelent a sok pénz, amit ki tudnak harácsolni maguknak, mint "honatyák".
https://en.wikipedia.org/wiki/...
1-2 hengeres gépen nem nagy fáradtság